onsdag, mars 28, 2012

Jimmy The Fox - The Fox (album anm.)


På tampen av fjoråret kom albumet "The Fox" ut og har merkelig nok blitt forbigått i stillhet. Det er synd for albumet har mye å gi til de som elsker metal med 70-talls feeling. Albumet fikk fornyet interesse etter at Bente Smaavik åpnet sitt retroalbum med en låt fra "The Fox"

Bak Jimmy The Fox "gjemmer" Jimmy Iversen seg. Han har komponert alt på albumet og spiller selv alt av gitar på albumet. Og for å ha sagt det først som sist, bedre gitarist enn Iversen skal du lete lenge etter, når det kommer til denne typen metal. Han vrir soloene ut av gitaren på en eminent måte og behersker rytmegitarens disiplinering fortreffelig. Med seg har han fått både gammelt og nytt mannskap. Alle har de til felles at de kan sitt håndverk og det høres.

Iversen behersker i tillegg til å spille, også den vanskelige øvelsen å komponere låter som er slitesterke og få disse arrangert på en meget tiltrekkende måte. At musikken trekker paralleller til Jorn er nok ikke tilfeldig, dette er mye i den samme lesten. Pompøst på en tillitvekkende måte med en sterk bunn styrt av rytmeseksjonen og toppet med vokal og synth. Alle som liker Jorn må jo bare elske dette albumet, selv om dette skiller seg ut fra Jorn ved at det inneholder instrumentallåter som ikke er hverdagskost i de kretser.

Alt i alt ett album som er en selvfølge for alle som liker metal i gata der Rainbow, Uriah Heep og Jorn vokste opp. Nå er det bare på håpe at Iversen tar prosjektet videre på en scene nær deg og aller helst kommer med flere soloalbum.