fredag, februar 24, 2012

Rain med LP

42 år etter debutsingelen, så kommer Bærumsbandet Rain sitt debutalbum i løpet av mars i år.

Opptakene til albumet ble gjort i 1969/1970 og inneholder 10 låter hvorav 7 er egne komposisjoner. Trioen som besto av Carl Jørgen Kiønig (trommer) Knut Heljar Hagen (tangenter/vokal/bass) og Åsmund Feidje (gitar/fiolin/vokal/bass) ble i sin samtid (og ettertid) ofte sammenlignet med Zappa & The Mothers fordi de spilte en komplisert for for psykelika som de vat nokkså alene om her i Norge på den tiden. Dette var mer komplisert enn Dream, Taboo og dets like.

Svært få har hørt og enda færre eier deres debutsingel fra 1970, men nå gir Tyske Shadoks Music ut deres uutgitt album fra 1970 på vinyl i løpet av vinteren. LPen kommer i 500 nummererte eksemplarer og blir presset på 180 grams vinyl med cover i tykk utgave og med både trykt innercover og vedlegg. Dette albumet vil bli å se på wantedlistene allerede til høsten og være utsolgt før sommeren så å forhåndsbestille denne kan nok være lurt.

DDB med singel nå og LP til våren + sommerturne


I dag slipper Dumdum Boys singelen “Tre er To For Mye”. Den er første smakebit fra albumet "Ti liv" som kommer i mai. Både singel og album er produsert av Bent Sæther (Motorpsycho mm). Albumet kommer på CD, vinyl og de fleste digitale formater. 

Til sommeren legger DDB ut på en turné, de foreløpige datoene er som følger:
1. juni – Bryne/Jærnåtta
2. juni – Alta Soul & Bluesfestival
16. juni – Bardu/Villmarksrock
23. juni – Oslo/Grefsenkollen
12. juli – Stavernfestivalen
13. juli – Tingnes/Prøysenfestivalen
14. juli – Verdal/SommerRock
20. juli – Nordfjordeid/Malkoff Rockfestival
21. juli – Eidsbugarden/Vinjerock
26. juli – Arendal/Canal Street
27. juli – Langesund/Wrightegaarden
28. juli – Kragerø Musikkfestival
29. juli – Røros/Malmplassen
3. august – Åndalsnes/Raumarock
4. august – Trondheim/Olavsfestdagene
17. august – Gvarv/Kartfestivalen
18. august – Harstad/Bakgården
24. august – Drammen/Elvefestivalen
25. august – Sotra/Periferifestivalen
31. august – Mo i Rana/Verket

Dilillis med album

I dag kommer Bodøbandet Dilillis ut med sitt debutalbum, og er dermed etablert i Bodø bølgen.

Albumet markeres med video slipp på Sinus førstkommende søndag fra kl 20:00 og releasekonsert på Sinus 2 mars.

På "Dilillis e snill" har de fått med seg Jørgen Nordeng (Joddski), Thomas Litangen (Kråkesølv) og Magnus Eliassen som bidragsytere. Sistnevnte har også vært albumets produsent. Musikalsk er dette indie med tekster om blant annet bandets indre konflikter, kjærlighet, lokalpatriotisme og søvnløse netter. Det vakte oppmerksomhet da bandets første singel fra albumet handlet om de som hadde sluttet i bandet. Her får man resten av historiene rundt dette kultbandet.

Albumet, Dilillis e snill, er ute på Beyond Records

torsdag, februar 23, 2012

Linn Halvorsrød - Utkast radioprogram (album anm.)

Null spenn records er tilbake etter en pause, med flere gratis utgivelser. Fix ferdig for fri fornøyelse. En av de nye utgivelsene er Linn Halvorsrød sitt "Utkast radioprogram".

Av all verdens radioprogrammer så skiller dette tre kvarters programmet seg gigantisk ut fra alt du noensinne har hørt fra NRK eller en nærradiostasjon innenfor ørets rekkevidde. Her varierer det fra verbale innslag der en DJ får passet påskrevet (It sounds horrible) til intrikate lydcollager. En slags mixtape av lyd som i overført betydning kan settes inn i en tradisjon med ready made, DADA, action painting osv.

Vi snakker her om kunstmusikk, eller kanskje rettere sagt kunstnerens syn på verden malt med en lydpensel. En svært brei pensel stort sett inntil det brutalt går til det svært minimale. Lydkildene blir brutalt revet ut av sitt rette element og konfrontert med andre lyder av samme konsistens. Tilsammen utgjør de denne lydreisen av et tenkt radioprogram. Hadde radio vært slik skulle man sannelig ha hørt på radio igjen.

Spenningsnivået ligger på lytterens tilnærming til materialet. Man kan som med så mye annet i samtidskunsten avfeie det som søppel. De om det, men denne kunsten har også sin misjon og vil fortelle oss noe. I sin tid ble Bosch, Buñuel og Boulez avfeid og ikke tilkjennegitt at de hadde faktisk analysert og fragmentert sin kunst på en måte som pekte fremover. Om Halvorsrøds lydcollager vil havne der er det bare framtiden som kan avdekke. I mellomtiden kan man la seg fordype i hennes siste utgivelse.

Albumet er bygd opp etter ett slags radiosystem med lyd/vokal/lyd/vok.... På det viset får man en slags merkelig radio følelse, bare at dette er lyttervennlig og har en totalt annet innfallsvinkel til hele radiofunksjonen. Spesielt i begynnelsen av "programmet" blir underholdningsindustrien satt under lupen og funnet for lett. Her trengs det noe mer, ett alternativ. Dette programmet er definitivt ett sterkt og lyttervennlig alternativ til den hjernedøde eimen av meningsløs pop som NRK og andre spyr ut 24/7.

onsdag, februar 22, 2012

My Misspent Youth - Colours Gone Cold (album anm.)

Fire år med fødsler og dødsfall tok det for at Bergensbandet My Misspent Youth klarte å få ut sitt debutalbum, samtidig som de skal oppløses.
Debutalbumet inneholder mange farger og ingen er gått kald. Musikken går som en varmgang igjennom lytteren. Det er samspilte, selvsikker men samtidig ydmyke, har låter som er gjennomarbeidet og finslipt, arrangert for å fremheve nyansene og kryddre lydbildet. Det er i det hele tatt svært mye positivt man kan si om både bandet og albumet.

Musikalsk tenderer de opp mot melodisk hardcore, sånn som i åpningslåten som er en knallåt med futt og fart og fræs. Samtidig viser de trang til å utforske andre sjangre, noe som kommer klart til uttrykk etterhvert som man tilbakelegger flere spor. Hør på en låt som "My Misery". Seig, larmende og dyster på en inkluderende måte. En låt som høres ut som Munch med PJ Harvey på gjestevokal og med Nick Sansano bak mixepulten. Andre ganger er de godt innafor metal sjangeren (gudene vet hvilken avskygning)

Noe som som setter seg er vokalarbeidet som bringer tanker til nevnte PJ Harvey, men også til GunnhildSundli (ex Gåte) og Anja Garbarek. Den vokalen er signaturen her. Det som griper lytteren i øyeblikket, men resten av bandet skal ha sin del av æren. De er så samspilte og thighte at ingen ville hørt det på spillingen deres som scenen kollapset under dem. Nydelige gitar arrangementer utfyller lyden ypperlig og rytmeseksjonen spiller på mange "strenger" de også og legger inn taktpunkter på alt annet enn innlysende steder uten å framheve dette, slik at det høres helt naturlig ut.

Alt i alt er det bare å anbefale albumet på det varmeste til alle som liker rock, og det gjør vel alle? Hadde det ikke vært for at de oppløses så ville jeg spådd de en strålende framtid. I stedet for jeg spå ett strålende ettermæle, i det jeg trykker på repeat-knappen og drømmer meg vekk i de 11 låtene enda en gang.

På bandets NRK Urørt side kan du høre tre låter fra albumet, samt fire eldre låter. Noen av de er hentet fra bandets første utgivelse "Six Point Eight" som var en EP de ga ut i 2007. De hadde også bidrag på samle CDen "Bergen Rock City vol 2" som ble utgitt i Kina!

Lisa Dillan med Elvis album!


tirsdag, februar 21, 2012

Prostata #7 ute nå

En av de mer interessante metal (og litt pønk og støy) fanzinene som ennå eksisterer er Prostata. Nå er endelig #7 kommet ut og det er fullstappet av intervjuer, kryddret med anmeldelser og en lay out (av Linn Halvorsrød) som er så til de grader politisk ukorrekt at man bare kan ønske seg mer. Skikkelig god gammeldags klipp og lim fanzine estetikk, det er det jammen lenge siden man har fått.

Intervjuene er svært personlige og inneholder en del privat snakk som nesten får leseren til å føle at man sniklytter på nabobordet. Er jo ofte en hobby som kan åpne nye mentale sluser, så også disse intervjuene som oser av svart humor, artister som utleverer seg på en måte man sjelden ser (leser) og man får en kraftig dose fakta om både ting av historisk interesse og andre facts som er kun for dødsfansen. Redaktør og hovedskribent Hans Böymann (aka Lupus) har virkelig klart å gjøre selv 7 måneder gamle intervjuer om til ferskvare.

Alt i alt er det en fryd å lese denne og den anbefales herved for alle uten alt for mye problemer med hva som er politisk korrekt og som vil vite hva som egentlig rører seg på den internasjonale metal scenen, langt langt vekk fra NWOBHM og alle de der banda som oftest tar det lille som er av spalteplass avsatt til metal.

36 sider, svart/hvitt trykk i A4 format, trykkeritrykk. 50,- kr + porto (verdt pengene)

Laura reunion og samlealbum


Bodøselskapet Beyond Records gjenoppliver gammelt materiale som enten aldri har vært utgitt, eller som til nå ikke har vært tilgjengelig i digitalt format. Felles for alle utgivelsene er at bandene har hatt sitt utspring i det rike musikkmiljøet Bodø.

I fjor ga Beyond Records ut TheSpectacle sitt album "I, Fail", og nå følger de opp med Bodøbandet Laura, som denne uken gjør en ekslusiv reunionkonsert på festivalen Kjerringråkk. Førstkommende torsdag (23 februar) kommer EPen "Før" både som DL, Streaming og på Kjerringråkken er det mulig å få tak i noen eksklusive eksemplarer på fysisk format. En gratis smakebit i form av låten, «Gi mæ noe æ kan tru på», kan lastes ned her.

Laura består av Henriette Tryggestad, Katarina Efstathiou (begge ex Confused), Silje Halstensen (nå aktiv i Bendik), og var aktiv i om lag to år fra 2007, og platedebuterte samme år med en selvtitulert EP og brukte de to neste årene en rekke konserter, bl.a. på Parkenfestivalen. Lauras musikk er en særegen og følelsesladd indiepop med tekster på bandmedlemmenes respektive dialekter.  

Låtene «Stormen» og «Gi mæ noe æ kan tru på» er mikset av Hallstein Sandvin, mens resten er mikset av Martin Bowitz. Alle låtene er mastret av sistnevnte i StrypeAudio.

fredag, februar 17, 2012

MENS VI VENTER PÅ DOMMEDAG // 17.-18.februar // Verkstedet, Oslo


Èn fredag i måneden, gjennom hele 2012, kommer Tonehjulet Kräftpest til å innta Verkstedet i Hausmannsgate i Oslo. Fredag 21.12.2012 er i følge Mayakalenderen dagen da verden skal gå under, og vi mener at den beste måten å forberede seg på dette er ved å oppleve noen skikkelig tøffe konserter.

For å sparke det hele i gang vil seks band tilknyttet Tonehjulet Kräftpest spille på Verkstedet 17.-18.februar. I tillegg til mini-konsertene, vil det bli salg av skiver og t-skjorter i Tonehjulets egen merchbod. Resten av året vil to band stå på scenen, én fredag i måneden, for å gi deg en fabelaktig konsertopplevelse og telle ned til dommedag, i tilfelle Mayaene skulle vise seg å ha rett.

Fredag 17.februar:

Lørdag 18.februar:

Wægg vs. Senjahopen i Saltstraumen

Senjahopen er på turne i hjemlige trakter og spiller en gratiskonsert på Melkebaren i Bodø i dag, før de drar utover til Saltstraumen, nærmere bestemt Kafe kjelen. Her skal de spille i lag med ett av sine store inspirasjonskilder, det lokale bandet Wægg. Konserten er forlengst utsolgt, så her blir det bare plass for de som sår utenfor. Likeledes er konserten i morgen på Blåfrostfestivalen på Rognan utsolgt.

Det er ikke hvert år at Wægg gjør konserter så det blir en happening i seg selv. At de spiller i lag med selveste Senjahopen forringer neppe opplevelsen. Dette må nesten kalles å spille på hjemmebane for hopens gitarit Petter Pogo som har vokst opp bare noen stenkast unna, på andre siden av straumen.

Ørkenkjøtt med singel i dag


De siste årene har Ørkenkjøtt blitt omtalt som et av landets mest spennende metallband, og etter to kritikkerroste EP'er og nesten hundre konserter over hele Norge står de nå endelig klare med debuten. ”Ønskediktet” er et norskspråklig konseptalbum som sjangermessig beveger seg i et alternativt rock/ekstrem metall-uttrykk. Debutalbumet slippes på Rockefeller 22 februar mens en smakebit på singel slippes i dag.

(Foto: Björn Wilhelm Kjellby)

onsdag, februar 15, 2012

Ryanbanden utgivelser...

Etter at Ryanbanden sin julesingelen ble en suksess, satser de nå på at førstesingelen fra det kommende albumet skal åpne enda flere hjem for bandens musikk. 

Vi snakker her om rocka pop med sterk hang til 60 tallet i dette århundres innpakkning. Burde ha svært så stort nedslagsfelt, fra rockere til nitimelyttere, med andre ord. Låta heter "Dobbel bunn" og er minst verdt en trippel lytt. Albumet skal etter alle solemerker utgis 2 mars og kommer da både som dobbel CD og i et begrenset opplag som dobbel vinyl.
Banden er ett slags who is who i Trondheims rytmiske musikkmiljø for tiden, og består av; Øyvind Ryan, Bent Sæther, EvenGranås, Øyvind Holm og Alexander Pettersen.

tirsdag, februar 14, 2012

Dans for voksnes DRONESYNTHVERKSTED!


Dans for voksne inviterer alle til noe de kaller dronesynthverksted. Det skal skje på Notam (Nedre gate 5 på Grünerløkka i Oslo) og dato/klokkeslett er;  fredag 24. feb. kl. 18-22 + lørdag 25. feb. kl 10-18 + søn 26 feb kl 10-18. 

Den som skal sørge for å lose deltagerne trygt igjennom hele verkstedet er Øyvind Mellbye. Kurset skal gjøre de som deltar mer kjent med elektrisitet, komponenter, koblingsskjemaer, datablader og lodding med tanke på å danne et praktisk og teoretisk grunnlag for elektronisk eksperimentering.

Med utgangspunkt i en 4093 NANDGATE chip lager deltagerne en buldrende, ulene, pipende og smellende synth med mulige innslag av rabiat polyrytmikk. Høres forlokkende ut ikke sant? Og til de som ennå ikke har ramlet av, her er en mer teknisk forklaring, rappet rett fra presseskrivet;

"4093 chipen kan settes opp som totalt 4 oscillatorer som modulerer hverandre til et sammensurium av mer eller mindre firkantede pulser. Oscillatorens frekvensområde kan stilles inn med ulike kondensatorer slik at man får alt fra et tuut annenhvert sekund til frekvenser som er så høye at man knapt kan høre de. Frekvensene som fastsettes av konensatorene kan igjen kontrolleres med motstander og her er det omtrent uendelig mange oppsett man kan eksperimentere seg frem til. Om man foretrekker glissando kan man simpelthen bruke potmetere (variabel motstand, også kjent som skruknott) eller hvis man er mer kosmisk anlagt kan man feste lysfølsomme motstander og gå ut å spille på nordlyset eller evt. bruke en lampe. Varmefølsomme motstander finnes også, men om man hiver synthen på bålet blir det jo fort slutt på moroa. Eller kanskje et lite klaviatur sammensatt satt sammen av knapper og motstander? Og slik kan man holde på i det uendelige, men kurset varer bare i 3 dager så her gjelder det å henge i!


I første omgang går vi igjennom litt teori og glir deretter over i eksperimentfasen hvor vi lager prototyper på breadboards, som er en svært tilgivende måte å teste kretser ved at man simpelthen trøkker komponentene ned i breadboardet som er laget spesielt for fremstilling av prototyper. Dersom man trenger litt å bryne seg på kan man ta med en tørr loffskive og sette komponentene på denne istedenfor, bare å tvinne sammen beina!



Når prototypene er fremstilt setter vi opp kretsen og lodder den på et stripboard og som ved et litt komplisert trylleslag har du din egenkomponerte spesialsynth!



Verkstedet krever ingen forkunnskaper i elektronikk da det blir gitt en introduksjon til dette, men en glødende interesse og ukuelig pågangsmot er greit å ha. Komponenter og verktøy blir stilt til rådighet og nøl ei med å ta med dine favorittkomponenter og loddebolt dersom du har det tilgjengelig."

Deltageravgiften er på 350 kr og alle som vil utvide sine synthkunnskaper må melde seg på innen 20 februar på denne mail adressen; dansforvoksne [at]gmail.no.



fredag, februar 10, 2012

Elise Vatsvaag med gratis singler, fra i dag av.

I dag slipper Elise Vatsvaag singelen "Safe Play", den første av i alt åtte singler som vil bli gjort gratis tilgjengelig gjennom hennes hjemmeside www.elisevatsvaag.com. Singelen kan streames, lastes ned og deles fra hjemmesiden. Hver singel er tilgjengelig i én måned før den erstattes av en ny singel. Det slippes fire gratis singler nå i vår, den 10. i hver måned, etterfulgt av en EP med de samme låtene som vil bli tilgjengelig i alle digitale kanaler (Spotify, Wimp, iTunes osv). Til høsten slippes det fire nye singler den 10. i hver måned etterfulgt av en EP. Prosjektet har hun kalt "This is not my music", en samling på totalt åtte låter.

Tittelen ”This Is Not My Music” spiller på dagens problematikk rundt gratis nedlasting og gratis strømming, at artister har mistet eksklusiviteten rundt sin egen musikk, og at de nå selv velger å ”lekke” ut musikk gratis på nettet.

Vatsvaag begynte å spille i ett lokalt rockeband allerede som 13 åring. Etterhvert begynte hun å skrive og fremføre egne låter, og ga ut en CD-EP på egen hånd. I Januar 2011 reiste hun til New York for å starte arbeidet med singlene som nå blir lagt ut. Rett før hun reiste la plateselskapet CCAP ut singelen ”Ooh La La” digitalt. Singelen ble listet på NRK P1 i nesten tre måneder. Vel hjemme igjen fra New York gikk Elise i studio med produsenten AshleyStubbert og et knippe lokale musikere. Resultatet ble de åtte låtene som nå skal slippes i løpet av 2012.

7" singel fra Bendik

Trondheimstrioen Bendik slipper sin nyeste singel på flunkende fin 7" hvit vinyl 17 februar. Tittelen er "Og at den som mister drømmene, skulle bli meg.".

Bendik har virkelig vært på oppadgående i det siste året. I mars 2011 slapp de sin hjemmesnekra og limiterte  ”Stille EP” i 100 eksemplarer, samtidig som de ble kåra til Ukas Urørt for låten ”Igjen” på P3. Etter det ga de ut en splittsingel med PELBo. Singel nr 3 kommer i dag, mens debutalbumet slippes senere på året. Trioen har hatt en travel festivalsommer med jobber på Slottsfjell, Øya og Pstereo som høydepunktene, og senere i februar gjør de tre konserter under årets by:Larm.

Bendik er: Silje Halstensen (vokal, gitar, synth) Erlend Elvesveen (moog, synth, vokal) og EivindHelgerød (trommer, vokal)

CCTV med releasekonsert på Blå i morgen.


CCTV med Pow Pow som backingband har releasekonsert på Blå i Oslo i morgen 11 februar. 

27. januar slapp CCTV sin EPen Electric Summers og nå markeres EP-slippet med konsert og musikkvideo-innspilling på Blå. Videoen skal du som publikummer filme. CCTV vil at du skal filme biter av konsertkvelden og sende det inn til dem på cctvsound@gmail.com. Så vil det bli produsert en video med basis i opptakene fra mobilkameraer, kompaktkamera og gudene vet hva. Her har enhver med en liten musikkvideoe regisør i magen mulighet til å få en start på den karrieren. 

torsdag, februar 09, 2012

Nils & Prepple - Sol i det fjerne (singel anm.)

Duoen Nils & Prepple debuterte med singel og album i fjor og nå er de tilbake med en sommersingel i februar (!). Ikke akkurat årstiden for solstikk, men det er farlig nært med denne singlen.

Der albumet tidvis kunne bli litt naken i lydbildet er dette fjernet på denne singelen der begge låtene er gjort med fullt band. Og hvilket band er det Nils Aune (ex Svart framtid, Kafka prosess, Raga rockers mm) og Prepple Houmb (ex Wannskrækk, nå i Dumdum Boys mm) har fått med seg; Stig Amundsen (ex Glucifer mm) Tomas Dahl (ex Turboneger mm) Mathias Eick (Jaga jazzist mm) og Thomas Pettersen (Ulver mm).

Begge låtene har hatt godt av å ha modnes siden albumet og ikke minst at de nå har fått ett litt mer slentrende rockepreg siden sist. Spesielt A-siden er en klar favoritt til å bli en landeplage i sommer. Den har alt en sommerlåt skal ha, + det lille ekstra som  skiller den ut fra mengden av platt radio muzakk slik at folk som er opptatt av musikk ikke klarer å la være å kjøpe den.

Nå er det meget stor sjangse for at "årets sommerhit" er utsolgt før våren kommer, da den er utgitt på vinyl i kun 400 ex. Disse er fordelt utover på 200ex gjennomsiktig klar vinyl, 100ex gjennomsiktig hvit vinyl og 100ex gjennomsiktig orange vinyl. Cover er silketrykk på plast, som er designet av Håvard Gjelseth. Som alltid når Crispin Glover Records gir ut noe er innpakkningen en nesten like stor begivenhet som musikken. Få selskaper er så nøye på at også innpakkningen skal ha en høy kunstnerisk verdi, og gjerne med høy gimmick faktor med en rekke vinylfarger etc.

Musikken + innpakkning gjør i dette tilfellet at dette er en singel du bare må ha. Forrige singel fra duoen har allerede begynt å stige i pris på samlemarkedet og denne vil utvilsomt bli enda mer verdt. Løp og kjøp, ja det vil si den ble lagt ut for salg i Trondheim sist fredag og blir tilgjengelig for resten av landet i morgen den dag.

Morten Andersen festivalkunstner på årets Parkenfestival

Så er det klart at årets festivalkunstnere på årets Parkenfestival er kunstfotograf Morten Andersen og den Japanske installasjonskunstneren Coco Sato.

Andersen vil stille ut en rekke arbeider med basis i sitt opphold i Bodø på midten av 1980-tallet. Som en fotokunstner med forkjærlighet for rockens subkulturer vil han vise frem kunstfoto som har en annen vinkling enn de sedvanlige pressefotoene (i den grad pressen var til stedet) og fansens snapshots.

Ilustrasjonsfotoet her er av Cakewalk og er ett av mange som aldri har vært stilt ut før. Om det blir inkludert vil tiden vise. Men at det vil bli en klar overvekt av nye arbeider som aldri har vært vist er det ingen tvil om. Noen få bilder fra Bodø finnes i Andersens bok "White Nights". Nærmere detaljer om utstillingsform, innhold osv vil vi selvsagt komme tilbake til.

Sato er kjent for sine origamiperformencer og installasjoner med papir.

The Megaphonic Thrift med ny video, turne og snart ny singel


The Megaphonic Thrift har fått fantastiske anmeldelser for sin andreplate som kom ut forrige fredag. Den har fått intet mindre enn 15 femmere i Norge, og de første par omtalene i England og Danmark har også vært meget positive, med toppkarakter i både Soundvenue og GAFFA.

Moonstruck fra albumet har blitt plukket opp av tysk radio, og vil bli gitt ut på 7-tommersingel i anledning Record Store Day i april.

Videoen er spilt inn på en håndfull landemerker i Bergen, blant annet nylig nedlagte Vamoose hvor kimen til bandet ble sådd. Videoen er laget av Beehive, som er en ny og spennende regissørtrio fra Vestlandshovedstaden.

De spiller følgende konserter i Norge februar:
9. februar: Trashpop på Haandverkeren, Kristiansand
10. februar: Glassmagasinet, Horten
11. februar: John Dee, Oslo
17 .februar: TBA, Oslo
18. februar: Klubben, Trondheim
22. februar: Bingon, Lillehammer
24. februar: Parkbiografen, Skien
25. februar: Kroa (Viko), Bø

Ny My Dying Pony singel

onsdag, februar 08, 2012

Æ på turne og med ny singel


Æ starter i dag en lengre soloturne og virituelt singelslipp. I tillegg er dette også med på å minne folk om at han ga ut ett av fjorårets mest fantastiske album; Udyrbarmark.

I 2010 skrev og framførte Æ og dem det kritiker- og publikumsroste bestillingsverket "Udyrbarmark" på kirkekonserten under Trænafestivalen. Dette ble fulgt opp med en rekke festivaljobber, inkl. bl.; By:Larm, Parkenfestivalen, Europemania (Ungarn), Blabla-festivalen, i tillegg til vanlige konserter. I 2011 ble dobbeltalbumet Udyrkmark ferdig og gjorde noen konserter og to turneer med Stefan Sundström og ett engelskspråklig album. Men den store oppmerksomheten kom med ett album som fikk kritikerne til å dra frem de virkelig store superlativene. For å høre det og annet materiale i levende live er det bare å møte opp her;


08.02 Cafe Mono, Oslo
09.02 Blæst, Trondheim
10.02 Cafe Victoria, Bergen
11.02 Fauske Hotell, Fauske
12.02 Tromsø, Skarven
13.02 Hamsunsenteret, Hamarøy m/ Ingeborg Oktober
14.02 Harstad Viseverft, Harstad
15.02 Lofoten Kulturhus, Svolvær
16.02 Dama Di, Bodø
17.02 Gimle, Bodø (fri alder)
18.02 Retro, Sortland
 19.02 Kvitbrygga, Sortland (fri alder)

Ny Singel fra Kristian Stockhaus

Kristian Stockhaus fra Ungdomsskulen er ute med den nye singelen ''Hi'' fra sitt kommende album ''Colors'', som kommer i mars i år.

Sist Stockhaus slapp plate var i 2003, og platen het Darling Excerpts, ikke lenge etter utgivelsen gikk plateselskapet konkurs (Progress), og det var tid for å skifte beite. Stockhaus, som har spilt i band siden han var barn, startet opp Ungdomskulen. Han tok da en pause fra solokarrieren, men han sluttet ikke å lage og produsere musikk, tvert imot. Han har hele tiden jobbet med eget materiell parallelt med Ungdomskulen. I tillegg har han jobbet som produsent og låtskriver for andre, samt som DJ og livegitarist for bl.a. Røyksopp.

Nå er han klar med ny soloplate, og første sang ut er Hi!. Den er nå tilgjengelig på iTunes og Spotify med en digg DD&D-remix på "b-siden"!

tirsdag, februar 07, 2012

Epicus records med tribute samler

Trondheimsselskapet Epicus Records, står bak en tribute samler for bandene Helloween og Gamma Ray. Selskapet er som kjent Trondheimbandet Gaia Epicus sitt eget og det kommer nok ikke som en overraskelse at også de er innvolvert her. Bandet søker forøvrig etter nye musikere etter at det ble klart at det er på gang enda ett nytt line up der i gården. Her er en smakebit på hva tributesamleren vil inneholde;

Nødløsning for Nødutgang i kveld

I kveld avholder Nødutgang sin faste gratis konsert (første tirsdag i hver måned) på Dama di i Bodø. I kveld skal Dave Nice spille og Simply Me skulle opptre. Sistnevnte har meldt forfall pga sykdom og det jobbes med erstattning. Uansett, konsert blir det, med start 21:00 i kveld.


Dave Nice har gått gjennom mange aliaser gjennom årene, og har nå landet på et sound som har utviklet seg fra breakbeats, techno og bit-inspirert musikk til wonky, moderne funk, step, ambient og dub. Bak tette lag av lyddesign ligger inspirasjon fra alle tenkelige kilder. Det kan nevnes at musikken har latt seg påvirke av en lang forkjærlighet for hip hop, reggae, metal, alternativ elektronisk musikk og beslektede sjangre skimtes i mange av hans produksjoner. Dette er nok ikke en musiker for massene, men heller for den kresne lytteren med sans for uvanlige lyder over et bredt spekter.

Video nasties EP er Dave Nice sin første offisielle utgivelse. Det består av en samling av nytt materiale som spenner over flere lydbilder og sjangere. Imidlertid kan en sterk følelse av både skrekkfilm og 1980-tallet sanses i alle sporene. For dem ukjent med begrepet var "video nasties" et navn gitt til spesielt ekle filmer, vanligvis sluppet rett på VHS-kassetter, som ble forbudt i Storbritannia på begynnelsen av 80-tallet. Hva sjangre angår inkluderer EP alt fra atmosfærisk dub og skitten hip hop til synth pop og italo disco. Enkelte låter vil gi deg frysninger mens andre vil gi glede.


mandag, februar 06, 2012

Cardium - Songs From The Walls (album anm.)

De trekker inn inspirasjoner fra både metal og storbandjazz, fra Patti Smith, Portishead, Tom Waits og en rekke andre og omsetter dette til en utsøkt blanding som bare er Cardium. Lekkert utført, behagelig å lytte til, innbyr til gjenhør og har slitesterke komposisjoner og arrangementer. De har definitivt tatt ett syvmilsteg i riktig retning side "Ten Black Butterflies" og leverer med "Songs From The Walls" et av de årets definitivt beste album. Dette er det bare å la seg imponere av.

Det åpner svært så lavmælt og innbydende og bygger seg opp derfra, tone for tone, låt for låt. Dette er ett helstøpt album hvor singellåter er tatt vekk og erstattet med en helhet som det er sjeldent man opplever i dag (likefullt ga de ut flere DL singeler på tampen av fjoråret). At inspirasjonene skinner litt mye igjennom som f.eks. på "Blue Rose" hvor koringen er tatt fra godeste Leonard Cohen tilgir man dem lett, for de gjør det med en slik stil å eleganse at man lar seg rive med i stemningene som utgjør albumet. Utviklingen fra forrige album er store. Her er har de funnet seg selv og ytterpunktene er finslipt som på en diamant. Ikke for det en rufsete gitar får lov å sette sitt preg, men da på en måte som føles helt rett og aldeles ikke malplassert.  

Så naken musikk som dette krever klokkeklar og fjellstø produsering, og det får man her, heldigvis. Lyden er så absolutt med på å fremheve låtene og gjøre albumet til en svært lyttervennlig opplevelse. Når man da får en innpakning som henstiller tankene til falmede foto fra Amerika, så er det bare å gi seg over. I en mølje av tildels greie utgivelser så kommer dette albumet og virkelig skinner som en sol i mørket. Dette vil du ikke gå glipp av.

For bestilling av plate(r), konserter eller annet, send dem en mail

Lyst på 3 gratis innspillingsdager i studio

Hvis du ble fenget av tittelen om få 3 gratis innspillingsdager i studio, så les videre.


At The Loft Records lanserer sitt innspillingsstudio Mandag 06. Februar og i den sammenheng deler de ut én premie på 3 gratis innspillingsdager i studio. For å melde deg på konkurransen må du gå inn på www.attheloftrecords.com for å melde deg på eller send mail til studioet med navn, email, telefonnummer og ditt band- eller artistnavn. Konkurransen avsluttes Torsdag, 01. Mars og vinneren annonseres utover dagen på studioets nettsteder.

At The Loft ble startet i 2011 med å holde konserter på lokaler som Verkstedet og Café Mir i Oslo, og derfra skapte de seg et navn. Etter å ha skaffet seg et lokale på Youngstorget i Oslo har de dedikert tiden sin til å bygge et studio. Band og artister skal ha muligheten til å kunne spille inn musikken sin på et profesjonelt nivå til en brøkdel av prisen man kan få av større studioer. De vil jobbe for å fremme undergrunnsmusikken i Norge og vil utover 2012 fokusere på utgivelser og signering av band og artister. Så her er det mulighet til å få seg platekontrakt som trøstepremie. 

lørdag, februar 04, 2012

Ny video fra Dødøge

fredag, februar 03, 2012

Heidi Marie Vestrheim slipper singel i dag....

.....og nytt album kommer 12 mars....

Jeg vil bli som Kjøtt....

Som tittelen antyder er det noen som vil bli som Kjøtt. Bandet er Oslo Ess som i morgen vil fremføre Kjøtt sitt legendariske selvtitulerte minialbum. Låt for låt, riff for riff skal det atter høres fra en scene.

Vokalist Helge Gaarder døde for noen år siden så noen gjenforening av Kjøtt er umulig, så da må den yngre garde av pønkeband trå til. Oslo ess var ikke vanskelig å be og svarte vistnok ja før noen fikk fullført spørsmålet. Kjøtt er da også i likhet med Liliedugg, Hærverk, Wannskrækk og De press av de virkelig store bandene i den første bølgen av norske pønkeband.

At bandets minialbum ble kåret til ett av de 10 beste albumene nylig, viser at det står som en påle i norsk musikk. En bok om bandet og albumet ble utgitt på slutten av fjoråret og nå kommer altså hyllest konserten på Crossroad club i Oslo i morgen.

Publiners spiller inn på Store studio

Det er ikke hver dag at publikum inviteres inn i studio når et album skal spilles inn, men det gjør Publiners i morgen, lørdag 4 februar .

Bandet er i studio i Bodø i disse dager og spiller inn sitt nye album som skal slippes 9 mars (og etterfølges av intensiv turnering). Det er forøvrig Brønnøy/Bodø bandets femte album utgivelse som det nå legges siste hånd på. Men først blir det altså live innspilling. Opptakene skjer i samarbeid med Store Studio og News on Request. Til innspillingen selges det et begrenset antall billetter etter først til mølla prinsippet. På minikonserten presenterer Publiners smakebiter fra den nye plata og utvalgte låter fra albumene ”Heim”(2005), ”Driv”(2008) og ”Herlig”(2010).

Denne gangen eksperimenterer de erfarne musikerne videre med sin egendefinerte sjanger "Folk'n roll" – bl.a. kan du på plata høre russisk trekkspill, joik og flere strykere underveis. Publiners er glad i det norske språket og Brønnøydialekten: - Det føles mye bedre og mer ekte å synge på sitt eget språk, sier gutta i bandet i følge presseskrivet deres. 

En bakmann står fram i søkelyset

Marius Kristiansen er en av disse som spiller på andres produksjoner, f.eks. Lars Beckstrøm. I dag slipper han albumet "The Movement".

I tillegg til å ha backet Beckstrøm og spilt i Beckstrøm Kvartett, er han også med i americana-bandet Bob Haley, og nå med også i det nyoppstartede prosjektet The Humble Servants der flere norske profilerte musikere har gått sammen og dannet en ny norsk "supergruppe". Kristiansen har i tillegg til å være backingmusiker også vært produsent i Sparkle Sound Studios de senere årene. Naturlig nok er han med å produsere sitt eget album også.




torsdag, februar 02, 2012

Bøyen Beng - Bengladiro (album anm.)


Bøyen beng leverer som alltid, en herlig blanding av opprørstrang og allsang. Folkepønken lever og leverer ferskvare igjen og igjen.

Det siste gjenlevende pønkebandet med ø, fra 80-tallet, lever i beste velgående den dag i dag. Deres nyeste album Bangladiro er ett strålende eksempel på at de eldste er og blir eldst (les rutinerte). Allsangpønk som river i enhver opprørt sjel og ikke gir den fred før albumet er over og det rykker i pekefingeren for å trykke på repeatknappen.

Utrolig men sant, så holder "gamlingene" i Bøyen seg utrolig friske og leverer pønk med variasjon, aggresjon og humor som både gleder og aktiviserer oss som har mer enn en fot på den andre siden av samfunnsnormene. Bøyen er lyden av opprør. Ikke mye har skjedd siden de første strofene ble lansert i slutten av 1980-tallet. Fortsatt like blakk, like skakk kjørte og like føirbainna som alltid på den urettferdighet som har fått sementert seg i det norske samfunnet.

Der andre ser vekk, legger Bøyen forstørrelsesglasset over og viser at det er mye ugjort i Norge. Musikalsk har de som på forrige album "Perle" plukket opp inntrykk og retninger innen pønken som de har trukket til sitt bryst og redefinert til sitt eget. Ut kommer ett variert musikalsk uttrykk som aldri forlater sjangeren eller etterlater tvil om opphavet. tilsammen gjør det at låtene ikke høres ut som de er kopier av hverandre, men lever sitt eget liv. Det er bare å la seg imponere og spille albumet en gang til.

PS Albumet er foreløpig kun tilgjengelig på CD, men kommer på vinyl (og DL?) i løpet av våren.

While You Slept slipper singel

While You Slept er nok mest kjent for låten “Lith” som ble brukt på soundtracket i NRKs storsatsing Himmelblå. I fjor sommer slapp de 7" vinyl singelen "Two Steps Back" og spilte bl.a. på Norwegian Wood-festivalen.

Nå er bandet klar med en DL (nedlasting) singel førstkommende lørdag og ett album er også rett rundt hjørnet. Singelen som kommer nå heter “Throw The Dog A Bone".

onsdag, februar 01, 2012

When Smoke Sets - Shake A Hole In The Earth!

Med debutalbumet "Shake A Hole InThe Earth" har When Smoke Sets gitt verden ett band som kombinerer Backstreet Girls hang til Chuck Berry riffbasert rock med en rekke andre musikalske rettninger fra ska til glamrock og hard rock.

Albumet åpner som et godstog full av hard rock stevner inn i æret dit, før låten plutselig går over i ska-takter som er Hoplang Knut og Ska Patrol verdige. En merkelig kombinasjon som burde hørt helt malplassert ut, men som faktisk fungerer overraskende bra på åpningslåten "In Shit We Rumble". Neste låt er mer opp mot andre destinasjoner i det musikalske landskapet hvor gitarer flerrer vekk enhver motstand. De skaper ikke noe nytt, men de resirkulerer rockehistorien fra 60-tallet og langt inn på 90-tallet på en forfriskende og forførende måte.

At bandet har bragt inn elementer fra så mange retninger redder dette albumet, for det blir aldri kjedelig. Tøft er muligens en fellesfaktor for alle låtene. Det låter som en gjeng festglade rockere som har overdose av ADHD i kroppen og mangler medisin for å få dempet kreativiteten sin. Eneste måte er å svi av instrumentene i studio og det er akkurat hva de gjør.

En mer soleklar nachspiel klassiker er det lenge siden verden har hørt. Dette er ukomplisert og thight rock med baller så det holder. Live må dette bandet være en frydefull opplevelse som får rockefoten på hvem som helst til å gå amok.

diverse artister - Super Best Friends (album anm.)

Affordable Hybrid er ett svensk poprock orkester som tydeligvis kan sine saker. Men dette blir for ordinært. For mye Green Day goes pop til å skli ut av mengden og stålfeste seg i bevisstheten som et band man må sjekke ut. Synd for som sagt, de kan spille men spiller desverre for safe til å pirre nysgjerrigheten.

Neste band ut er Halden trioen Anti Poision Slammer. Her er det mer styggpent i kryssilden mellom PJHarvey og Dinosaur Jr en plass. Lyttervennlige låter, småvakre arrangeringer og tydelig hang til å høre på Sonic Youth i fritiden. Slettes ikke verst dette her og absolutt verdt en sjanse til for dette ga mersmak. Med dette materialet burde de være en potensiell overraskelse som oppvarming for ett mer kjent navn.

Göttemia er pønkveteraner fra fra Indre Østfold, som har spilt sammen i ti år! De beskriver sine musikalske geriljaangrep som høyenergisk bitterhetspunk. De om det, er ikke mye bittert å slenge vekk noen minutter med denne gjengen. Ikke det at de klarer å tilbringe sjangeren (pønk) noe nytt, men de skjemmer den definitivt ikke vekk heller. De svir av 12 låter i tidsdifferansen mellom 50 sekunder og 2 minutter 8 sekunder. Sånn skal det være.

Leaders Off har siste rilleside på dette dobbeltalbumet og spiller i lkhet med sine svenske landsmenn som åpnet platen, poprock. Småpene låter sklir forbi og klarer å pirre øregangen her og der. Litt Ramonske arrangeringer og JohnnyMarr aktig gitar på en slags new wave aktig musikalsk base så er sluttresultatet slettes ikke så værst, spesielt når de trør litt til og viser at det bobbler litt av energi i bandet. Helt sikkert ett band som vil komme tilbake sterkere.

Alt i alt en meget bra introduksjon til til svenske og to norske band. Fordelt over hver sin LPside så er dette helt klart en plate som nok vil bli spilt mer enn en gang i de hjem den til slutt havner i. Er du nysgjerrig på hva fremtiden vil bringe er det mulig at akkurat dette er en forsmak.

Zreen Toyz & Øystein Jørgensen - Abyssal Soundscapes (album anm.)

I ly av medias oppmerksomhet kom franske Zreen Toyz og norske Øystein Jørgensen ut med ett felles album 15 januar i år. Vi snakker her om ambient synth i krautrock land.
                                                                              
Albumet åpner med Jørgensens komposisjon "Sub" som kunne ha vært soundtracket på ett Attenborough innslag fra Marianergropens liv. Det svømmer lyder forbi som kunne ha vært hva som helst men som ikke er til å definere der og da, samt at sterkere mer industrielle tema kommer og går.

Som åpningskuttet så fortsetter albumet, men da i en mer klangrik utgave og med varierende temaer. Bruken av ikke rytmiske klangbilder som glir inn og over og under hverandre i strømmer er både avslappende og stemningsskapende. Men det som drar dette vekk fra muzak og over i stor kunst er hvordan de begge har utnyttet mulighetene og utforsket hverandres musikalske tilnærminger.

Hver for seg har de tendenser til å bli for minimalistiske, tilsammen skaper de nye musikalske landskaper som bringer tankene til klassikere fra artister som Klaus Schulze og Conrad Schnitzler når de er på sitt mest ambient. Likefullt har duoens musikk elementer av både ting som Throbbing Gristle og ColinPotter har gjort. Men mest av alt er de seg selv. Det er også det som får dette albumet ut av mengden og inn i listen over album som utmerker seg og utvikler sin sjanger.

Albumet kan lastes gratis ned her. Med den prisen har du ikke råd til å gå glipp av dette albumet.