onsdag, april 16, 2008

SISU, Wallin og Lars Myrvoll på tur

22 april starter SISU og Lars Myrvoll en vårturne i regi av Rikskonsertene. På ca halvparten av konsertene blir de utvidet med Rolf Wallin.

SISU er kjent som både dyktige perkusjonister, men også har de ett visuelt tilsnitt som gjør at deres konserter alltid er en fryd å overvære. På denne turneen kommer de til å fokusere på følgende tre verk av Rolf Wallin; "Stonewave", "Twine" og "Phonotope 4".

SISU spennvidde vises i at de i de seneste årene har de mottatt og fremført bestillingsverk fra bl.a. Henrik Hellstenius, Kevin Volans, John Persen, Håkon Berge, Örjan Högberg, Bugge Wesseltoft og Cecilie Ore.

Rolf Wallin er en av Norges mest spilte nålevende komponister. Han startet sin karriere innenfor eksperimentell rock og jazz og var sentral blandt annet på Holy Toy sitt album "Warsawa". Sin bakgrunn har han på mange måter inkorporert i sine komposisjoner som gjerne er røffe, overraskende og ikke minst spennende både for publikum og utøver.

Lars Myrvoll kommer også fra rockens verden, men har forlengst skapt seg ett eget musikalsk univers som er vanskelig å båssette da han bringer inn elemnter fra samtidsmusikk, electronica og industrial music i en solid dose vakker musikk.

De senere årene har han bl.a. spilt med MiN ensemblet, Kjetil Møster, Axel Dörner, Ole Henrik Moe, Tonny Kluften, Kari Rønnekleiv, Kjetil Gutvik, Klaus Holm, Andreas Meland, Bjørn Andor Drage, Håvard Stubø, Gerry Hemingway, David Stackenäs og John Hegre, for å nevne noen.

Turnelisten ser slik ut;
22.04 Oslo, Gamle Logen
23.04 Trondheim, Olavshallen
24.04 Bergen, Avgarde Landmark
25.04 Stavanger, Tou Scene
26.04 Fredrikstad, Kulturhuset Blå Grotte
29.04 Tromsø, KulturHuset
30.04 Bodø, Kulturhuset
02.05 Larvik, Musikkens venner
03.05 Kristiansand, Ny musikk
Herav kommer Wallin til å være med på konsertene på følgende datoer; 22, 29-30/4 og 2-3/5.