tirsdag, mars 06, 2012

Blues Basement - Live at Rock Café 25 Blue Years (album anm.)

Blues kjelleren fra Bodø feiret 25 år med blues i desember 2010. Denne live-CDen presenterer 13 låter fra konserten. Alt fra blues klassikere til bandets egne låter, som i enkelte tilfeller har blitt bortimot klassikere i norsk blues. Her spiller de på alle strengene fra intense ballader til Chicago shuffle, svingblues og rå bluesrock. Ikke rart at de var en av gjengangerne på Hovigs hangar på NRK i sin tid.

Dette er et album for alle som elsker blues, men også de som er litt engstelige til sjangeren. Platen oser av spilleglede som må smitte over på selv de største skeptikerne, og musikerne glitrer i hverandres samspill. Der Blues Basement noen ganger har virket litt reservert og forknytt på studioinnspillingene så er det blåst med Bodøvinden på denne innspillingen. Her spruter svetten ut av CDspilleren mens musikken smyger seg inn i øret ditt. Spesielt gitarist Eirik Stensvik får virkelig vist hvilken eminent gitarist han er. Men også resten av det faste bandet får virkelig vist klasse.

Med seg på konserten hadde de med seg en drøss av musikere og vokalister som har vært innom bandet (Bare nevnte Stensvik og engelskmannen Peter Glanfield har vært med fra starten) og gjestene smyger seg inn i lydbildet som om de aldri har vært ute av bandet. Særlig vokalist Ole Marius Lund viser at han fortsatt er en meget dyktig bluesvokalist.

Platen avsluttes med "Gone Fishing Blues" akkurat som på debut albumet, som forøvrig også var et live album. På det viset kan man si at ringen er sluttet, men la oss heller håpe at det er starten på en ny runde og at man om 25 år får servert 50 års albumet, også det med fiskeblues låta som rosinen i pølsen. Skal du bare kjøpe en blues plate i år, så kjøp denne. Du vil garantert ikke angre.