torsdag, april 24, 2008

Stavanger punkrock festival og nytt Hurra for Norge album


Fra 24 til 26 april vil årets utgave av Stavanger Punkrock Festival gå av stabelen. Første dag er på Checkpoint Charlie, mens de to neste er på Folken(Grotten) i Stavanger.

Årets program ser slik ut;
Torsdag 24 april; Rabalder (Hardcore fra Oslo)The Viggo's (Misfits-coverband fra Stavanger) Unbreakable (Dredungar fra Sandnes) Toxic Death (Dridas-Thrash fra Stavanger) Skin Cancer (Oi! band fra helvete) DJ Dolph Lundgren snurrer plater!

Fredag 25 april; Demented Are Go! (Britisk psychobilly med stor P!) Feilfødt (plateklare pønx fra storbyen) Datakluss (comeback fra Haugesunds eldste pønkband) Pink Dirt (gamlisser fra Oslo) Ordrenekt (Morbid Thrash på norsk) Soulvenom (Stavangers nye metal-core-håp) Beinkjør (Bergens beste pønkrockband) Rank N' File (Nytt pop-pønk band fra regionen) Dj Trygve Mathiesen snurrer plater!

Lørdag 26 april; Mad Sin (Spektakulær Tysk Psychobilly!) Haggis (pk-band med høy pallestinaskjerf-faktor) Ronny Pøbel (Oslo's flaggskip innen rølpepunk) Liliedugg (Gamle kjemper reiser seg igjen!) Kvelertak (Sopihop fra Stavanger) C.H.U.D (skranglethrash fra Stavanger) City Råkkers (gamle rester starter nytt band, Oslo) Piss Drunk Bastards (Stavangers ekleste band?) Dj Trygve Mathiesen snurrer plater! Under festivalen vil Svindel Records ha offisielt releaseparty på samle-CDen "Hurra for Norge vol. 3" på festivalen, og stiller med stand med plater, CDer osv. Tracklistingen til den utgivelsen er verdt ett rask titt på kontoen for å rydde plass til en invistering av de skjeldne.

Motorpsycho på farget vinyl

31 mars ble Motorpsycho sitt nye album "Little Lucid Moments" utgitt både som enkelt CD og som dobbel LP på Rune grammofon. Nå i disse dager kommer denne utgivelsen i ett begrenset opplag på 500 eksemplarer på multifarget vinyl (første utgaven på svart vinyl). Samtidig lanseres en ny t-skjorte.

fredag, april 18, 2008

Lukestar til Parkenfestivalen


Siste band ute på listen av artister til årets Parkenfestival er Oslo baserte Lukestar. Her er noen ord fra presseskrivet "LUKESTAR er klar for å spre alvevokal utover Rensåsen lørdag 23. august. Bandet har tatt indie-Norge med storm det siste året. De har vært den definitive ”snakkisen” i musikkmiljøene, og listing på radiostasjoner landet over har ført Lukestar opp fra undergrunnen og inn i de tusen norske hjem. At to Bodø-gutter trakterer bass og trommer skader heller ikke.

Bandet albumdebuterte i 2004 med “Alpine Unit”. Albumet ble spredt til fjern og nær, og de utvalgte disiplene i Lukestar misjonerte store deler av verden, i form av turneer til UK, Tyskland, Spania og Skandinavia, samt plateslipp i alt fra USA til Japan. Rundt nyttår 2006 forsvant de fem guttene sporløst fra Oslos overflate i tre uker, før de plutselig dukket opp med en ny inkarnasjon av Lukestar – albumet “Lake Toba”.

Lukestars uttrykk kan sammenlignes med Blonde Redhead eller Mew, og er konsentrert rundt soniske gitarer, energiske trommer og vokalistens utenomjordiske og drømmende powerfalsett, som vil sette en støkk i de fleste. Det drivende dyktige, og monstrøst suggererende bandet har nok en gang nådd nye høyder. Det er en høytidlig opplevelse å få Lukestjerner i øya, kom og opplev selv!
"

Ny musikk på nye utgivelser

Scorch Trio sitt tredje album "Brolt" (Rune grammofon) kommer både som enkelt CD og som dobbel LP i utbrettcover. For de som ikke kan få nok av ett av Europas fremste improrock orkestre er det verdt å merke seg at vinyl utgaven inneholder 33 minutter ekstra musikk i form av fire låter som bare er å finne på dobbel LP utgaven. Trioen gjorde "Brolt" rett etter at de kom hjem fra en lengre turne i Europa og Japan og dermed opprettholdt noe av livefeelingen på dette albumet. Scorch trio er; Raoul Björkenheim (Gitar), Ingebrigt Håker Flaten (Bass) og Paal Nilssen-Love (Trommer).

Ett av de mest spennende navnene i Norsk jazz i de senere årene er Puma. Nå er de klar med sitt andre album "Discoteque Bitpunching" på det relativt nystartede selskapet Bolage. Her er ett lite utklipp av presseskrivet for den utgivelsen; "Siden debutplata Isolationism kom ut i fjor har bandet turnert en god del, og livejobbingen har virkelig båret frukter. Bandet har rendyrket sitt uttrykk og Discotheque Bitpunching er akkurat slik en skikkelig bra andreplate skal være: skarpere og mer fokusert." 29 april går startskuddet for en omfattende europaturné for Puma, med start i Oslo. (Puma foto av Ann Iren Ødeby)

Den nye platen til Maja S. K. Ratkje er nå endelig ute på John Zorn sin label Tzadik.Dette er faktisk Ratkjes første komponist portrett album, og når det først skulle skje så kunne den nok ikke ha kommet på en bedre label. Hun er ikke bare første Norske komponist på Tzadik, hun er faktisk første fra Skandinavia! Nok en stor fjær i hatten til Ratkje (hvis hun har en hatt å sette den i da.) Tittelen er "River Mouth Echoes" og kan kjøpes online her. Med på plata er gambeensemblet Fretwork, POING, Oslo Sinfonietta, Rolf-Erik Nystrøm og Torben Snekkestad. For de som har muligheten så spiller Ratkje solo på BLÅ onsdag 23. april. Samme sted og samme kveld spiller Origami Galaktika samtidig som de slipper sitt album "Laos Vegas" som CD på Roggbif.

Gitarist Ivar Grydeland og perkusjonist Ingar Zach startet i 2000 plateselskapet SOFA som har utgitt flere musikalske milepæler innen improvisasjonsmusikk. Nå har d`herrer slått seg sammen med franskmannen Xavier Charles (klarinett og munnspill) og nordmannen Christian Wallumrød (piano) i kvartetten Dans Les Arbres. Nå er de klare med sitt selvtittulerte debut album på ECM. Musikken til bandet er akkustisk og 100% improvisert. Likefullt finnes det røtter å trekke ut av deres musikk, og i disse røttene aner man inspirasjon fra både John Cage, AMM såvel til gamelanmusikk og østlig rituell dronemusikk. For de som har muligheten er releasekonsert på Høvikodden Kunstsenter 25. Mai.

onsdag, april 16, 2008

SISU, Wallin og Lars Myrvoll på tur

22 april starter SISU og Lars Myrvoll en vårturne i regi av Rikskonsertene. På ca halvparten av konsertene blir de utvidet med Rolf Wallin.

SISU er kjent som både dyktige perkusjonister, men også har de ett visuelt tilsnitt som gjør at deres konserter alltid er en fryd å overvære. På denne turneen kommer de til å fokusere på følgende tre verk av Rolf Wallin; "Stonewave", "Twine" og "Phonotope 4".

SISU spennvidde vises i at de i de seneste årene har de mottatt og fremført bestillingsverk fra bl.a. Henrik Hellstenius, Kevin Volans, John Persen, Håkon Berge, Örjan Högberg, Bugge Wesseltoft og Cecilie Ore.

Rolf Wallin er en av Norges mest spilte nålevende komponister. Han startet sin karriere innenfor eksperimentell rock og jazz og var sentral blandt annet på Holy Toy sitt album "Warsawa". Sin bakgrunn har han på mange måter inkorporert i sine komposisjoner som gjerne er røffe, overraskende og ikke minst spennende både for publikum og utøver.

Lars Myrvoll kommer også fra rockens verden, men har forlengst skapt seg ett eget musikalsk univers som er vanskelig å båssette da han bringer inn elemnter fra samtidsmusikk, electronica og industrial music i en solid dose vakker musikk.

De senere årene har han bl.a. spilt med MiN ensemblet, Kjetil Møster, Axel Dörner, Ole Henrik Moe, Tonny Kluften, Kari Rønnekleiv, Kjetil Gutvik, Klaus Holm, Andreas Meland, Bjørn Andor Drage, Håvard Stubø, Gerry Hemingway, David Stackenäs og John Hegre, for å nevne noen.

Turnelisten ser slik ut;
22.04 Oslo, Gamle Logen
23.04 Trondheim, Olavshallen
24.04 Bergen, Avgarde Landmark
25.04 Stavanger, Tou Scene
26.04 Fredrikstad, Kulturhuset Blå Grotte
29.04 Tromsø, KulturHuset
30.04 Bodø, Kulturhuset
02.05 Larvik, Musikkens venner
03.05 Kristiansand, Ny musikk
Herav kommer Wallin til å være med på konsertene på følgende datoer; 22, 29-30/4 og 2-3/5.

Famlende forsøk gjennoppstår

Under NØDUTGANG 2008 (12-15 Juni, i Bodø) kommer en av de virkelig gode gamle klassisk bandene innen norsk eksperimentel musikk til å bli gjennforent. Snakker selvsagt om Famlende forsøk. Bandet fra Arendalstraktene ble startet tidlig på 80 tallet. Siden da har de utgitt en rekke kassettalbum på 80 tallet og to vinyl album i 90 og 03. I tillegg har de en imponerende rekke med bidrag på kassettsamlere i inn- og utland.

Musikalsk har de opprinnelig sine røtter i industrial music perioden på andre halvdel av 70 tallet med band som Throbbing Gristle, S.P.K. og Cabaret Voltaire i spissen, samt andre generasjons band som Test. Dept. Med metalperkusjon og industrielle lydkulliser leverte de sitt mest anerkjente kassettalbum "Døve munker ut av Norsk industri" (1986).

Etter hvert ble de distinktive metalperkusjonsrytmene avløst av en mer eksperimentel tilnærming, som i sin tur førte til deres første vinylalbum "Ars Transmutatoria" (1990). Det albumet var en klar videreutvikling i bandets lydbilde og samtidig en sterkere tilnærming til mer improvisert musikk.

Siste album fra FF kom i 2003 med en hyllest til den legendariske skrekkforfatteren H. P. Lovecraft. De har fått tillatelse til å benytte flere av Lovecraft sine tekster og noen av forfatterens personlige brev. Det har ført til at de fikk en viss internasjonal oppmerksomhet.

Etter dette har bandet ligget mer eller mindre i dvale og spiller sin første konsert nord for Oslo noensinne og sin første konsert på over fem år på årets NØDUTGANG 2008. Flere av de personene som opp igjennom tiden har spilt og spiller i FF er også involvert i psykedeliabandet The Smell Of Incense.

I tillegg ble det i dag offentligjort at Bodø bandet MetroGnom skal opptre under den kommende festivalen. De er et band fra Bodø som spiller "70-talls instrumental symfonisk progrock, med elementer av spacerock og fusion. Den mest anerkjente internettsiden for progrock (og alle dens subsjangrer), "Progarchives", ønsker å kalle MetroGnoms musikk for eklektisk prog", noe de selv mener er en grei forklaring. Uansett er de kjent for lengre komposisjoner på gjerne over kvarteret der elementer fra såvel jazz som visesang og funk blir inkludert i deres musikk.

MetroGnom ble startet i 2002, og albumdebuterte i november 2006 med "Twangyluck". Det albumet er meget godt motatt innen progkretser og bl.a. blitt kåret til beste album på en Italiensk forum avstemning og en rekke nominasjoner på en Spansk radiostasjon sin årlige avstemning. Til høsten skal bandet ut på sin første Europaturne.

Linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8

mandag, april 14, 2008

Norsk Prince hyllest

2. Juni kommer tidenes norske hyllest plate ut. Navnet på albumet er "Shockadelica" og artisten som blir hyllet er ingen ringere enn selveste Prince. Opplaget er på 5000 eksemplarer som burde forsvinne like raskt som de berømte varme wienerbrødene. Bak albummet står C+C Records og på den fem CDer store utgivelsen finner vi en mengde travere, interessante nye navn og ikke minst flere overraskende konstelasjoner. For full artist/låt liste sjekk ut albumets Facebook eller på denne linken (scroll ned til post nr 4). For forhåndsbestilling gå her.

torsdag, april 10, 2008

Platesamleren nr 100

Så har Norges lengstlevende fanzine Platesamleren kommet med jubileums nummeret i annledning at de har gitt ut 100 utgaver. Nå skal det legges til at de fleste under navnet Goldies. I de dager ble redaksjonen broderlig delt mellom Bjørn Luka og Johnny Olsen. Etter at sistnevnte trakk seg ut startet han opp ei ny fanzine med navn Goldies, samtidig skiftet den opprinnelige Goldies zinen navn til platesamleren men beholdt nummereringen, derfor 100 utgaver av sistnevnte.

I annledning jubileumet kommer det en ekstra tykk utgave som er proppfull av informasjon av typen vinyljunkier "ruser" seg på. Fargevarianter og pressinger og nytt fra auksjonsverden. Således er Platesamleren en typisk platesamler zine. Men det må legges til at denne har en meget proff layout og fargetrykk på alle sidene. Siste nummer frister med inngående artikkler på The Troggs, King Crimson, EMI i Skandinavia mm. I det hele tatt en selvfølge for alle seriøse platesamlere.

JG Hoff sitt nye album er ute 14 april

Som før nevnt her kommer Jan Gunnar Hoff sitt nye album "Magma" ut den 14.april på Grappa. Bare listen over medvirkende musikere på platen burde få de fleste til å fatte (foto: Bjarne Riesto)interesse for denne utgivelsen. I tillegg til hans faste gruppe medvirker også Mike Stern, Maria Joao, Eivind Aarset og Helge Andreas Norbakken. Materialet er hentet fra de to bestillingsverkene "Magma" og "Free flow songs", skrevet til henholdsvis Nordland Musikkfestuke 2006 og Vossajazz 2005.

I sammenheng med dette vil Hoff gjøre flere turneer. Sjekk Hoff's Myspace-side for steder og datoer. At Hoff er en påaktet komponist vises i at han som et ledd i Nordland Musikkfestuke sine satsinger i 2009 skal skrive et verk med internasjonal besetning. Verket skal urframføres under NMFU 2009, og deretter framføres i Cadogan Hall i London. Bodø Sinfonietta og den svenske trombonisten Christian Lindberg medvirker også i prosjektet, med en konsert dagen etter Hoff. (Foto; Hoff og Stern med kongekrabbe av Bjarne Riesto)

onsdag, april 09, 2008

City Slangzine blir magasin

En av de bedre punk orienterte fanzinene de senere årene, City Slangzine vil fra og med 22. april bli distribuert igjennom Narvesen. Vi får virkelig håpe at de lykkes med satsingen sin, selv om de da går fra zine status til magazin status.

Nye nummer av Tarkus og Goldies

Nå rett etter påsken har sluppet taket har ny utgaver av fanzinene Tarkus og Goldies ramlet ned i postkassen. I tilfellet Tarkus så fortsetter de i sin utvikling. Selv om den faste spalten "Arkivaren" er ett avsluttet kapitel så finner man både nye og ukjente ting i god kombinasjon med gamle travere. Som alltid er det en imponerende mengde med anmeldelser av utgivelser som du garantert ikke finner på Free Record Shop i nærmeste framtid. Hvis man har noe forhåpning om å holde seg sånn nogenlunde oppdatert på det som skjer i proggverden så er Tarkus en nødvendighet. Du kommer rett og slett ikke utenom. Legg med nydelig layout og prikkfri trykk så har du ett blad du kan bruke til både opplysning og referanse.

Goldies er mer av den gode gamle typen med svart/hvitt trykk, litt uklare bilder og ikke verdens beste layout, men bevares bladet holder mål og vel så det. Goldies er en av to platesamlerfanziner i Norge som kommer ut regelmessig og innholdet er selvsagt preget av det. At det finnes en feilpressing av Vanguards sin "Mot ukjent sted" er slikt platesamlere vil omtale som ett under og virkelig noe for historiebøkene. Det burde vært nevnt om vi her snakker om første utgaven eller andre utgaven fra 1966, men slikt er småplukk. Samlere må jo ha den uansett. Ellers siste nytt fra nettauksjoner, Beatles rariteter og hovedoppslag på Shanes nordiske diskografi. Kort sagt man vet hva man får og det er akkurat det man vil ha.

Sister Rain på tur


Oslo baserte Sister Rain er som kjent tilbake for fullt og kan melde at de skal spille to dager på rad i Trondheim, nærmere bestemt på Café 3b fredag 9 mai og på Ramp lørdag 10 mai. Deretter skal de bl.a. spille på Månefisken i Oslo den 27.juni, som en del av bandets 20 års feiring. For oss som bor andre steder i landet er det bare to valg, reis til nærmeste konsertlokale der søstrene regn spiller eller høre om ikke din lokale konsert arrangør burde finne tiden inne til å få Sister Rain til din by eller tettsted. Hint hint.

mandag, april 07, 2008

Releasekonsert for Varde lørdag 12. april

Varde er ett av disse bandene som er svært vanskelig å båssette. Selv beskriver de musikken som et teppe av improvisert støy og klang med urnordisk vokal over. Førstkommende lørdag har de releasekonsert for albumet "Sorg & Tale". Den er det første albumet i triologien "Waves of Nature", som senere skal bli fulgt opp med albumene "Folk" og "Grotte". Releasekonserten på lørdag er som en del av Volapüks Aprilfestival 2008.

Publiners – Driv (anmeldelse)

”E har sjøltilliten nok te at bygdedyret skrik.”. Tekstlinjen er fra låten ”Kong Ronny” på Publiners nye album ”Driv” som er å få i butikkene fra og med i dag (7. april). For å ha sagt det først som sist, tekstlinjen er faktisk ganske beskrivende. I ett musikalsk landskap fra de grønne slettene i Irland innom 80 talls pop fenomenet Men Without Hats og hjemlige Hellbillies med en svak smak av gitarorientert rock i gata der Waterboys bor, finner vi Publiners. De synger på kav dialekt og med den uimotståelige frekkhet å levere ett fengende flott poprock album som tåler å bli spilt i lystig lag og med tekster som man kan synge med på når man står i bilkø.

Platen er i tillegg meget godt produsert med ett klart og fint lydbilde som gjør at flere smålekre detaljer i lydbildet får lov til å krydre låtene slik de skal gjøre. Hør på den vakre balladen ”Spor” og nyt lydbildet akkompagnert av en tekst som er trygt forankret i Nordnorsk visetradisjon. Ellers er platen fint ballansert med en rekke låter som har en passende rytme for å bli noen konsertfavoritter. På den negative kontoen er det å bemerke at vokalen blir litt anmassende når det kreves kraft. Arrangeringen av låtene blir litt lik slik at albumet som helhet høres for stereotypt ut og dermed mister man litt konsentrasjonen rundt låtene når man nærmere seg de siste låtene som lytter. Men fortvil ikke, dette bør kunne gi Publiners nasjonal oppmerksomhet med hyppig radiospilling og konserter på urbane konsertsteder i tillegg til at man bør så absolutt utfordre bygdedyret. Bandet har rett og slett med ”Driv” levert et meget godt produkt som fort kan bli deres gjennombrudd. Det er lett å forstå hvorfor Publiners er hyret inn for å spille oppvarming for Bryan Adams på Aspmyra den 6. juni, men det spørs om ikke det kommer til å bli en klar hjemmeseier.

Madrugada på Parkenfestivalen

Så er duoen som kaller seg ett band, Madrugada, klar for å avslutte Parkenfestivalen i Bodø sent en lørdags kveld i mørke og forhåpentligvis fint vær. Den berømte rosinen i (vegetar)pølsen kunne vel knapt ha blitt bedre? Dette blir forøvrig Madrugada sin eneste konsert i Nordland sommeren 2008, og kommer etter en større Europaturne i løpet av våren. Fra før av er det kjent at bl.a. Halvdan Sivertsen og Raga Rockers skal opptre på samme festival. (foto; Morten Andersen)

tirsdag, april 01, 2008

Marhaug, Fetveit, Stockhausen på Henie Onstad 6. april

Pauline Hall-prisen deles ut på Henie Onstad Kunstsenter søndag 6. april kl. 13.00. I tillegg blir det urframføring av Lasse Marhaug, video framvisning (ca 30 min) av Stockhausen som arbeider på HOK i 1968!, konserter av Håvard Wiik / Harald Fetveit & Hild Sofie Tafjord.

Fra presseskrivet;

Ny Musikk har opprettet en rykende fersk pris i forbindelse med vårt syttiårsjubileum. Prisen skal bidra til å synliggjøre det brennende engasjementet og den innbitte idealismen som hersker i det norske miljøet for eksperimentell musikk!

Pauline Hall grunnla Ny Musikk på Hotel Continental 17. september 1938. Hun så det som sin plikt å bringe frem nye musikkformer, uavhengig av hennes eget kunstsyn som komponist. Da Nam June Paik lagde ”skandale” med sin performance på Kunst og Håndverksskolen i 1961 (hvor han obduserte et gammelt piano, bombarderte publikum med erter, innsåpet og klippet slipset av diverse tilskuere, og til slutt druknet sine sorger i et velfylt badekar) sto Hall frem på TV med et kompromissløst forsvar for Paik, selv om hun personlig ikke var så begeistret for arbeidet hans. Siden 1938 har Ny Musikk vært den eksperimentelle musikkens grasrotorganisasjon som har jobbet hardt for å vise nye musikalske strømninger i Norge, og mange mennesker har lagt ned et stort antall arbeidstimer for å kunne få det til.

Ny Musikk skal gi Pauline Hall-prisen til en ildsjel som i Halls ånd har vist stort engasjement og nedlagt et betydelig frivillig arbeid for den radikale, eksperimentelle og sjangeroverskridende musikken i Norge! Prisen er på kr. 10.000,-

Ny Musikk er glade for å kunne dele ut prisen på Henie Onstad Kunstsenter med sin historisk viktige rolle for eksperimentell musikk, en rolle som i disse dager gjenopptas med en bred musikksatsning.

Lasse Marhaugs kassettverk (urframføring):
Lasse Marhaug har i første halvdel av 2008 fått unik tilgang til Henie Onstad Kunstsenters omfattende musikkarkiv som består av 1000 sjeldne LPer med tidlig elektronisk og avantgarde musikk, 350 kassetter med punk/fluxus/lydkunst og 900 kvarttommsspolebånd med opptak av nesten alle konsertene som fant sted ved senteret på 60-, 70- og 80-tallet. Ideen var at Marhaug skulle lage ny musikk basert på dette enorme og overveldende lydmaterialet. Men hvordan ta fatt på dette uten å skape en klam REMIX? - Utstyrt med et titalls kassetter og tilsvarende walkmans og kassettspillere, har Marhaug funnet sin egen innfallsvinkel. Arkivmaterialet blir således fremført som et kassettverk. Det er prosessuelt og vil bli fremført i flere versjoner i senterets jubileumsår 2008, blant annet under Høvikodden Live i August. Verket vil også bli gitt ut på CD og kassett på Prisma Records i løpet av året.

Håvard Wiik:
Pianisten Håvard Wiik (f.1975) kommer ens ærend fra Berlin til Høvikodden denne søndagen. Wiik spiller i bla i Motif, Atomic og duo med Håkon Kornstad men vil søndag 6.april sitte alene ved Steinway flygelet. Wiik ga nylig ut solo albumet Palinode.

Hild Sofie Tafjord & Harald Fetveit:
Publikum kan se frem til horn, gitarer, mikker, bokser, elektronikk, feedback og diverse gørra sammen i en bolle. - Du veit ikke helt hva som skjer i den salaten der, ikkesant. Veit ikke noen. Før bollen vælver ut i space og innmaten slutter å leke råkost. Mer fårukke vite, for mer veit ikke vi. Improv, nemlig, sier Fetveit.

Norske Rock'n'Roll Pressinger

Nylig kom endelig andre og oppdaterte utgave avTor Arne Petzold sin utgave av "Norske Rock'n'Roll Pressinger".

Her er ett utdrag fra Flipsides egen pressemelding:

"Endelig er vi i mål med Norske Rock'n'Roll Pressinger, 2. utgave. Det har gått 4 år siden 1. utgaven kom og den har vært etterspurt siden.

Ekstremt uheldige forhold førte til at original dokumentet til denne forsvant. Uansett, all informasjon ble reddet og det som er blitt 2. utgave har, foruten all plate informasjon fra bok 1, mengder av nye platetitler, informasjon om platemerker og bilder. Mens bok nr.1 hadde artikler om Per Elvis Granberg og Johnny Burnette er det denne gangen Rocke-Pelle og Norsk plate produksjon som er i skuddet...

Alle kjente norske Elvis plater er denne gang omtalt i et eget kapitel med masse informasjon om varianter og er rikt illustrert med bilder.

Fortsatt finnes det nok nok noen norsk pressa plater der ute som vi ikke har sett, men de skal ikke være mange nå!

Norske Rock'n'Roll Pressinger er ment å være et viktig redskap for platesamleren og ikke minst et evig dokument på hva som skjedde på populærmusikk fronten i perioden."

Norske gjennutgivelser

Nå er det endelig sikkert at Betong hysteria sinlegendariske EP "Spontan abort" skal gjennutgis. Hit Me Records! har EPen på sin release liste for mai i år med ekstra bonus låt i forhold til original utgivelsen (og pirat repressingen). Samtidig vet man at Betong hysteria skal ha reunion konsert 23 mai i år. At denne blir release party for reissuen er vel ikke utenkelig.

Når man er inne på gjennutgivelser så ser det ut til at denne våren blir en stor opptur for de av oss som liker slikt. Det kan nevnes at kassett klassiker fra de glade pønkeåra på 80 tallet, "Lov og orden?" nå er tilgjengelig som CD. Selskapet som står bak denne CD utgaven er Kræsj Records, som er en under label til Hit Me Records!. Om Kræsj kan man lese dette på Hit Me sin web; "hit me! starter underlabelen Kræsj Records, som skal gi ut cder med norsk punk, H.C og rock`n´roll som tidligere er utgitt på kassetter eller bare som demotaper fra ´70, ´80 og ´90-tallet. Navnet Kræsj stammer fra en fanzine jeg var med å gi ut i 1980. Kræsj Records var første gang trykkt på coveret på Slips-Ta Sjansen cd-ep fra i fjor. Nå blir Kræsj Records egen label, og første utgivelse blir samleplata "LOV & ORDEN?" med norsk punk og hard-core fra midten av 80-tallet. "Lov & Orden?" kom første gang ut på kassett i 1987. 1.april er den igjen tilgjengelig, denne gangen på cd."

I annledning en platemesse på Folkets hus i Oslo 29/3 ble Backstreet Girls sin CD; "Sick My Duck" (2003) for første gang tilgjengelig på vinyl. Kick Me Records har gitt den ut på vinyl i ett opplag av 500 ex der 250 ex er med svart vinyl og 250 ex med hvit vinyl. Samtidig kom Backstreet Girls sin LP "Hellway To High" i ett opplag på 500 ex der 250 er på klar blå vinyl og 250 på svart vinyl.

Fra de gode gamle dager ble The Vanguards sin "Phnoole" LP fra 1967, gjennutgitt med 4 bonusspor + 12 siders booklet ført i pennen av Willy b. Denne kom i 700 ex der 500 var på svart vinyl og 200 på rødlilla vinyl, begge fargene presset i 180gr vinyl. I tillegg kom Karin Krog sin "Joy" LP fra 1968, i nypressing med 2 bonusspor + 8 siders booklet bl.a. ført i pennen av Terje Mosnes. Denne kom i 500 ex som alle var presset i 180gr vinyl på rødlilla vinyl.