fredag, mars 30, 2012

Ny video fra Inculcado

Oslo Irie festival starter i dag

Star Turbine starter på sin Dansk/Tyske turne i dag

Star Tourbine er en norsk/dansk duo som består av Sindre Bjerga fra Stavanger og Claus Poulsen Kjøbenhavn. De har samme genuine interesse for å eksperimentere og improvisere innen drone, noise og ambient musikk feltet. Så da var det jo naturlig å slå seg sammen.

Duoen har nylig gitt ut albumet "Equilibrium" på Striate Cortex selskapet i England og følger det opp med noen spillinger i Danmark og Tyskland. Et splitter nytt kassett album, "Gravity" vil snart bli utgitt på Sonic Meditation. Siden det ikke foreligger ennå har de laget en spesiel limited edition tour-CDR-version som kun blir solgt på denne turneen.

Som oppvarming vil Hænder & tænder og Bjerga solo varme opp.

Her er datoene;
31 mars Kjøbenhavn, Mayhem
2 april Aarhus, Splab
3 april Aaborg (ikke klart ennå)
4 april Hamburg, Hørbar
5 april Oldenburg, Alhambra

Nytt fra Cronos Titan

I dag slipper Cronos Titan sitt nye album Total Titan på det tyske Black Rain selskapet.

Nå kommer det en dobbel CD i et begrenset opplag av 500 eksemplarer, og er første livstegn fra doen siden 1996. I løpet av nesten to år klarte de å utgi debutalbumet "Brides Of Christ" i 1995, og EPen "The Gregoraveian EP" i 1996. Så var det slutt. Før de pakket sammen gjorde de en rekke spillinger i Europa som oppvarming for Die Krupps og Front Line Assembly bl.a.
Med sin mørke og tidvis religiøse innslag av den mer innfløkte måten klarte duoen av Per Aksel Lundgreen (ex Apoptygma Berzerk, Chinese Detectives og Angst Pop)og Preben Bjønnes (ex Defcon 4, Chinese Detectives og Posh) å skape seg en meget solid following på svært kort tid.

26 mai står de på scenen igjen for første gang siden "pausen" inntraff og vil være en av hovedartistene på årets Electrock 2012 Festival.

torsdag, mars 29, 2012

Slippfest for André Borgen "Todays"


Slippfest for André Borgen "Todays" på Mir  
i Oslo. Live i kveld; André Borgen + s.l.y.c, 
+ Daniel Meyer Grønvold + ???-dj + Hanny 
selecta!

Etter å ha blitt signert til Metronomicon for fem kassetter, to VHS og en lazerdisc starter gildet med "Todays". Borgen har bakgrunn i støy og improvisasjons-scenen og mange ble kanskje litt overasket da han ga ut det smektende pop-albumet «Staying Old» som fikk veldig gode kritikker da den kom ut i 2009. Nå er oppfølgeren klar.

Selvforakt - Merda EP utgis i dag


Selvforakt er 50% norsk og 50% brazilliansk. De spiller en slags crust metal med brutal vokal. Som vanlig ett stilsikkert cover på utgivelsene til Lukket Avdeling Records. Denne gang i samarbeid med Terrotten Records.

I dag åpnet utstillingen ”Norwegian Black Metal – Part one” på Popsenteret.

Utstillingen er kuratert av Neseblod Records og utformet sammen med Popsenteret. Den viser klenodier, plakater og eksklusivt videomateriale fra tidlig norsk black metal-historie, med hovedvekt på bandene Darkthrone, Mayhem og Burzum.

Et filmklipp på 45 minutter av Old Funeral viser friske tenåringer fra blant annet det velkjente bandet Burzum. Under utstillingen på Popsenteret blir den vist offentlig for første gang.

Utstillingen har eget opplegg under musikkfestivalen Inferno i påsken, 5.-7. april. Da vil Jon Kristiansen, aka Metallion, selv være tilstede og presentere flere godbiter fra sitt eget metal-fanzine, ”Slayer”, og vise bilder fra sin karriere som fotograf.

Åpningstider under Inferno:
Tors-fre: 12-19
Lør-søn: 12-17

Ordinære åpningstider:
Tirs - fre: 11-18
Torsdag: 11-20
Lør - søn: 11-17
Mandag: stengt

onsdag, mars 28, 2012

Jimmy The Fox - The Fox (album anm.)


På tampen av fjoråret kom albumet "The Fox" ut og har merkelig nok blitt forbigått i stillhet. Det er synd for albumet har mye å gi til de som elsker metal med 70-talls feeling. Albumet fikk fornyet interesse etter at Bente Smaavik åpnet sitt retroalbum med en låt fra "The Fox"

Bak Jimmy The Fox "gjemmer" Jimmy Iversen seg. Han har komponert alt på albumet og spiller selv alt av gitar på albumet. Og for å ha sagt det først som sist, bedre gitarist enn Iversen skal du lete lenge etter, når det kommer til denne typen metal. Han vrir soloene ut av gitaren på en eminent måte og behersker rytmegitarens disiplinering fortreffelig. Med seg har han fått både gammelt og nytt mannskap. Alle har de til felles at de kan sitt håndverk og det høres.

Iversen behersker i tillegg til å spille, også den vanskelige øvelsen å komponere låter som er slitesterke og få disse arrangert på en meget tiltrekkende måte. At musikken trekker paralleller til Jorn er nok ikke tilfeldig, dette er mye i den samme lesten. Pompøst på en tillitvekkende måte med en sterk bunn styrt av rytmeseksjonen og toppet med vokal og synth. Alle som liker Jorn må jo bare elske dette albumet, selv om dette skiller seg ut fra Jorn ved at det inneholder instrumentallåter som ikke er hverdagskost i de kretser.

Alt i alt ett album som er en selvfølge for alle som liker metal i gata der Rainbow, Uriah Heep og Jorn vokste opp. Nå er det bare på håpe at Iversen tar prosjektet videre på en scene nær deg og aller helst kommer med flere soloalbum.

Wolfram - Shadows and Dust (album anm.)


Nå på fredag (30. Mars) kommer Bergensbandet Wolfram med sitt debutalbum. Etter to EPer er det på tide de tar steget fullt ut og fyller ett helt album.
Mange forbinder Bergen med svart metal eller pur poprock, dette er et sted midt i mellom. Med melodiske metal låter leverer de en velkomponert rock med føttene sterkt plantet i 70-tallet, og delvis i den mer softmetal boomen som kom på 80-tallet. Missforstå ikke, dette er ikke svulstige balladerocken til Europe på nytt, men heller mer mot en blanding av de mer rolige øyeblikkene til AC/DC parret med TNT, uten at det heller er helt dekkende da det dukker opp riff som rir tankene mot Saxon og Budgie (for de som husker dem).

Lyden er upåklagelig og arrangementene lyser lang vei av at folk med peiling har lagt siste hånd på verket. Som oftest med denne typen musikk så blir låtene ofte svært lik hverandre, det har Wolfram tydeligvis vært klar over og lagt inn bluesinfluerte metal riff låter i beste Led Zeppelin ånd her og der slik at albumet høres variert ut, uten å miste den røde tråden fra start til lyden ebber ut.

Det som først og fremst slår enn når man lytter på dette er at dette må da være knalltøft live. De som er i Bergen på lørdag burde absolutt få med seg releasekonsert på Ricks. For dette svinger garantert tøffere live enn på plate, selv om bandet skal ha ros for å ha laget et album som glir fint over 90% av det som kommer ut i denne sjangeren og lar seg meget lett avspilles både en og tre ganger til. Kort sagt en meget lovende debut fra et band som nok vil etablere seg som et band man får høre mer om i framtiden. Like godt å sjekke dem ut med en gang hvis man liker rock med metalltakter.

mandag, mars 26, 2012

Frøken Julie - et spill om makt

Det er ikke ofte at skuspill blir omtalt her, men når Nationaltheatret setter opp "Frøken Julie - et spill om makt" med live musikk av BC så fortjener det både honør og oppmerksomhet.

Frøken Julie er andre del av Victoria H. Meiriks trilogi om kvinner og makt. Stykket ble skrevet av August Strindberg i 1888, og utforsker maktforholdet mellom menn og kvinner, klasseforskjeller, kjærlighet og troskap. Nå blir det tonesatt av BC, med Andreas Elvenes i spissen. Han er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Som det har han solisterfaring som klassisk sanger. Elvenes har også bidratt som sanger og medkomponist på flere plateutgivelser i ulike genre, men også til teaterforestillinger som 1000 Zašto av Azra Halilovic. Musikken til Frøken Julie er skrevet og arrangert av bandet BC, som foruten Elvenes består av Svein Segtnan og Eivind Brønstad.

fredag, mars 23, 2012

Live video med Ronny Wærnes.

MUU FOR EARS 9


MUU FOR EARS 9 er en samling av sound art og eksperimentel musikk fra Norge og Finland, som er utgitt på CD i 600 eksemplarer. 

Samlingen ble utgitt 17 februar på Supermarket Art Fair på Kulturhuset i Stockholm og en oppføler vil bli gjort med en ny release happening på Lydgalleriet i Bergen 13 april i år. Samlingen inneholder tilsammen 17 spor fordelt på 8 artister (der Norge er representert med; Child Of Klang, Hemmelig Tempo, Trond Lossius og MariekeVerbiesen) og teknikkene som er brukt varierer fra field recordings og lyd innstalasjoner til eksperimentel improvisasjon og remix teknikker. 

Soundseeing i hovedstaden!


Opplev hovedstaden på en ny og uhørt måte når Bendik Giske (sax) og Natasha Barrett (live elektronikk) tar deg med på en uvanlig tur i Oslos underlyder. Tusen mennesker passerer daglig gjennom vestinngangen til Nasjonalteaterets togstasjon uten å legge merke til at det står midt i Arne Eggens lydskulptur. 

Veldig få mennesker, derimot, har stått inn i stasjonens underjordiske grotter. Det ene rommet er offentlig, det andre er hemmelig. I SoundSpecific:Oslo blir de til instrumenter og opptrer i samspill med Giske og Barrett. Samme kveld flyttes rommene inn i Ny Musikks lokaler på Grønland for en oppsummerende mash-up av dagens rommusikk.

Turtider:
kl.14-16 Oppmøte Nationalteateret togstasjon Inngang: Drammensveien/Parkveien.
kl.18 Konklusjonskonsert og forfriskninger hos Ny Musikk, Platousgt. 18

Arrangementet er gratis. For mer info se her.

torsdag, mars 22, 2012

Vestindien og Mansters med plater

Vestindien kommer på lørdag med sin nye EP "We are the lords of hellfire, and we bring you​.​.​.​Fire." (Som er sitat fra låten Fire av Arthur Brown).

Dvs platen har vært utgitt igjennom Bandcamp til streaming siden 6 februar i år men nå kommer den på flunkende flott vinyl og det er Norges ledende punk/indie label Fysisk format som foreviger disse Bergenserne for evigheten.

Platens releaseparty blir på Blitz i Oslo førstkommende lørdag. På den konserten skal også Eskatol og Mansters spille. Sistnevnte gjør dagen komplett med å ha releasparty for sin singel. Den kommer ut som et spleiseparty mellom Nakkeskudd Plater, Bombs Away Records og Ute av Balanse Plater. Den selvtitulerte platen har ligget ute til streaming på Bandcamp og gjør det fortsatt. Klikk deg inn her og bli overbevist.

onsdag, mars 21, 2012

Ny samle"plate" med bidrag fra Ronny Wærnes

Bodøartisten Ronny Wærnes bidrar titt og ofte på internasjonale mixtapes/samleplater. I dag kom den siste av disse samlerne i form av "Cell Your Soul".

Denne samlingen består av lydopptak som artistene har tatt opp med sin mobiltelefon (derav cell i tittelen). Wærnes har tatt opp lyden av et Dash 8 fly på vei til Sandnessjøen. Bare møl og tull vil sikkertt mange avfeie slike tiltak som, synd for dem. På denne samleren finner man lyder som i utgangspunktet ikke var tiltenkt å være musikk, men som all annen lyd er det selvsagt musikk. Et dypdykk i hverdags (og ikke fullt så hverdagslige) lydkilder slik de for mange fortrenges eller overdøves. Her er de samlet for nytelse. Samlingen kan lastes ned gratis fra utgiver Bent Rec.

The Good The Bad and The Zugly på John Dee i kveld


The Good The Bad and The Zugly er headliner på John Dee i kveld. Dette er også starten på en liten østlandsturné og oppladning til sommerens festivaler.
"- Har ikke vært så knocked out av punkrock på faen vet hvor lenge. Satan heller. Livsfarlig, infantilt, snerrete og støgt. Og så catchy og tøft at jeg holdt på å drite på meg. ENDELIG et band som har skjønt at det ikke er Wannskrækk, Kjøtt og The Aller Værste - men Anal Babes, The Abusers og gammal Turbo som utgjør den egentlige punkkulturelle arven i Moderlandet." (skrevet/sagt av den storkjefta Fauskeværingen Egon Holstad)

Det er intet mindre enn tre oppvarmingsband, først ut er The Mormones som spiller rock "veldig høgt", som de sier selv. Dette blir duoen av Simen og Morten Mormone sin eneste opptreden i år. Bass og trommer i 140mph og sikkert ditto db.

Haraball ble dannet i Januar 2011 og består av medlemmer fra hardcore/punk bandene Tiebreak og Fairfuck. De plukka opp der de slapp og spiller klassisk hardcore punk, tungt inspirert av tidlig 80talls HC. De hadde sin debutkonsert på Last Train 1. mars og tryglet de om å bli med denne kvelden. Debutplaten kommer på Fysisk format 13 april og første låt derfra kan allerede nå høres her.

"Til å skape en sky av dårlig stemning og spre skam i lokalet har vi fått med HappyDagger. Fem fulle, sure og bitre menn som akkurat er ferdige med sitt tredje album. Det ryktes at det kan være siste gig noensinne." Så sier reklamen, så da er det vel sånn.

tirsdag, mars 20, 2012

Dans for voksne og Soft Technologys supersymekkedag!

I dag kl 18:00 hos ANX, Olaf Ryes plass, i Oslo er det duket for Dans for voksne og Soft Technologys supersymekkedag!

De kan by på en salig blanding av myk og hard elektronikk med en svært overkommelig oscillator som styres av hekla/strikka/etc. motstander. Det skulle heller ikke være noe i veien for å eksperimentere med å koble sine nyheklede tekstile sensorer til andre kretser dersom man har f.eks en 4093 dronesynth eller noe helt annet på lur. ØyvindMellbye bringer deler til oscillatoren og Elin Igland står for det elektroniske tekstilet. Ta med en 100 lapp eller noe slikt for materialet. Husk: Det ække vanskelig! Det er lett lett lett!!

Blood On Wheels - Chemical High (singel anm.)


Høyoktan rettfram rock hvor man kutter svingene på en mest mulig effektiv måte, det er grunnformularen for Blood On Wheels. Gitarene snerrer mot asfalten mens rytmeseksjonen driver låtene fremover og vokalisten nyter virkelig å stå foroverbøyd bak rattet bare for å svi av ordene. Dette er og blir musikk som må svinge som faen live og mye av den energien har de klart å klore inn på denne blodrøde vinyl singelen også.

Snart kommer deres debutalbum og føyer det seg inn i eksosstripa etter denne forsmaken kan alle som liker en blanding av Jimbo Jones og The Reilly Express kan bare glede seg. Her spares det ikke på kruttet.  

Bandet består forøvrig av folk fra Nullskattesnylterne, Cadillac, All Trouble og Moving Oos. Med andre ord er creden svært så solid forankret i det som er den nåværende trønderrocken.

mandag, mars 19, 2012

Bente Smaavik - 1979-2011 (album anm.)


Bente Smaavik har vært vokalist i mange forskjellige band fra hun som 14 åring debuterte i pønkebandet Per Kleppe & Skattesnylterne i Trondheim en høstdag i 1978. Hadde det ikke vært for disse første generasjons pønkerne så hadde kanskje hun blitt håndballstjerne i stedet, hvem vet. Lang historie kort hun ble heldigvis vokalist. På 1979-2011 ser hun tilbake på en lang og innholdsrik karriere som langt fra er over.

Albumet er satt opp i den rekkefølgen at de nyeste bidragene kommer først og de eldste sist, som av innspillingtekniske begrensninger er like greit. Å ha startet med demo opptak av et pønkeband ville ha gitt helt feilt inntrykk for de som ikke er familiære med Smaaviks karriere.

Etter at hun var ferdig med pønken tidlig på 80-tallet brøt hun tvert over og ble med i det rocka dansebandet Four Jets, deretter i en rekke melodiske metal prosjekter, alt fra Road og Blonde On Blonde til Perfect Crime og TheJan Holberg Project. Alle har sine særpreg men metal er fellesnevner her. Det gjelder også når Smaavik opptrer som solo artist og som gjestevokalist for andre, som f.eks. Jimmy Iversen, en musiker som dukker opp i flere av bandene hun har sunget i. Innimellom typiske supporterlåter enten det gjelder Trondheims Ørn eller NM på ski og en pregløs cover av Donna Summers "Hot Stuff", noe man lett tilgir når resten er så bra.

Musikalsk er dette svært profft utført både på musiker og produsent siden, om enn litt tidstypisk her og der, med ett unntak i Per Kleppe & co som er som sagt ett demo opptak hentet fram fra loftet og utgitt for første gang her. De andre bidragene er utgitt fra før og som sådan viser de en musikalsk reise der en av Norges mest dyktigste metalvokalister prøver seg fram og finner seg selv når hun bidrar på Road og finner Jimmy Iversen (eller omvendt).

Slike samlere har en tendens til å sprike både hit og dit men her er låtene plukket ut med omhu og utgjør tilsammen en svært fin reise igjennom Bente Smaaviks musikalske karriere. Og av låtene som er valgt ut er det på mange måter låter som kanskje ikke er typiske for alle prosjektene, men heller låter som har tålt tidens tann bedre enn andre. F.eks. Four Jets sin låt om Treholtsaken (God tur til Paris) eller Blond On Blonde sin "Love Me Or Leave Me".

Til slutt kommer pønkerne i Per Kleppe & Skattesnylteran hvor alt startet. De åpner med en cover av Adverts som ble bandets signaturlåt og følger opp med deres egen hymne om "Benny bankboks". Sikkerhetsvakten som tømte bankbokser mens han var på jobb og dro til Brazil med innholdet. Faktisk er spranget fra Benny bankboks til Treholt låten overraskende kort og slett ikke så stor som man skulle tro. Alt i alt en meget god samler som alle som liker melodisk metal bør investere i denne, likeledes må jo alle som er opptatt av pønkens inntog i Norge ha denne, da dette er første gang man kan få hørt utdrag av Per Kleppe demoen fra 1979. Låt fra den havner etter alle solemerker også på Vol 5 av Hurra for Norge serien i mai i år.

I dag slipper Saftronic sitt nye album "Alpha Trax"

I dag kommer Saftronics sitt nye album "Alpha Trax" ut.

Bak dette soloprosjektet finner man Christian Natvig. Han har produsert elektronisk musikk i flere år og spilt i diverse prosjekter opp igjennom årene. Blant annet Bodø Maskin Verk fra Fauske, Oslobaserte Ork og Tekstil fra Bodø.

Albumet representerer låter han har lagd solo som Saftronics de siste to årene. Låtene spenner fra 80-talls electro boogie til house til atmosfæriske soundtrack-aktige temaer. Et variert synth basert album.I slutten av mai spiller han live på Dama Di, på Draug Media kvelden.

fredag, mars 16, 2012

diverse nyheter

Stookers, Oslo flaggskip når det kommer til go gammaldags pønk med ø, spiller en av sine utsøkte konserter på Enga Restauranthus, Vålerenggata 5. Oslo i morgen lørdag 17. mars. Konsertstart kl.22.00. CC.100, Folka i bandet har bakgrunn i alt fra Fuck Ups og Bannlyst til Kafka Prosess og Stengte Dører. Så creden har de så asolutt på sin side. Det er bare å møte opp å finne fram pogotakten først som sist.

Fra Mosjøen meldes det nå at et av byens mest lovende progmetal band, Dead Garment har litt oppløst. Synd for andet hadde framtiden foran seg og har fått lovende oppmerksomhet for sin demo som ligger ute på NRK Urørt. Får bare håpe det vil dukke opp nytt/nye band ut av restene etter DG.

Angående prog og metal så skal ukens sending fra RadiOrakels progprogram ha metal som hovedfokus. Programmet høres på radio (i Oslo området på FM 99,3, og kan streames for resten av landet gjennom radioens www) på lørdag mellom 16 og 17. Programmet heter UHØRT – progressiv rock og annen rar musikk musikk.


I hennhold til markeringen mot nazisme og fascisme kommende Lørdag 17. Mars blir det holdt konsert på Infocafeen, på Svartlamon (i Trondheim)! Denne gangen spiller; Jenkem Warriors (Pønk fra Oslo) The Ødeleggers (Mere pønk fra hovedstaden) Toxic Vision (Nytt thrash metal band fra Trondheim) Ticking Bomb (Hardcore fra UFFA miljøet i trønderhovedstaden)

 Dørene åpner klokka 21:00 og det koster 40.kr i døra. Første band somler seg vel opp rundt 22:00. 

torsdag, mars 15, 2012

Dilillis & Joddski - Søvnløse netter

Ørkenkjøtt - Ønskediktet (album anm.)


23 mars kommer Ørkenkjøtt sitt debut album Ønskediktet ut. Dagen før har de releaseparty på John Dee i Oslo. Er du av de som fort kjeder deg og vil ha musikk som spiser sjangere som drops men likefullt er hardt og flott, da er Ønskediktet ett soleklart kjøp.

Sjangermessig er de definitivt innen metal sjangeren en plass, men hvor skal selv den mest iherdige sjangerfacist få store problemer med å putte dem i. De er for hard til progmetal og for åpne for musikalske innspill til å våre ekstrem metal og for harde til noen tradisjonell metal sjanger og har tendenser til å skule mot hardcore pønk her og der men gitarsoloene bryter også den koblingen og de tar ikke innfall og utløp langt nok vekk til å bli avantgarde metal heller, men tilsammen har de noe fra alle disse sjangerne.  

De har nok latt seg inspirere av band som Opeth, Ved buens ende og Between The Buried And Me men er først og fremst seg selv og ingen andre. Teknisk dyktige, sans for gode melodier og arrangementer, sterk vokalist som hever bandet over mange i metalsjangeren. Kort sagt dette er en plate som krever sin lytter men gir uhyre mye tilbake til den som lar seg forføre. At albumet er ett konsept album på norsk (utenom en låt) gjør ikke prestasjonen mindre imponerende.

Lyden er upåklagelig. Klokkeklar og med punsj nok i de dype tonene til å heve produksjonen enda ett hakk opp fra den jevne strømmen av meget gode metal utgivelser. Å klare å skru sammen musikken her er krevende men produsentene Heidi og Ihsahn har virkelig sin del av æren for at resultatet har litt så brutalt vakkert som det har litt.

Låtene Livets frø og Profeten ble for kort tid siden gitt ut på en 7" singel i ett begrenset opplag av 200 eksemplarer, fra før har de gitt ut to CD singler, men nå venter det store gjennombruddet med debut albumet. Det er bare å ønske de snekrer sammen en Norgesturne som innbefatter hele landet, for dette fortjener musikkelskere landet rundt å bli servert fra en scene kant i deres lokalmiljø. Nok en solid utgivelse fra NordicRecords som absolutt er ett av Norges mest spennende plateselskaper for tiden.

onsdag, mars 14, 2012

Roadburn med Demo EP snart!

Roadburn la ut på sin Facebook gruppe i dag at de snart kommer til å utgi en demo EP. Den vil bli trykt opp 50 eksemplarer som kommer i standard jewel case med artwork av Stian A. Olsen. Den vil inneholde seks sanger som er spilt inn mellom april 2011 og mars 2012. Her er en forsmak på hva man kan forvente seg.

I morgen kan du oppleve Jimmy Polaris på Teknisk museum!

I morgen kveld (15 mars) på Teknisk museum i Oslo spiller først Løkbrød opp før det blir pub-quiz, spesialomvisninger og fri utforskning i alle museets utstillinger og Vitensenteret. Men rosinen i pølsen er og blir Jimmy Polaris, en liveoppsetning med utgangspunkt i materiale fra animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri.

Christopher Nielsen leder an i en forestilling med lyd, lys, bilder og fyrverkeri, sammen med MattWillis Jones og bandet Masselys. Med utgangspunkt i overskuddsmateriale fra animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri, danser konturer av fargesterke skikkelser ”i en kakofoni av psykedeliske billedeksperimenter til rytmisk musikk – mutert disco og repetitive figurer av trommer, bass, gitar, synth og samples, utført på stedet av musikere og visuelltoperatører.” eller i Chr Nielsens egne ord ”....en bevissthetsutvidende seanse, der det er fullt mulig å se lyset.”

Etter 12 år og et stort antall selv-distribuerte CDer, har Løkbrød siden 2009 begynt å gjøre seg gjeldende som live-band. Nå er det Teknisk Museum som er åstedet. 

Kunstnerkollektivet Electroboutique skaper lekne, interaktive verk, som samtidig stiller skarpt kritiske spørsmål på en subtil måte. Flere av verkene er opprinnelig laget på oppdrag fra Espen Gangvik, direktør i TEKS (Trondheim Elektroniske Kunstsenter), for Trondheim Matchmaking 2009 festival. Siden har utstillingen vært på Science Museum i London, hvor flere verker har kommet til. Telemuseet viser et lite, spesialtilpasset utvalg verker, som setter kommunikasjonsteknologi og digitale mediekanaler i et nytt lys.

Ordinær kr 100, studenter kr 50. Facebook event her.

tirsdag, mars 13, 2012

Innspillskonferanse på MIC 20. mars

Fristen for påmelding til innspillskonferansen "Balanse i musikken" - om kjønnsrepresentasjon i musikkbransjen, er nå på torsdag 15. mars til seminar@mic.no.

På oppdrag fra Kulturdepartementet inviterer MIC, Norsk jazzforum, Orkester Norden, Ny Musikk og AKKS Norge til konferanse om kjønnsrepresentasjon i musikkbransjen, tirsdag 20. mars 2012. Diskusjonen rundt kjønnsrepresentasjon i musikkbransjen er ikke ny. Debatten dukker gjerne opp på vårparten når årets festivalprogram lanseres og media fokuserer på at jenteandelen er lav. Mange artikler er skrevet og det har vært holdt en rekke seminar med dette som tema. Likevel er lite gjort og få konkrete tiltak er kommet på bordet. 

Derfor er denne konferansen kommet og innspill fra konferansen skal danne grunnlag for konkrete tiltak til en nasjonal strategi formulert av bransjen selv. La oss håpe de har lettere for å bli enige enn FNs sikkerhetsråd. MusikkNorge trenger en bedre kjønnsbalanse for å møte framtiden, og framtiden er nå. 

mandag, mars 12, 2012

Lyst på en festival (konsert)jobb?

I disse dager har både Bukta og Underwood ute etterlysninger etter artister/band som vil spille på festivalene deres.

Bukta plukket ut hele 5 artister på denne måten i fjor. I år lover de 3 stk vil få spille på festivalens kveldsprogram. For regler og innmelding, gå her. For Underwood kan man gå her.

Hurra for Norge vol 5 kommer 18 mai

Serien som virkelig graver fram godsaker fra skuffer og skap i pønkenorge, er tilbake etter en pause. Den femte utgaven av Hurra for Norge serien har release i Oslo 18 mai. Sted og band vil bli opplyst om senere, men tracklistingen til platen er offentliggjort og den ser slik ut;

Intro - 10 sek
Øbk - Nei (Oslo)
Kanfall - Rolf Sundling (Moss/Rygge)
Norgez bank - Berlin (Tromsø)
Politisk avfall - Kirka e no dritt (Bodø)
Nevrose - Tvilsom frihet (Molde)
Basement brats - Arne J (Halden)
Kollaps - Jeg føler ingenting (Oslo)
(Stygge føt ) Haugens trio - Mannen med ljåen (Molde)
Johnny Yen - 12 rette (Trondheim)
Krigsropet - Systemets slaver (Fredrikstad/Moss)
Psykisk Terror - Nasista (Molde)
Bols - lalio (Tromsø)
Kviiin - Lsd (Haugesund)
Villsvin - Villy er ett svin (Demo versjon Oslo)
Baksmell - Nye ører (Ås)
Skabb - Stilla (Molde)
Betong Hysteria - Stjele fra de rike (Oslo)
Klåzz - Askim by (Askim)
Per kleppe og skattesnyteran -
City Wankers - City wankers (Halden)
Rasputinene - Ro go fred ( Bergen)
Blå s - Lillegutt (Bodø)
Forbudt ungdom - Tema (Molde)
Peder pung og de kåte - Trivsel uten snuten (Bodø)
Dead Swingers - We dont need (Trondheim)
Olsen brothers - Sosialsnyt (Halden)
Tvang - Jeg (Horten)
Kråka - Frihet (Bodø)
Zoff - Rødt hår og fregner med tenna på tørk (Fredrikstad)
Edgars - Knus ekstremistene (Porsgrunn)
Bangcock Suxx - Frightned (Halden)
Panorama - Kaos (Molde)
Slips - Gamlinga må vekk (Jessheim)
Dødens triumf - Police attack (Arendal)
Stroyers - Du er ett nummer (Moss)
Kongelige Ræver - Punkråkk sommer (Halden)
Skabb - Why why why (Kristiansand)
Kjøtt - Drømmen om deg (Oslo)
PLX -15 - Hippia og andre ting som ikke virka (Bodø)

Angåene Per Kleppe og Skattesnylteran så kom to låter fra dem med på Bente Smaavik sin samle CD "1979-2011" som ble utgitt 8 mars i år. Hun skriver på sin www om platen bl.a.: "Alle låtene på denne cd'n er utgitt på plate/cd før med unntak av "Per Kleppe & Skattesnyteran". Vi spilte inn en demo hos Subway Suck oppe i Munkegata i 1979. Denne tapen har ligget på loftet til Per Arne Isaksen, vår gitarist i 30 år. Den er nå digitalisert og jeg har valgt to låter herfra."

fredag, mars 09, 2012

Gammel Mess Age låt på ny YouTube video

Blaakraft på Dama di i kveld

Dama Di, i Bodø i kveld fra ca 22:00 er stedet å være. Da gjør Blaakraft ett av sine sjeldne innhopp på en scene.

I 2005 oppstod trioen RRMM og debuterte på BHCF samme året. I 2007 utvidet bandet seg til en kvartett og Blaakraft var et faktum. Besatt fra så forskjellige band som Manna, Slakt og Skjit-Lars, gjør Blaakraft sin helt spesielle form for "punk-metall møter elektronikk og blir blues". Kombinasjonen bluesriff og det industrielle har utviklet seg over tid til et improvisert uttrykk, som en blanding av psykedelia, spacerock og metallblues sammen med no-frills industristøy. Gjennom konsertering på diverse arenaer i det lokale undergrunnsmiljøet, og en snartur til Tyskland i 2010, har Blaakraft fått rykte på seg for å være tight og hard, kompromissløs og fengende, en frisk pust i en improv-verden som står stille, mens Blaakraft damper som et lokomotiv, og peiser på uten hvile, uten å legge seg for noen.

Bandet består av Lars Nicolaysen (trommer) Vegard Leite (gitar) Johnny Larssen (bass) og Ronny Wærnes (elektronikk/vokal)


Ryanbanden (album anm.)


I dag slippes 21 låter ut i ett smekk på Ryanbandens debutalbum. Det er ikke hverdagskost, men så er da ikke Ryanbanden dusinvare heller. Bandet som er ledet av Øyvind Ryan, og inkluderer navn som Bent Sæther, Even Granås, Øyvind Holm og Alexander Pettersen er i realiteten nesten hvem er hvem i trønderhovedstadens mer eller mindre undergrunnsrockemiljø de seneste 15 årene.  

Vi snakker her om folk fra band som Monster blomster, Motorpsyco og The International Tussler Society for å nevne noen få. At de har tjenestegjort i nevnte band før de trådde inn i denne bandens eskapader høres. Det er en utrolig sjarmerende blanding av skranglerock og psychopop her som smelter enhver som er lut lei listepop latskap og vil ha litt yrkesstolthet i høysetet. Her stjeles det på mest mulig kreativ måte. Man sitter med følelsen av å ha hørt det før uten helt å sette fingeren på hvorfra. Banden har uansett skrudd sammen låtene på sin høyst særegne og personlige måte så dette er originalverker uten noen kopistempel.

Tekstene er på kav trøndersk og låtene er alle signert Ryan selv, med unntak av fire låter der han deler ansvar for verket. Tekstene er oftest dagligdagse betraktninger om de små tingene som i bunn og grunn utgjør livet på godt og vondt. Litt i tradisjonen til Kim Larsen og Terje Tysland uten å være i deres lyriske baner.

Lyden er krem fra ende til ende. Omslaget er en morgenstemning verdig og resten av innpakkingen er utsøkt som vanlig på Crispin Glover Records. Som vanlig kommer albumene fra det selskapet på CD og vinyl (og digitalt også). Denne gangen er vinyl og begrenset til 250 ex, så her er det bare å springe til nærmeste vinylasyl eller dra på nettet og bestille, for den kommer til å bli samleobjekt, akkurat som julesinglen til bandet allerede er blitt. Alle 250 er nummererte og 150 er på svart vinyl og 100 på gjennomsiktig grønn vinyl!

Dette er albumet for alle som liker nostalgisk poprock med røtter til 60 tallet, med klare preferanser til alle tiårene etter det, og alltid med en god dose rock innsprøytet i låtene. At det er blitt ett dobbeltalbum er nesten en selvfølge, for den som skulle hakket dette ned til ett album ville ha angret seg i mange år etterpå, uansett hva hun/han hadde plukket vekk. Det er bare å la seg imponere over albumet og inkludere det i enhver seriøs platesamling.

torsdag, mars 08, 2012

Ballade.no vurderes nedlagt

Kulturdepartementet har bedt om at det sees særskilt på om Ballade skal opprettholdes. Selvsagt er ingen fra Ballade redaksjonen med i utvalget, noe som alltid er ett dårlig tegn. Skal man kvitte seg med noe invterer man ikke de med i prosessen. Klassisk politisk prosess, for å få viljen sin.

Denne gangen for å innskrenke ett av de viktigste uavhengige nett magasinene for hva som skjer i bransjen. For hva er hensikten med å innskrenke eller legge ned Ballade? Hva er det kulturdep vil oppnå med dette, som bare kan sees på som en innskrenking av yttringsfriheten?

I dag får MIC, so driver Ballade, driftsmidler fra Kulturdepartementet. Dersom det kommer et nytt organ som erstatter MIC, vil også det finansieres over Kulturdepartementets budsjett, men det ryktes nå at Ballade vil omstruktureres til et informasjonsorgan, mer enn et møtested for alle i bransjen og de utenfor som har interesse for hva som skjer innenfor. Hvis dette skal omgjøres vil Norge som kulturnasjon bli fattigere.

La oss håpe at noen i kulturdep tar til vettet og opprettholder Ballade.

Mer om saken her og her.

onsdag, mars 07, 2012

Rock som teater - teaterrock


I 2013 kommer den legendariske regissøren Michael Laub til Trøndelag Teater for å lage dokumentarforestillingen: Rockeportretter. Dette er en forestilling som vil basere seg på menneskene i og rundt rockemiljøet i Trøndelag og deres historier fra rockens verden, enten det er på scenekanten eller som statist i en Motorpsycho video

Så har du en god historie, skriv en e-post til Matilde Holdhus, med navn, noen ord om deg selv og kontaktinformasjon. Så vil du høre fra teatret. Eller ring Holdhus direkte, på 73 80 51 59. Prosjektet er et samarbeid mellom Trøndelag Teater og Rockheim.  

Laub er en av Europas mest egenartede teaterregissører, og regnes av mange som en av de viktigste regissørene for en teaterform som i dag står sterkt, nemlig dokumentarteatret: Laub arbeider ikke med skuespillere, men med mennesker, slik de er når de er seg selv.

Det siste tiåret har Laub særlig gjort seg bemerket med et konsept han kaller Portrait Series – en serie forestillinger basert på små portretter av mennesker fra ulike profesjoner og miljøer. Senest kunne man se Burg Portraits, som han laget for hovedscenen på selveste Burgtheater i Wien. Her var aktørene på scenen ansatte på Burgtheater. Alt fra store divaer til kantinepersonell sto på hovedscenen.

Trøndelag Teater er med andre ord stolte over å få en så innovativ regissør til Trondheim, og han har valgt seg Gamle Scene som arena for en ny sammenstilling av portretter. Tema for portrettserien han skal utvikle her i Trøndelag er: Rock. Ikke bare trønderrock – det også – men rock i sin alminnelighet, så la oss si: Rocketrøndere.

Laub ønsker å treffe så mange som mulig, gammel som ung, kvinner og menn, som bærer på en historie eller en kunnskap – liten eller stor – som på en eller annen måte handler om at rocken står sentralt i livet.

Hva vil det innebære å være med?
Vi søker nå på vegne av Laub vidt og bredt etter personer som kan portretteres. Michael Laub ønsker å sette sammen 10-12 portretter og for å finne disse, trenger han å få møtt så mange som mulig.

I perioden 2. – 12. mai 2012 arrangeres de første møtene med Michael Laub. Her ønsker han en så sammensatt og stor gruppe som mulig. Mot slutten av perioden vil han avgjøre hvem som skal være med til neste periode.

8. – 20. oktober 2012 vil flere av de samme personene som var med i mai, fortsette å videreutvikle forestillingen sammen med Laub og hans team. I slutten av denne perioden er det klart hvem som skal være med i den endelige forestillingen.

25. januar – 23 februar 2013 foregår selve produksjonsperioden. I denne perioden øver vi på forestillingen.

23. januar 2013 har forestillingen premiere og skal spille ca. 30 forestillinger (hver kveld utenom søndag) på Gamle Scene.

Det er viktig at deltagerne har mulighet til å være med på alle forestillingene og på produksjonsperioden. I de to første periodene er det imidlertid ikke nødvendig å kunne møte opp hver dag. Det må regnes oppmøte både på kvelden og dagen, men vi vil så langt det lar seg gjøre tilpasse oss etter den enkeltes hverdag.

Sonisk blodbad - Dark Spring (album anm.)


Den som forventer seg en innadvent mørk plate som kunne vært brukt som alternativt soundtrack til Eraserhead blir skuffet, men er man åpen og ikke tar tittelen for bokstavelig så åpner det seg en plate i kryssningspunktet mellom synthpop og elektronisk krautrock. Umulig vil nok mange si. Vel Sonisk blodbad har gjort det og det høres faktisk vakkert ut.  

Albumet er vakkert på en underfundig måte. En slags kryssning mellom KLF sitt "Chill Out" album og Schnitzler/Hatterud sitt "Hirschgebrüll" album. Umulig vil nok mange si, og mange vil nok hevde det inntil de hører dette albumet. Albumet er mye lysere i lydbildet enn fjorårets singel "Blue Room". Faktisk burde kanskje titlene vært byttet om, slik at albumet het blått rom. Her strømmer det på av klar blå himmel inn i et rom fylt av botaniske sjeldenheter. Alltid med en blå melankolsk undertone som er albumets røde tråd.

Singellåten "Blue Room" er med her i en remixet utgave som virkelig drar albumet oppover mot crescendo, som blir utløst av avsluttningssporet "Cold Winter" som på en fabelaktig måte oppsummerer de løse trådene som har vært igjennom albumet og gir hele "Dark Spring" en ny mening. Brutal vakker avslutning av ett album du burde unne deg til fordypning i mørkt rom med ax volum. En garantert indre reise i ditt eget sinn. En filmopplevelse som ikke kan festes til filmlerret men som må oppleves. Kryss ut 23 mars i kalenderen for da er albumet i butikker som selger god musikk.  

tirsdag, mars 06, 2012

Blues Basement - Live at Rock Café 25 Blue Years (album anm.)

Blues kjelleren fra Bodø feiret 25 år med blues i desember 2010. Denne live-CDen presenterer 13 låter fra konserten. Alt fra blues klassikere til bandets egne låter, som i enkelte tilfeller har blitt bortimot klassikere i norsk blues. Her spiller de på alle strengene fra intense ballader til Chicago shuffle, svingblues og rå bluesrock. Ikke rart at de var en av gjengangerne på Hovigs hangar på NRK i sin tid.

Dette er et album for alle som elsker blues, men også de som er litt engstelige til sjangeren. Platen oser av spilleglede som må smitte over på selv de største skeptikerne, og musikerne glitrer i hverandres samspill. Der Blues Basement noen ganger har virket litt reservert og forknytt på studioinnspillingene så er det blåst med Bodøvinden på denne innspillingen. Her spruter svetten ut av CDspilleren mens musikken smyger seg inn i øret ditt. Spesielt gitarist Eirik Stensvik får virkelig vist hvilken eminent gitarist han er. Men også resten av det faste bandet får virkelig vist klasse.

Med seg på konserten hadde de med seg en drøss av musikere og vokalister som har vært innom bandet (Bare nevnte Stensvik og engelskmannen Peter Glanfield har vært med fra starten) og gjestene smyger seg inn i lydbildet som om de aldri har vært ute av bandet. Særlig vokalist Ole Marius Lund viser at han fortsatt er en meget dyktig bluesvokalist.

Platen avsluttes med "Gone Fishing Blues" akkurat som på debut albumet, som forøvrig også var et live album. På det viset kan man si at ringen er sluttet, men la oss heller håpe at det er starten på en ny runde og at man om 25 år får servert 50 års albumet, også det med fiskeblues låta som rosinen i pølsen. Skal du bare kjøpe en blues plate i år, så kjøp denne. Du vil garantert ikke angre.

Fuck månen i dag!

I dag fra kl 1800 til 2400 slipper Stein Holte sin første bok "Fuck månen" på ObsternasigForlag, en samling med poesi og prosa fra et helt livsløp.

Dette er også offisielt starten på Obsternasig Forlag, som består av Stein Holte, AndersAabel og Adrian G. Waldenstrøm.

Det blir band og poesi fra scenen fra kl. 1830;
DØDØGE og Frode Barth spiller, og en rekke poeter leser; Øyvind Berg, BertrandBesigye, Øystein Wingaard Wolf, Gine Cornelia Pedersen, Adrian G Waldenstrøm og Harald Frøysa.   
 cc: 200,- inkluderer en signert bok.

mandag, mars 05, 2012

Conquistadores of the Useless slipper debut albumet sitt i dag

Conquistadores of the Useless er opprinnelig fra Levanger, men nå relokalisert til Oslo. Uansett så slipper de i dag sitt debutalbum, so har fått den fengende tittelen;  "Hot Boots 'n a Tiny Hat, Red Marble 'n a Can of Lard, Come on Join the Magic Carpet Ride". Albuet har vært tilgjengelig som DL siden 11 november i fjor, men nå er det utgitt på ordentlig liksom, altså på CD.

I følge NRK P3 kan deres musikk beskrives slik;
".....en hardrock-trio med en musikkstil som i stor grad er inspirert av tidlig nittitall rock med blant andre Nirvana, Mudhoney og Hüsker Dü som merkbare referanser. Bandet har utifra dette funnet opp sin egen rockehybrid med en særegenhet som overrasker".

Nå er albumet ute, så nå kan alle sjekke det og bandet ut selv.