onsdag, mars 14, 2012

I morgen kan du oppleve Jimmy Polaris på Teknisk museum!

I morgen kveld (15 mars) på Teknisk museum i Oslo spiller først Løkbrød opp før det blir pub-quiz, spesialomvisninger og fri utforskning i alle museets utstillinger og Vitensenteret. Men rosinen i pølsen er og blir Jimmy Polaris, en liveoppsetning med utgangspunkt i materiale fra animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri.

Christopher Nielsen leder an i en forestilling med lyd, lys, bilder og fyrverkeri, sammen med MattWillis Jones og bandet Masselys. Med utgangspunkt i overskuddsmateriale fra animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri, danser konturer av fargesterke skikkelser ”i en kakofoni av psykedeliske billedeksperimenter til rytmisk musikk – mutert disco og repetitive figurer av trommer, bass, gitar, synth og samples, utført på stedet av musikere og visuelltoperatører.” eller i Chr Nielsens egne ord ”....en bevissthetsutvidende seanse, der det er fullt mulig å se lyset.”

Etter 12 år og et stort antall selv-distribuerte CDer, har Løkbrød siden 2009 begynt å gjøre seg gjeldende som live-band. Nå er det Teknisk Museum som er åstedet. 

Kunstnerkollektivet Electroboutique skaper lekne, interaktive verk, som samtidig stiller skarpt kritiske spørsmål på en subtil måte. Flere av verkene er opprinnelig laget på oppdrag fra Espen Gangvik, direktør i TEKS (Trondheim Elektroniske Kunstsenter), for Trondheim Matchmaking 2009 festival. Siden har utstillingen vært på Science Museum i London, hvor flere verker har kommet til. Telemuseet viser et lite, spesialtilpasset utvalg verker, som setter kommunikasjonsteknologi og digitale mediekanaler i et nytt lys.

Ordinær kr 100, studenter kr 50. Facebook event her.