onsdag, mars 07, 2012

Rock som teater - teaterrock


I 2013 kommer den legendariske regissøren Michael Laub til Trøndelag Teater for å lage dokumentarforestillingen: Rockeportretter. Dette er en forestilling som vil basere seg på menneskene i og rundt rockemiljøet i Trøndelag og deres historier fra rockens verden, enten det er på scenekanten eller som statist i en Motorpsycho video

Så har du en god historie, skriv en e-post til Matilde Holdhus, med navn, noen ord om deg selv og kontaktinformasjon. Så vil du høre fra teatret. Eller ring Holdhus direkte, på 73 80 51 59. Prosjektet er et samarbeid mellom Trøndelag Teater og Rockheim.  

Laub er en av Europas mest egenartede teaterregissører, og regnes av mange som en av de viktigste regissørene for en teaterform som i dag står sterkt, nemlig dokumentarteatret: Laub arbeider ikke med skuespillere, men med mennesker, slik de er når de er seg selv.

Det siste tiåret har Laub særlig gjort seg bemerket med et konsept han kaller Portrait Series – en serie forestillinger basert på små portretter av mennesker fra ulike profesjoner og miljøer. Senest kunne man se Burg Portraits, som han laget for hovedscenen på selveste Burgtheater i Wien. Her var aktørene på scenen ansatte på Burgtheater. Alt fra store divaer til kantinepersonell sto på hovedscenen.

Trøndelag Teater er med andre ord stolte over å få en så innovativ regissør til Trondheim, og han har valgt seg Gamle Scene som arena for en ny sammenstilling av portretter. Tema for portrettserien han skal utvikle her i Trøndelag er: Rock. Ikke bare trønderrock – det også – men rock i sin alminnelighet, så la oss si: Rocketrøndere.

Laub ønsker å treffe så mange som mulig, gammel som ung, kvinner og menn, som bærer på en historie eller en kunnskap – liten eller stor – som på en eller annen måte handler om at rocken står sentralt i livet.

Hva vil det innebære å være med?
Vi søker nå på vegne av Laub vidt og bredt etter personer som kan portretteres. Michael Laub ønsker å sette sammen 10-12 portretter og for å finne disse, trenger han å få møtt så mange som mulig.

I perioden 2. – 12. mai 2012 arrangeres de første møtene med Michael Laub. Her ønsker han en så sammensatt og stor gruppe som mulig. Mot slutten av perioden vil han avgjøre hvem som skal være med til neste periode.

8. – 20. oktober 2012 vil flere av de samme personene som var med i mai, fortsette å videreutvikle forestillingen sammen med Laub og hans team. I slutten av denne perioden er det klart hvem som skal være med i den endelige forestillingen.

25. januar – 23 februar 2013 foregår selve produksjonsperioden. I denne perioden øver vi på forestillingen.

23. januar 2013 har forestillingen premiere og skal spille ca. 30 forestillinger (hver kveld utenom søndag) på Gamle Scene.

Det er viktig at deltagerne har mulighet til å være med på alle forestillingene og på produksjonsperioden. I de to første periodene er det imidlertid ikke nødvendig å kunne møte opp hver dag. Det må regnes oppmøte både på kvelden og dagen, men vi vil så langt det lar seg gjøre tilpasse oss etter den enkeltes hverdag.