torsdag, februar 09, 2012

Nils & Prepple - Sol i det fjerne (singel anm.)

Duoen Nils & Prepple debuterte med singel og album i fjor og nå er de tilbake med en sommersingel i februar (!). Ikke akkurat årstiden for solstikk, men det er farlig nært med denne singlen.

Der albumet tidvis kunne bli litt naken i lydbildet er dette fjernet på denne singelen der begge låtene er gjort med fullt band. Og hvilket band er det Nils Aune (ex Svart framtid, Kafka prosess, Raga rockers mm) og Prepple Houmb (ex Wannskrækk, nå i Dumdum Boys mm) har fått med seg; Stig Amundsen (ex Glucifer mm) Tomas Dahl (ex Turboneger mm) Mathias Eick (Jaga jazzist mm) og Thomas Pettersen (Ulver mm).

Begge låtene har hatt godt av å ha modnes siden albumet og ikke minst at de nå har fått ett litt mer slentrende rockepreg siden sist. Spesielt A-siden er en klar favoritt til å bli en landeplage i sommer. Den har alt en sommerlåt skal ha, + det lille ekstra som  skiller den ut fra mengden av platt radio muzakk slik at folk som er opptatt av musikk ikke klarer å la være å kjøpe den.

Nå er det meget stor sjangse for at "årets sommerhit" er utsolgt før våren kommer, da den er utgitt på vinyl i kun 400 ex. Disse er fordelt utover på 200ex gjennomsiktig klar vinyl, 100ex gjennomsiktig hvit vinyl og 100ex gjennomsiktig orange vinyl. Cover er silketrykk på plast, som er designet av Håvard Gjelseth. Som alltid når Crispin Glover Records gir ut noe er innpakkningen en nesten like stor begivenhet som musikken. Få selskaper er så nøye på at også innpakkningen skal ha en høy kunstnerisk verdi, og gjerne med høy gimmick faktor med en rekke vinylfarger etc.

Musikken + innpakkning gjør i dette tilfellet at dette er en singel du bare må ha. Forrige singel fra duoen har allerede begynt å stige i pris på samlemarkedet og denne vil utvilsomt bli enda mer verdt. Løp og kjøp, ja det vil si den ble lagt ut for salg i Trondheim sist fredag og blir tilgjengelig for resten av landet i morgen den dag.