tirsdag, februar 21, 2012

Laura reunion og samlealbum


Bodøselskapet Beyond Records gjenoppliver gammelt materiale som enten aldri har vært utgitt, eller som til nå ikke har vært tilgjengelig i digitalt format. Felles for alle utgivelsene er at bandene har hatt sitt utspring i det rike musikkmiljøet Bodø.

I fjor ga Beyond Records ut TheSpectacle sitt album "I, Fail", og nå følger de opp med Bodøbandet Laura, som denne uken gjør en ekslusiv reunionkonsert på festivalen Kjerringråkk. Førstkommende torsdag (23 februar) kommer EPen "Før" både som DL, Streaming og på Kjerringråkken er det mulig å få tak i noen eksklusive eksemplarer på fysisk format. En gratis smakebit i form av låten, «Gi mæ noe æ kan tru på», kan lastes ned her.

Laura består av Henriette Tryggestad, Katarina Efstathiou (begge ex Confused), Silje Halstensen (nå aktiv i Bendik), og var aktiv i om lag to år fra 2007, og platedebuterte samme år med en selvtitulert EP og brukte de to neste årene en rekke konserter, bl.a. på Parkenfestivalen. Lauras musikk er en særegen og følelsesladd indiepop med tekster på bandmedlemmenes respektive dialekter.  

Låtene «Stormen» og «Gi mæ noe æ kan tru på» er mikset av Hallstein Sandvin, mens resten er mikset av Martin Bowitz. Alle låtene er mastret av sistnevnte i StrypeAudio.