torsdag, mars 15, 2012

Ørkenkjøtt - Ønskediktet (album anm.)


23 mars kommer Ørkenkjøtt sitt debut album Ønskediktet ut. Dagen før har de releaseparty på John Dee i Oslo. Er du av de som fort kjeder deg og vil ha musikk som spiser sjangere som drops men likefullt er hardt og flott, da er Ønskediktet ett soleklart kjøp.

Sjangermessig er de definitivt innen metal sjangeren en plass, men hvor skal selv den mest iherdige sjangerfacist få store problemer med å putte dem i. De er for hard til progmetal og for åpne for musikalske innspill til å våre ekstrem metal og for harde til noen tradisjonell metal sjanger og har tendenser til å skule mot hardcore pønk her og der men gitarsoloene bryter også den koblingen og de tar ikke innfall og utløp langt nok vekk til å bli avantgarde metal heller, men tilsammen har de noe fra alle disse sjangerne.  

De har nok latt seg inspirere av band som Opeth, Ved buens ende og Between The Buried And Me men er først og fremst seg selv og ingen andre. Teknisk dyktige, sans for gode melodier og arrangementer, sterk vokalist som hever bandet over mange i metalsjangeren. Kort sagt dette er en plate som krever sin lytter men gir uhyre mye tilbake til den som lar seg forføre. At albumet er ett konsept album på norsk (utenom en låt) gjør ikke prestasjonen mindre imponerende.

Lyden er upåklagelig. Klokkeklar og med punsj nok i de dype tonene til å heve produksjonen enda ett hakk opp fra den jevne strømmen av meget gode metal utgivelser. Å klare å skru sammen musikken her er krevende men produsentene Heidi og Ihsahn har virkelig sin del av æren for at resultatet har litt så brutalt vakkert som det har litt.

Låtene Livets frø og Profeten ble for kort tid siden gitt ut på en 7" singel i ett begrenset opplag av 200 eksemplarer, fra før har de gitt ut to CD singler, men nå venter det store gjennombruddet med debut albumet. Det er bare å ønske de snekrer sammen en Norgesturne som innbefatter hele landet, for dette fortjener musikkelskere landet rundt å bli servert fra en scene kant i deres lokalmiljø. Nok en solid utgivelse fra NordicRecords som absolutt er ett av Norges mest spennende plateselskaper for tiden.