onsdag, mars 28, 2012

Wolfram - Shadows and Dust (album anm.)


Nå på fredag (30. Mars) kommer Bergensbandet Wolfram med sitt debutalbum. Etter to EPer er det på tide de tar steget fullt ut og fyller ett helt album.
Mange forbinder Bergen med svart metal eller pur poprock, dette er et sted midt i mellom. Med melodiske metal låter leverer de en velkomponert rock med føttene sterkt plantet i 70-tallet, og delvis i den mer softmetal boomen som kom på 80-tallet. Missforstå ikke, dette er ikke svulstige balladerocken til Europe på nytt, men heller mer mot en blanding av de mer rolige øyeblikkene til AC/DC parret med TNT, uten at det heller er helt dekkende da det dukker opp riff som rir tankene mot Saxon og Budgie (for de som husker dem).

Lyden er upåklagelig og arrangementene lyser lang vei av at folk med peiling har lagt siste hånd på verket. Som oftest med denne typen musikk så blir låtene ofte svært lik hverandre, det har Wolfram tydeligvis vært klar over og lagt inn bluesinfluerte metal riff låter i beste Led Zeppelin ånd her og der slik at albumet høres variert ut, uten å miste den røde tråden fra start til lyden ebber ut.

Det som først og fremst slår enn når man lytter på dette er at dette må da være knalltøft live. De som er i Bergen på lørdag burde absolutt få med seg releasekonsert på Ricks. For dette svinger garantert tøffere live enn på plate, selv om bandet skal ha ros for å ha laget et album som glir fint over 90% av det som kommer ut i denne sjangeren og lar seg meget lett avspilles både en og tre ganger til. Kort sagt en meget lovende debut fra et band som nok vil etablere seg som et band man får høre mer om i framtiden. Like godt å sjekke dem ut med en gang hvis man liker rock med metalltakter.