tirsdag, april 01, 2008

Norske gjennutgivelser

Nå er det endelig sikkert at Betong hysteria sinlegendariske EP "Spontan abort" skal gjennutgis. Hit Me Records! har EPen på sin release liste for mai i år med ekstra bonus låt i forhold til original utgivelsen (og pirat repressingen). Samtidig vet man at Betong hysteria skal ha reunion konsert 23 mai i år. At denne blir release party for reissuen er vel ikke utenkelig.

Når man er inne på gjennutgivelser så ser det ut til at denne våren blir en stor opptur for de av oss som liker slikt. Det kan nevnes at kassett klassiker fra de glade pønkeåra på 80 tallet, "Lov og orden?" nå er tilgjengelig som CD. Selskapet som står bak denne CD utgaven er Kræsj Records, som er en under label til Hit Me Records!. Om Kræsj kan man lese dette på Hit Me sin web; "hit me! starter underlabelen Kræsj Records, som skal gi ut cder med norsk punk, H.C og rock`n´roll som tidligere er utgitt på kassetter eller bare som demotaper fra ´70, ´80 og ´90-tallet. Navnet Kræsj stammer fra en fanzine jeg var med å gi ut i 1980. Kræsj Records var første gang trykkt på coveret på Slips-Ta Sjansen cd-ep fra i fjor. Nå blir Kræsj Records egen label, og første utgivelse blir samleplata "LOV & ORDEN?" med norsk punk og hard-core fra midten av 80-tallet. "Lov & Orden?" kom første gang ut på kassett i 1987. 1.april er den igjen tilgjengelig, denne gangen på cd."

I annledning en platemesse på Folkets hus i Oslo 29/3 ble Backstreet Girls sin CD; "Sick My Duck" (2003) for første gang tilgjengelig på vinyl. Kick Me Records har gitt den ut på vinyl i ett opplag av 500 ex der 250 ex er med svart vinyl og 250 ex med hvit vinyl. Samtidig kom Backstreet Girls sin LP "Hellway To High" i ett opplag på 500 ex der 250 er på klar blå vinyl og 250 på svart vinyl.

Fra de gode gamle dager ble The Vanguards sin "Phnoole" LP fra 1967, gjennutgitt med 4 bonusspor + 12 siders booklet ført i pennen av Willy b. Denne kom i 700 ex der 500 var på svart vinyl og 200 på rødlilla vinyl, begge fargene presset i 180gr vinyl. I tillegg kom Karin Krog sin "Joy" LP fra 1968, i nypressing med 2 bonusspor + 8 siders booklet bl.a. ført i pennen av Terje Mosnes. Denne kom i 500 ex som alle var presset i 180gr vinyl på rødlilla vinyl.