fredag, februar 10, 2012

Elise Vatsvaag med gratis singler, fra i dag av.

I dag slipper Elise Vatsvaag singelen "Safe Play", den første av i alt åtte singler som vil bli gjort gratis tilgjengelig gjennom hennes hjemmeside www.elisevatsvaag.com. Singelen kan streames, lastes ned og deles fra hjemmesiden. Hver singel er tilgjengelig i én måned før den erstattes av en ny singel. Det slippes fire gratis singler nå i vår, den 10. i hver måned, etterfulgt av en EP med de samme låtene som vil bli tilgjengelig i alle digitale kanaler (Spotify, Wimp, iTunes osv). Til høsten slippes det fire nye singler den 10. i hver måned etterfulgt av en EP. Prosjektet har hun kalt "This is not my music", en samling på totalt åtte låter.

Tittelen ”This Is Not My Music” spiller på dagens problematikk rundt gratis nedlasting og gratis strømming, at artister har mistet eksklusiviteten rundt sin egen musikk, og at de nå selv velger å ”lekke” ut musikk gratis på nettet.

Vatsvaag begynte å spille i ett lokalt rockeband allerede som 13 åring. Etterhvert begynte hun å skrive og fremføre egne låter, og ga ut en CD-EP på egen hånd. I Januar 2011 reiste hun til New York for å starte arbeidet med singlene som nå blir lagt ut. Rett før hun reiste la plateselskapet CCAP ut singelen ”Ooh La La” digitalt. Singelen ble listet på NRK P1 i nesten tre måneder. Vel hjemme igjen fra New York gikk Elise i studio med produsenten AshleyStubbert og et knippe lokale musikere. Resultatet ble de åtte låtene som nå skal slippes i løpet av 2012.