onsdag, mars 07, 2012

Sonisk blodbad - Dark Spring (album anm.)


Den som forventer seg en innadvent mørk plate som kunne vært brukt som alternativt soundtrack til Eraserhead blir skuffet, men er man åpen og ikke tar tittelen for bokstavelig så åpner det seg en plate i kryssningspunktet mellom synthpop og elektronisk krautrock. Umulig vil nok mange si. Vel Sonisk blodbad har gjort det og det høres faktisk vakkert ut.  

Albumet er vakkert på en underfundig måte. En slags kryssning mellom KLF sitt "Chill Out" album og Schnitzler/Hatterud sitt "Hirschgebrüll" album. Umulig vil nok mange si, og mange vil nok hevde det inntil de hører dette albumet. Albumet er mye lysere i lydbildet enn fjorårets singel "Blue Room". Faktisk burde kanskje titlene vært byttet om, slik at albumet het blått rom. Her strømmer det på av klar blå himmel inn i et rom fylt av botaniske sjeldenheter. Alltid med en blå melankolsk undertone som er albumets røde tråd.

Singellåten "Blue Room" er med her i en remixet utgave som virkelig drar albumet oppover mot crescendo, som blir utløst av avsluttningssporet "Cold Winter" som på en fabelaktig måte oppsummerer de løse trådene som har vært igjennom albumet og gir hele "Dark Spring" en ny mening. Brutal vakker avslutning av ett album du burde unne deg til fordypning i mørkt rom med ax volum. En garantert indre reise i ditt eget sinn. En filmopplevelse som ikke kan festes til filmlerret men som må oppleves. Kryss ut 23 mars i kalenderen for da er albumet i butikker som selger god musikk.