fredag, april 18, 2008

Lukestar til Parkenfestivalen


Siste band ute på listen av artister til årets Parkenfestival er Oslo baserte Lukestar. Her er noen ord fra presseskrivet "LUKESTAR er klar for å spre alvevokal utover Rensåsen lørdag 23. august. Bandet har tatt indie-Norge med storm det siste året. De har vært den definitive ”snakkisen” i musikkmiljøene, og listing på radiostasjoner landet over har ført Lukestar opp fra undergrunnen og inn i de tusen norske hjem. At to Bodø-gutter trakterer bass og trommer skader heller ikke.

Bandet albumdebuterte i 2004 med “Alpine Unit”. Albumet ble spredt til fjern og nær, og de utvalgte disiplene i Lukestar misjonerte store deler av verden, i form av turneer til UK, Tyskland, Spania og Skandinavia, samt plateslipp i alt fra USA til Japan. Rundt nyttår 2006 forsvant de fem guttene sporløst fra Oslos overflate i tre uker, før de plutselig dukket opp med en ny inkarnasjon av Lukestar – albumet “Lake Toba”.

Lukestars uttrykk kan sammenlignes med Blonde Redhead eller Mew, og er konsentrert rundt soniske gitarer, energiske trommer og vokalistens utenomjordiske og drømmende powerfalsett, som vil sette en støkk i de fleste. Det drivende dyktige, og monstrøst suggererende bandet har nok en gang nådd nye høyder. Det er en høytidlig opplevelse å få Lukestjerner i øya, kom og opplev selv!
"