lørdag, oktober 31, 2009

Varde til Kina

October Party Records (OPR) har invitert Varde over for å promotere deres kinesiske album "Folk". For de som måtte ha muligheten, her er datoene;
14.11 - Beijing - 2 kolegas
15.11 - Shijiazhuang - TVU
17.11 - Zhengzhou - 7 Livehouse
19.11 - Changsha- 4698
20.11 - Wuhan - Vox
21.11 - Shanghai - Yu Yin Tang
22.11 - Nanjing - Gu Bao

Jokke live på plate

Endelig kommer det en offisiell liveplate med Jokke & Valentinerne! Det er snakk om et opptak fra 23. desember 1996 på Sentrum Scene. Albumet slippes digitalt 9. november og på CD 16. november! I den forbindelse gir Universal Music bort ett sett med kunsttrykk av medlemmene i Jokke & Valentinerne. Dette er et samleobjekt som kun er trykket opp i 100 eksemplarer for den harde kjernen av Jokke & Valentinerne fans! Men som nå gis vekk den som kan svare på ett enkelt spørsmål og har nok sennep i ræva til å stikke av med 1. premien.

torsdag, oktober 29, 2009

Phil Dizzy på Rock Cafe i morgen 30. okt

Mange husker med glede når Bodøs fremste tribute band Phil Dizzy spilte oppvarming for Deep Purple for noen år siden. De holder ennå koken og har en rykende fersk demo klar til alle som er villig til å booke dem. Det bør de så absolutt gjøre hvis det er noen der ute som har lyst til å høre Thin Lizzy sine klassikere i levende live igjen. Deres fire låters demo er en skikkelig mimre reise tilbake til 70-tallet når Thin Lizzy var på sitt beste. Tar man med at de også gjør noen få utvalgte sololåter så sier det seg selv at dette er noe alle Lizzy fans må få med seg, og stort sett alle andre som hadde (og har) en metal plate i samlingen sin. Forøvrig skal Teknisk etat varme opp for Phil Dizzy i morgen.

Ny NXP video på YouTube

mandag, oktober 26, 2009

NØDUTGANGen 2009, en oppsummering

Så var den fjerde NØDUTGANG festivalen over og tiden er kommet for en oppsummering. Når det har skjedd så mye på så kort tid (tre dager og 18 individuelle konserter) så er inntrykkene mange men noe er sterkere enn andre.

Sterkest inntrykk (og avsky) ga nok Norsk Amerikanske GX Jupitter-Larsen og hans medhjelper The Haters med deres performanceaktige opptreden. De satt i lag med to mikrofoner som i en sirkelform fikk et brutalt møte med sandpapir av groveste sort. Dette ble så kjørt igjennom noen effektbokser og andre bokser. Til sammen fikk publikum en leksjon i hva støymusikk på det mest ekstreme er for noe. Lyden som kom ut var komprimert slik at de høyeste diskanttonene var dempet og ut kom en svak rytmisk støy som ga en magisk tiltrekningskraft. Konserten ble dessverre noe kortere enn tenkt da de fikk utstyrsproblemer men inntil det skjedde leverte de en av de største kunstneriske opplevelsene på Sinus siden starten for over 25 år siden. Dette var rett og slett verdensklasse og litt til. For de som ikke likte dette, vekte det nok for det meste avsky, og det er jo greit det også.

Harstad duoen Synkron ulyd er noe av det mest interessante på den norske musikkscenen. De leverte ett sett for minnebøkene der de kombinerte collageaktige sekvenser av lyd som gikk gradvis over i synthpop låter med en liten tvist som gjorde dem utrolig tiltrekkende. Når de toppet låtene med en meget vakker vokal og skapte stemninger som fikk man til å tenke på tidlig New Order og mest av alt seg selv. At denne duoen ikke er signert viser mest av alt inkompetansen til platebransjen. Dette overgår alt som blir hypet opp på by:Larm og i media generelt som bare er døgnfluer. Mark my words her er det kvalitet ute og går, noe man ikke finner hver dag i dagens musikk. Hvis ikke disse karene er signert før nyttår, da……ja da er det ikke noe håp igjen.

Ellers må FipPellectormonic som er ett seks mann stort instrumentalorkester der valthornisten har ”overtatt” vokalistens plass nevnes. At de høres ut som et Fripp inspirert metallband som kunne ha spilt på Inferno festivalen og sluppet unna med det, samtidig som de kunne spilt på jazzklubb uten at de høres ut som verken Naked City eller Shining er sterkt. Amerikanske Zanstones tok kaka i performanceklassen da han (Zan Hoffmann) hadde tidligere på dagen samlet lyder i Bodø by, satt disse sammen til ett ca 30 min langt verk som så ble avspilt. Musikalsk var dette lydcollager som gradvis ble satt sammen i en rytmisk konstellasjon som fungerte meget bra. Når Hoffmann setter seg i en stol fremst på scenen og bare gliser til publikum i tillegg da blir dette sterke saker. PLX-15 spilte så dansebein og halvlitere skvulpet og skapte danskebåtstemning for avant gardister. Mouches Volantes åpnet hele festivalen med en knallsterk improvisasjons (?) konsert som viste hva som bor i den duoen. Og sånn kan man fortsette. Ingen gjorde noen dårlige konserter og det er den sterkeste siden ved festivalen.

Den svakeste siden er at det er blitt vanskeligere å si hva som er enestående ved NØDUTGANG festivalen etter 2009 utgaven. Når det var booket inn to jazzband (Hosho og Hairy Bones) så må man spørre om det er klokt da byen har jazzklubb fra før og festivaler for mer eller mindre jazz er det da flust av. Likeledes å la Bodø sinfonietta oppta så stor del av programmet på fredag. En ting er å ha de med i programmet på f.eks. Kunstforeningen, men å bruke av klubbkonsertene var det mange av de trofaste Nødutgangerne som var skeptisk til. Et savn var at det var kun en støy artist, riktignok en av verdens ledende innen feltet, men like fullt. Programmet ble kanskje litt vel snilt og i denne sammenheng ”kommersielt”. Det hadde selvsagt den positive virkningen av at det kommer flere publikummere, men man risikerer samtidig at man gjør profilen mer uklar. Uansett var det en festival med store og sterke musikalske opplevelser og det er bare å glede seg til neste år.

Forøvrig ligger utdrag av GX & The Haters konserten ute her til gratis nedlasting.

Blood Command på veien

Det kritikerroste Bergens pønkbandet Blood Command har akkurat avsluttet sin utenlandsk del av sin Europa turne og starter i kveld på Revolver i Oslo på den norske delen av turneen. I kveld varmer Eskatol opp. Blood Commands 10" som egentlig skulle utgis i dag er utsatt til 23/11. I mellomtiden får man sørge for å få sett bandet live. Her er de konsertene de skal gjøre utover høsten;
29.10 Bergen – Garage
07.11 Bergen – Sentral Festival
20.11 Trondheim – Fru Lundgreen
21.11 Bodø Hardcore festival
27.11 Bergen – Hulen

søndag, oktober 25, 2009

Små snacks

En konsert med Famlende forsøk fra denne høsten ligger ute på denne nett adressen til nedlasting. trolig er det deres spilling på årets Sprø musikk festival, uansett ett opptak alle burde få med seg.

Bilder fra årets NØDUTGANG som hadde siste konsert i går men avsluttes i dag (se programmet), siden konserten på Bremnes fort i dag er avlyst, finner du her. (hmmm det ble avant gardistisk norsk) Første anmeldelse finner du her og en video har dukket opp på YouTube også:Diger vil tilby album med Fence (2/11) og Eskatol (30/11), mens Fysisk format lover album med Obliteration (23/11) og en 10" med Blood Command (23/11). Som tidligere nevnt kommer Kråkesølv med sitt debutalbum 9/11. Kommer selvsagt tilbake med mer info når de utgivelsene nærmer seg din platebutikk.

Hommage Records har endelig oppdatert nyhetssidene sine og kan fortelle at deres nettbutikk for egne utgivelser og andres kommer snart. De har også lagt ut nye låter på selskapets MySpace.

lørdag, oktober 24, 2009

Adrian Cox - 99 sanger (Ambolthue) CD anmeldelse

Adrian Cox sin minimalisme er at man tager 99 låter der den lengste er 1 minutt og 21 sekunder lang (!) og den korteste er på 24 sekunder og setter dette sammen til et album som er mer en diktsamling som er sunget til musikk og utgir dette som 99 sanger. Det kan høres forvirrende ut men er det ikke. Man tar tilfart å setter seg in i Cox sitt musikalske og lyriske univers så åpner det seg hverdags- skildringer og mer filosofiske betraktninger som fungerer overraskende bra. Selv om man mer enn en gang føler at man begynner å komme inn i en låt som så kort tid etterpå er brutalt slutt.

Denne samlingen har mange brå avslutninger som heldigvis er slik for da lever låten i savnet etter mer, i motsetning til 99% av den popen som man blir presentert til daglig der faktisk 1 minutt er mer enn nok. Her får man aldri nok. Albumet er abstinens pop for frafallne rockere som trenger påfyll av rolige og tidvis melankolske druesukkerskudds pop låter.

Dette er et album som er farlig lett å like og dermed spille ofte og om igjen og igjen en gang til. Heldigvis er melodiene tilstrekkelig variert til at man slipper å føle at nå kommer mettningspunktet farlig fort. I forhold til Cox sine tidligere produksjoner vil jeg driste meg til å påstå at Cox har kommet hjem der han skal være, selv om jeg regner med at en slik påstand vil vekke harme og avsky fra Coxs gamle fans. Dem om det for dette er det beste som har kommet fra Cox noensinne. Bare så synd at det skulle ta ni år for at dette albumet ble utgitt. Nok om det nå er det her og du bør så absolutt sjekke det ut snarest. Husk det er bare 500 nummererte eksemplarer og de kan fort bli samleobjekter før du aner det.

Red Harvest jubileumskonsert

Red Harvest dekker bordet for et hælvetes rabalder lørdag 24. oktober. Bandet inviterer til bursdagsfest, og jubilanten har kledd seg opp for en helaften med blytungt arbeid og tøffe tak. Partyhatt og kake er for feiginger - her blir det kavalkadebonanza fra Nomindsland fram til A Greater Darkness. Dette er den eneste 20-års dagen Red Harvest noen gang kommer til å feire.

Stedet er Spacebunker som er en ny og veldig spesiell venue som også er studioet til kunstneren Spacebrain. Lokalet som ligger på Grünerløkka, blir ved enkelte anledninger brukt til konserter. Spacebrain er kjent for sine cyber-punk/future trash skulpturer som bla. har vært utstilt på Inferno. Han har også laget artwork og scenedekorasjoner for bla. Mayhem, Dimmu Borgir og Satyricon. Bunkeren er fylt opp med hans skulpturer og arbeider noe som gir lokalet en helt unik atmosfære.

Origami Republika er 19 år i dag

I anledning av at Origami Republika er 19 år i dag har de gitt ut et gratis album som kan lastes ned her. Albumet inneholder bidrag fra en rekke Origami prosjekter både fra inn og utland. En meget fin introduksjon til dette "kollektivet".

Mer om Origami Republika finner du her; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7

fredag, oktober 23, 2009

Nytt Goldies ute!!!

I disse dager er nytt Goldies ute på gaten og i postkassene til de som abonnerer. I nr 14 får man den korte men ukjente historien om Vigdis Mostad, det norske nålevende surf rock bandet The Mobsmen, portrett av Thor-Rune Haugen og litt om The Scaffold. I tillegg faste ting som leserbrev og masse auksjonsnytt. Som alltid informativt og underholdende. En magasin som alle platesamlere bør unne seg. For de som mangler eldre nr skal de som er utsolgt trykkes opp igjen i løpet av høsten.

torsdag, oktober 22, 2009

Ampurtert NØDUTGANG

I følge en pressemelding fra NØDUTGANG festivalen så går søndagens arrangement på Bremnes fort ut i år. Grunnen er at personen som hadde ansvar for booking av fly og hotellrom ikke har gjort jobben sin. Dette har blitt oppdaget på et sent stadium i prosessen og fordyret festivalen så mye at de har sett seg nødt til å kanselere følgende artister; Hosho, Next Life og Petter O Hanna. Det innebærer at Zanstones kommer til å opptre med sitt by-spesifikke verk på lørdag i stedet for på Bremnes på søndag som opprinnelig planlagt. Ellers skal programmet gå som annonsert.

Årets NØDUTGANG album ligger til gratis nedlasting her, og inneholder bidrag fra bl.a. Hosho og Petter O Hanna som desverre ikke vil bli å opptre i år. Grunnen til det er at når albumet ble laget viste ingen om disse kanseleringene. Uansett er det nydelig musikk og forhåpentligvis kan de gjeste festivalen til neste år.

mandag, oktober 19, 2009

Famlende forsøk på Høvikodden til helgen

For alle Famlende forsøk fans som ikke fikk med seg deres konsert under helgens Sprø musikk festival byr det seg en ny annledning førstkommende søndag under Henie Onstad Kunstsenters lyd-poesi festival.

Tord Gustavsen tilbake, nå med Ensemble

Etter album triologien - "Changing Places", "The Ground" og "Being There" – med trio, hvor Tord Gustavsen utforsket et klart avgrenset melodisk landskap, kommer han nå tilbake med et annerledes album med et utvidet og omstrukturert band. Bandet består nå av Kristin Asbjørnsen (vokal) Tore Brunborg (saksofoner) Tord Gustavsen (piano) Mats Eilertsen (kontrabass) og Jarle Vespestad (trommer). De kom i dag med sitt første album med tittelen "Restored, Returned" (ECM). Musikken på albumet er en videreutvikling av Gustavsens kritikerroste bestillingsverk for Vossajazz i 2008. Albumet blir fulgt opp med noen få utvalgte konserter;

11.11 Spesialkonsert og gourmetmiddag – Grefsenkollen, Oslo
12.11 Barentsjazz, Tromsø
19.11 Kulturkirken Jacob – offisiell releasekonsert
20.11 Sardinen – USF Verftet, Bergen

søndag, oktober 18, 2009

Norsk rocks historie (Cappelen Damm) bok anmeldelse

Boken ”Norsk rocks historie” er et resultat av NRKs Tv serie med samme navn. Sidene til serien ligger ennå på NRK sidene her, og er et skattekammer for oss som er litt mer enn normalt opptatt av norsk rock. Sidene er i likhet med boken et godt stykke arbeid som er vel verdt å bruke både som inngangsport til norsk rock for de som ikke har noen kunnskaper om temaet og for de som vet litt men vil ”videreutdanne” seg i temaet. Boken er skrevet for de som vil inn i og vite litt mer om norsk rock og i enkelte øyeblikk kan den nok bidra til at de mest nerdete av oss får vite noe nytt, men boken er ikke for nerdene. Boken er en nydelig tidsreise igjennom rocken i Norge fra RockePelle fram til Ida Marie. Nydelig på det viset den er illustrert med bilder, plakater, avisoppslag, billetter etc. Tekstene er godt skrevet og utvalget av artister som det fokuseres på er riktig for det publikummet denne boken er beregnet for. Dypere analyser av f.eks. punken og rap musikken finnes det andre bøker som tar seg av og det er ikke denne bokens hensikt å være svar på hvorfor det skjedde, snarere hva som skjedde.

Som TV serien, er boken, bygd opp kronologisk med enkelte tidshopp for å få den mer leservennlig. Dette betyr f.eks. at Pussycats kommer før beatbølgen som var i forkant, noe som i utgangspunktet kan høres merkelig ut men som forfatterne har løst på en fin måte. På det viset viser de trådene fra beatbølgen inn mot den nye bølgen av mer psychedelica innflytelse over norsk rock. Når man tipper over 1980 begynner ting å skje på så mange fronter at man må ta en ting av gangen og ikke like kronologisk. Like fullt er det lett å se trådene og få ett lite innblikk i tilstanden den gang da.

”Norsk rocks historie” er og blir en historiebok for alle. Det er bokens sterkeste ess i kampen om alle leserne, for dette er ingen hvem hva hvor eller hyllest av undergrunnsorkestre med knapt en singel bak seg, hvis de klarte å klore ut en vinyl. Dette er boken om rocken og mye av det som skjedde rundt den i øvre del av VG-listen. Her er det en del om NRKs rolle både på radio og TV fronten, om dagsaviser og musikkblader, om folk som Arne Bendiksen som nesten på egenhånd fikk platebransjen i Norge til å satse på norske artister i stedet for å spy ut såpesangere fra det store utlandet. Dette er en viktig del av norsk kulturhistorie og således har man lenge lengtet etter et grunnleggende referanseverk for å starte en reise inn i materien. Det har man nå endelig fått.

Ankepunkter er det selvsagt men hvis man skreller bort nerdete ting som hvorfor er ikke singler og samlealbum med på diskografiene og slikt må man bare si at boken er et praktverk alle burde unne seg å ha i sin boksamling. Boken er ypperlig for skolebruk fra 1. klasse til videregående, for nykommerne og journalister med dårlig hukommelse og stram deadline (og de er det mange av i norske avisredaksjoner), og for alle som vil vite og burde vite noe om norsk rocks flaggskip. For dette er boken om de høye bølgetoppene snarere enn de mindre økonomisk innbringende men like interessante krusningene. Riktignok nevnes Blitz etc, men ikke i så stor grad at det kan sies at man går utenfor de større kommersielle fulltrefferne.

Ett par ankepunkter kommer man likefullt ikke utenom. Når boken heter Norsk rock så er det jo underlig at visesangere som f.eks. Finn Kalvik og Lillebjørn Nilsen får så stor oppmerksomhet. Likeledes popartister, danske Aqua og Idol blaffet. De sidene kunne vært brukt på andre ting som f.eks. mer om norsk svartmetal som tross alt er den største musikalske eksportvaren noensinne og pønken etter den første bølgen. At band som ga ut noen få singler som f.eks. Garden of Delight og Crawdaddy Simone har fått små men egne artikler, da de med respekt å melde ikke har satt så store spor etter seg i norsk rock, er sløsing med alt for liten plass (400 sider). Særlig hvis man ser disse opp mot at en person som Hans Inge Fagervik med ett titalls album innen kristenrocken ikke har fått plass mellom permene. Kristenrock er som puddelrock, tar liksom ikke av for de som har godt anlegg for hårvekst, men de er like fullt en del av rockehistorien. Noen få faktafeil er det men de er få og er kun for nerdene å irritere seg over (les; som folk flest ikke vil se det store poenget i), sånn som f.eks. at Rockefilla ikke var Norges første fanzine men den første norske pønkfanzinen (s.118).

Alt i alt bør trioen Per Kristian Olsen, Asbjørn Bakke og Sigrid Hvidsten være svært fornøyd med boken som vil for de fleste være høyt oppe på julegaveønskelisten. Det burde den for boken er en mimre reise for alle som noensinne har hatt ett forhold til norsk rock. Således møter de vel seg selv i døren når de i forordet etterlyser opprøret i rocken. Denne boken er med på å skrelle vekk opprøret, men så er ikke opprøret viktigst lenger, det er musikken. For alle de som var og kanskje ennå er teddyboys, progrockere, pønkere, svartmetallere eller gudene vet hva så vil nok opprøret de følte den gang da, alltid være der, således er ikke det tapt fra rocken.

ny singel fra Jason Dean Beats

Nå er den nye singelen fra Jason Dean Beats, med gjesteopptredener fra Promoe & DJ Final ute. "Shoot me" er en studie av kjendisjagets mørke bakside, hvor noen av de mest interessante navnene i skandinavisk hip-hop deltar.

Jason Dean har produsert for en rekke artister på den norske og svenske rap-scenen de siste årene. I tillegg til å skrive låta "Radizzal" til suksesserien Himmelblå har Jason Deans musikk også fått rotasjon på engelsk radio og på NRK P3. Det siste året har han jobbet mye med egne prosjekter og kommer i januar 2010 med sitt debutalbum. "Shoot Me" er første singel fra dette albumet.

Bakgrunnen for samarbeidet med den svenske hip-hop veteranen Promoe er en opptreden svensken gjorde under feiringen av "17.mai For Alle" i Kubaparken tidligere i år. "Shoot Me" er også tittellåt for en ny norsk skifilm med samme navn, produsert av Chaoz Productions. Filmen slippes 19.oktober og er allerede nominert til den årlige internasjonale skifilmfestivalen som blir avholdt i Montreal, Canada.

fredag, oktober 16, 2009

Gatas parlament – Røverhistorier og raptekster (Cappelen Damm) bok anmeldelse

Rap og opprørstrioen (i starten duo) Gatas parlament har gledet og irritert folk fra dag en, det kommer de definitivt til å fortsette med. Nå foreligger boken om deres karriere så langt.

Røverhistorier og raptekster” er en lettlest og morsom biografi over GP, som de kalles blant venner. Hvis man snur boken er tittelen ”Raptekster og røverhistorier” og da får man alle deres tekster (inkl Samvirkelaget) + noen av Don Martin sine norske solo utspill, i alfabetisk rekkefølge. De fleste med kommentarer av både informativ og kuriosa karakter.

Det er lett å dra på smilebåndet når man leser begge delene men det er særlig i ”Røverhistorier og raptekster” man får valuta for pengene. Her er den usmikkede virkeligheten fra debutten på Blitz hvor de hadde glemt å spole tilbake kassetten med backingtracket på, til man får vite hva som skjer etter at denne boken er gitt ut. Humoren til GP er det som redder dem, og som gjør at de når langt utover sitt utgangspunkt i partiet Rødt og deres ungdomsparti Rød ungdom. Så også i denne boken. Her har virkelig moderpartiet noe å hente i form av kommunikasjon.

Hvis man vil vite om hva som er ekte rap så bør man virkelig lese denne boken, er man politisk interessert på venstresiden i norsk politikk så er den obligatorisk. GP har aldri lagt skjul på sitt politiske ståsted, ikke så rart all den tid brødrene Borgersrud vokste opp i et ML hjem hvor det å gå i protesttog var like naturlig som å ta NSB. Flaska opp på røde tanker som de var, var det helt naturlig å ta de med inn i tekstene deres. De ble en slags rappens svar på Vømmøl spellmannslag.

Tekstene ble fulgt opp i handling og de fleste har vel fått med seg killhim.nu som de ble anmeldt for å ha oppfordret til terrorhandlinger, nå får verden endelig lese GPs versjon av det som skjedde og hvorfor. Det kan man trygt si er en annen fortelling enn VG og TV2 hadde. I tillegg mange andre påfunn og utspill som uvilkårlig får en til å dra på smilebåndet og tenke seg om i etterkant. Boken gir også innblikk i en side ved Blitz de færreste vet eksisterer, nemlig at det er mer enn pønk innenfor de veggene. Likeledes er denne boken et glimt inn i graffittiens verden og andre subkulturelle fenomener som i alt for stor grad har blitt neglisjert, spesielt på bokmarkedet. Boken er rett og slett pensum for alle som liker rap på norsk, som er levende opptatt av subkulturer og som er trygt plantet på venstresiden i norsk politikk. Alle andre burde også lese den, for de fleste av oss har noe å lære av denne gjengen, i det minste hvordan å holde på humøret åkke som.

Rocktoberfest 2009

I dag fredag spiller;
19.00 Escapetor
20.00 Arvas
21.00 M.I.
22.00 Neongod
23.00 Goddamn
24.00 Backstreet Girls

Og i morgen lørdag 17. Okt skal disse i ilden;
19.00 Sugarmana
20.00 Currahee
21.00 Mary Fay
22.00 Kite
23.00 BULK
24.00 The Cumshots

Det er fri aldersgrense og det hele skjer på Arendals nye rock og metal scene/bar; Hellion. Arrangør er Arendal rockeklubb. Klubben ble startet i desember 1980 og er fortsatt aktiv (således må de da være den lengstlevende rockeklubben i Norge, eller??).

I starten satt kassettmakere som Thomas Robsahm (Neronastri), Geir Juveng og Dave Jørgensen (begge Shit Tapes) m.fl. Således har klubben vært medarrangør av Sprø musikk festivalen på 80-tallet. Senere flere andre festivaler, hundrevis av konserter og stort jubileum i 2006 (første konsert var i 1981). Les mer om historien på klubbens hjemmeside.

V Before U - The Roaring Silence (album anmeldelse)

V Before U har nylig gitt ut sitt debutalbum ”The Roaring Silence” (Sandforest Records). For å markere det vil bandet turnere i Norge, Tyskland og England, før hovedlanseringen av albumet i mars 2010.

”The Roaring Silence” er et konseptalbum med historier fra en en verden der strømmen har gått og ikke kommer tilbake på en god stund. Tekstene er ikke direkte linket opp mot hverandre men man aner en slags optimisme i dommedagsvisjonene (tenk deg en dag uten internett og TV). Musikken høres ut som en kryssblanding av Manfred Mans Earth Band og Uriah Heep, med kraftig pådryss av Høst rundt ”Hardt mot hardt” remixet til en 2009 utgave og gjort hardt som Slade en gang var.

At bandet kan sin 70-talls katalog får man fra første låt som åpner med en vokal som kan forveksles med David Bowie, før de drar øset ned til et mellomspill Queen verdig og bygger det opp igjen til et hardt Who-aktig øs. Hvis man ikke får vekket retronerven etter å ha lyttet igjennom dette så er man enten totalt blottet for musikalske rockenerver eller født midt på 70 tallet (eller senere) og dermed ikke har fått med seg storheten i dette.

Den obligatoriske balladen er delt i to låter med tittelen ”No Colours Are Sane”, og er som seg hør og bør et band med hår på brøstet og ballene og slipper ut sin testosteronrock i samsvar med sine idealer. Man formerlig ser både pyroflash og splitthopp på meterhøye platåsko bare av å høre på dette. De hopper fra det ene mer eller mindre progget og harde 70-tallsbandet på låt etter låt, sånn farer albumet av sted uten at de noensinne høres ut som annet enn seg selv.

Albumet er forfriskende i disse tåspissglanende tider der alle ”heltene” konkurrerer i flink lyd og risp oppover hånden i stedet for å konsentrere seg om å utføre skikkelig håndverk. D`herrer Bjørn-Tore Solli (vokal og piano), Atle Dybå (gitarer), Kenneth Kapstad (trommer) Trond Frønes (bass) Magnus Johansen (orgel og analoge synther) og Steinar Krogstad (gitar og kor) har så absolutt levert en svenneprøve det står laud av. Gled deg til dette albumet er i din CD spiller, det fortjener du.

Mer om V Before U finner du her; #1 #2

onsdag, oktober 14, 2009

Punk in Lapland

Websiden Punk in Lapland er nå åpnet igjen. Punk in Lapland prosjektet var opprinnelig et forsøk på å binde pønk og nærlignende miljøer på Nordkallotten mer sammen. Den intensjonen har de forsåvidt ennå men nå mere som ett nettverk av felles interesser og muligheter.

Det som det først og fremst mangler er band som turnerer i de polare områdene av Norden. Derfor ettersøker nå Punk in Lapland konsertarrangører i Bodø, Tromsø, Narvik og Harstad, men også andre steder, for å sette opp konserter. Bodø har vært med fra starten men trenger nå en ny arrangør da forrige har falt fra.

Den første offisielle 'Punk in Lapland' turneen er med Brutopia & Suohauta og skal foregå i Norge og Sverige rett over nyåret. Begge bandene spiller d-beat inspirert hardcorepunk. Begge bandene inkluderer Punk in Lapland's Finland Crew, så med å ha de to bandene på veien først håper man å knytte masse kontakter og få etablert en konsertrute som andre band kan dra nytte av.

Foreløpig konsertrute ser slik ut:
fr 12.3. Umeå - Swe
sa 13.3. Östersund - Swe
su 14.3. Trondheim (trenger kontakt med arrangør)
mo 15.3. Fridag (men burde vel heller spille på Mo eller i Mosjøen??)
tu 16.3. Bodø (trenger kontakt med arrangør)
we 17.3. Harstad eller Narvik (trenger kontakt med arrangør)
th 18.3. Tromsø (trenger kontakt med arrangør)
fr 19.3. Kiruna - Swe
sa 20.3. Luleå - Swe

Hvis du kan hjelpe så ta kontakt på en av disse e-mailene;
pasih ( A) punkinlapland.net eller ilovedbeat ( A ) gmail.com

tirsdag, oktober 13, 2009

Ny Trygve Mathiesen bok i september 2010

Ikke før er nyheten om at Trygve Mathisen skal skrive en oppfølger til hans kritikerroste bok om punkens spede start i Norge, før han i dag kan opplyse om at han har skrevet under en kontrakt med Melhus Communication for en bok om når Sex Pistols spilte på Pingvin Club i Oslo i 1977. Boken blir forøvrig på engelsk så fans over hele verden skal få glede av bokens innhold. Mathisen gikk i 2007 bredt ut og søkte alle som hadde vært på konserten, snart får man se resultatet.

Bodø i Rock, Beat og Pop del 2

Kjell Nordeng kommer tilbake til Sinus nok en gang og forteller om Bodøs musikkhistorie. Denne gangen er det 1980 til 2000-tallet som er under lupen, og du vil få høre historikk, høre musikk av bandene, se bilder og videosnutter.

Gatas med bok

Onsdag 14. okt slippes Gatas parlaments første bok med stor konsert. Boka vil forøvrig være å få tak i alle landets bokhandlere dagen derpå. Konserter skal de holde også, full liste her.

ORDKUNST FESTVALEN WORDART-09

Nå førstkommende onsdag 14. oktober starter WordArt-09. Dette er en festival for det skrevne ord og for det uttalte ord. I siste kategori har vel de fleste av Musikk fra Norges lesere sitt interesse nedslagsfelt. Selv om festivalen har en rekke forfattere fra både historikere og skjønnlitterære sjangere til kurs i praktisk bruk av krystaller er nok de musikalske innslagene av størst interesse.

På fredag 16. oktober skal Anne-Grete Preus presenterer sitt Bjørneboe-materiale fra "Fullmåne" albumet. Nå er det noen år siden det kom ut så dette blir et gjennhør med en tidligere utgave av soloartisten Preus. På samme arrangement skal Tore Rem presentere sin Bjørneboe biografi; ”Sin egen herre"

Lørdag 17. oktober er det Hamsun som står i fokus når Even Arntzen holder sitt foredraget "Galning eller geni". Musikalske innslag vil denne aften bli servert fra Ola Bremnes som vil framføre tekster av Ole Bremnes. Senere samme kveld skal trioen Ola Bremnes, Jan Arvid Johansen og Terje Nilsen by på ”….originaltappet, vellagret og ettertenksom nordnorsk visekunst.”. Når dagen ebber ut avsluttes aftenen med at reggaebandet Manna gjør en akustisk midnattskonsert hvor de vil spille fra sine to album "Salma" og "Flamma".

Alt dette skjer i Bodø kunstforenings lokaler i Molloveien. I tillegg vil det bli andre arr. under festival på andre steder. For fullt program, se her.

mandag, oktober 12, 2009

E-man reutgivelse

Hommage Records melder nå at deres andre utgivelse nærmer seg. Det er da snakk om en reutgivelse av E-man sin kassett på Likvider fra oktober 1984, nå på LP (HRLP002). Navnet E-man sier kanskje ikke så mye til så mange, men hardcore fansen til Biosphere vet at det det er snakk om er Geir Jenssens debut som solo artist. Kassetten kom først som en C-46 i en kort periode før den ble redigert ned til en C-30. I den prosessen forsvant fire låter som nå er tatt inn i varmen igjen og skal være med på LP utgaven. Likeledes er en til nå uutgitt låt tatt med. Alt er remastret direkte fra de originale mastertapene av Jenssen og Veronica VasickaMinimal Wave, NYC.

Utgivelsesdato er ikke satt ennå men denne utgivelsen skal være ute i god tid før jul. Hommage regner også ha ute Nekropolis på CD (skulle vært ute i september i følge denne meldingen bandet har lagt ut), og The Temptation Tapes vol 1, før Brød & Sirkus "Far Familie Flagg" pluss "Murene Mellom Oss" og et par sjeldenheter samles på CD, og Temptation Tapes vol 2. Planer er det nok av og labelansvarlig Øystein Moe skriver på sin Facebook profil at "Fortsatt er det noe usikkert når alt kommer, jeg vet ikke helt hvor mye alt dette vil koste meg på kort sikt, men E-Man og et par ting til går i trykken denne uka."

Future Hommage Records er et datterselskap av Hommage og der er det klart at det skal ut en 12" med Masselys - det nye prosjektet til tre av medlemmene i Salvatore mm., i løpet av vinteren.

Kommende utgivelser i utvalg

19-okt-09 Vold, Jan Erik -The complete Recordings 1966-1977 (Plastic Strip)
26-okt-09 Circulasione Totale Orchestra - Bandwidth (Rune Grammofon)
26-okt-09 Div art - Oslo world music festival (Heilo)
26-okt-09 Lillebjerka, Sveinung - The Lady of Shalott (Euridice Turn Left)
26-okt-09 MiN-ensemblet/Sergej Osadchuk - Kammermusikk av Fridthjov Anderssen (Euridice Turn Left)
02-nov-09 Susanna and the Magical Orchestra - 3 (LP) (Rune Grammofon)
02-nov-09 Valkeapää, Nils-Aslak - Vuoi,biret-maret,vuoi (DAT)
09-nov-09 Johansen, Tore/Elin Rosseland/Bodø domkor - Jazz Mass (Inner Ear)
09-nov-09 Kråkesølv - Trådnøsting (Diger Distro)

søndag, oktober 11, 2009

Valkyrien allstars - To måner (Heilo) CD (anmeldelse)

Så er Valkyrien allstars endelig tilbake med ett nytt album, to år etter debuten. Siden forrige plate har de blitt sikrere på seg selv og funnet sin egen sti i villnisset av band som kombinerer folkemusikk og rock. At de har hørt på Folque, Hedningarna, Gåte og kanskje til og med Kaniner til salgs vitner deres nye album om, like fullt faller de aldri i kopifellen, bare beundring og inspirasjon.

To måner” blir aldri stereotyp og heller ikke så sprikende at den faller i fra hverandre. Tvert imot vitner platen om at bandet oser av kreativitet og tørr å ta i bruk virkemiddler i musikken sin som både rockpuritanere og museumsvoktere innen folkemusiken får åndenød av. Dem om det. For Valkyrien allstars leverer et album som burde få Gåte fansen til å glemme at de er oppløst, samtidig som kanskje flere hardbarka rockere kan finne fram folkemusikkfoten sin. Således er det helt naturlig at Heilo gir ut denne platen for den står fjellstøtt innen folkemusikken selv om uttrykket er elektrisk, bokstavelig talt.

At bandet kan spille på Folkelarm før de under uka senere spiller på åpningen av et nyrestaurert Blitz vitner om et band med stort nedslagsfelt og med troverdigheten i behold. At tekstene er delvis egne og delvis fra dikterhøvdinger som Shakespeare og Ibsen vitner om gutts og selvtillitt. Når sluttresultatet i tillegg blir så bra som dette burde de fleste ta til vettet å sjekke ut bandet. Dette kan fort være the next big thing.

Nytt album fra Torbjørn Dyrud

I 2008 kom «Quietly to the Fields» som var Torbjørn Dyrud første soloalbum, til strålende anmeldelser. Det albumet bød på vakker og melodisk musikk trygt plantet i den lyriske jazz- og improvisasjonstradisjonen. På «Alabaster Box Liturgy» som kommer ut i morgen (12. nov) på CD, er kontrastene i musikken større enn sist.

På sitt nye album spiller Dyrud på det unike Jürgen Ahrend-orgelet i Mariakirken på Hadeland. Det vakre, groteske, váre og voldsomme glir over i hverandre, men preges fortsatt umiskjennelig av Dyruds sterke formsans. Utgivelsen rommer i alt 16 improviserte stykker, valgt ut fra en større produksjon som ble innspilt to dager i mars 2008.

Dyrud arbeidet som kirkemusiker i Kampen kirke i Oslo i fire år. «Umiddelbart etter at jeg startet i Kampen sommeren 2003, bestemte jeg meg for å improvisere all musikk som behøvdes i gudstjenestene. Man kan alltid ta gudstjenesteritualet på pulsen, spille opp mot tekster, preken og bønner på en impulsiv måte.» forteller han selv om inspirasjonen til dette albumet.

Albumet blir fulgt med noen få utvalgte konserter;
Mandag 26. oktober kl. 1900, Sandefjord kirke
Torsdag 29. oktober kl. 2000, Mariakirken, Granavollen, Hadeland
Torsdag 5. november kl. 1900, Fagerborg kirke, Oslo

fredag, oktober 09, 2009

Konserter til helga

Blitz på lørdag 10. spiller Victimised, C.H.U.D. & Black Blood World Som vanlig er det billig der i gården, kun 60 spenn i døra som åpner klokka 21.00. Eller som det står på Blitz sin web "Blitz sine nye scene får ikke fred lenge av gangen. Lørdag forventes vill bygdefest med hallingkast, høygafler og heimert...."

RaggabalderBlå. Tre ord som vekker mange gode minner for de som frekventerte Brenneriveien sånn rundt 2003-2006. Etter at Raggabalder vant Osloprisen for beste klubb for sine legendariske kvelder på Living Room flytta nordlendingene opp på Blå, og vi tør påstå at det var minneverdige tilstander her også

Folken inviterer til høstens store indie kveld med trioen Harrys Gym, I Was A King og Bygdin. I Was A King og Harrys Gym, to av landets mest omtalte, spennende og kritikerroste band det siste året gjorde en fantastisk spilt-konsert i Grottene under UGÅ09 i vår. Såpass vellykket var dette at begge banda nå har valgt å gjøre en større høstturnè sammen, og på lasset har de fått med seg elektronika duoen Bygdin.

Det siste året har Klepprockerene Skambankt, virkelig befestet sin poisjon i den øverste norske rock-ligaen, via mengder med strålende konsertopptredener og albumet "Hardt Regn". Høsten skal benyttes til enda mere konserter og da er det naturlig med en konsert på Folken i Stavanger 10. okt med The Executive Suite som oppvarmerene. De rapporteres å være sylskarp, tett og fandenivoldsk rock'n'roll fra Haugalandet.

Høstens andre lokalrock i Bodø står for tur, og denne gangen blir det hele tre debuter, samt alt fra hardrock til rolig pop på agendaen på Gimle 9. okt. Disse spiller; The Pink Duo, Skrubbsår, Stolidus, Tirilputt og Bjørk Eide. Som vanlig er det Bodøs eneste rockeklubb XRK som står som arrangør. Som vanlig vil Bodøs eneste vegetariske kafé Gomle ha åpent under konserten.

Paneldebatt på Blæst i Trondheim 9. okt om norsk musikkeksport

What's Going On? markerer starten på sin første turné med å arrangere paneldebatt på Blæst fredag 9. oktober, der tema er norsk musikkeksport.

Platebransjen (IFPI og FONO) la for kort tid siden fram "Ekspander eller dø"; en plan for satsning på norsk musikkeksport, som inneholdt klare, tallfestede mål: Norge skal doble sin musikkeksport innen 2015, og konkret skal blant annet norske aktører ha sikret fem årlige Grammy-nominasjoner og én vinner årlig 2012, og én norsk artist skal vinne "Årets Internasjonale Artist" under engelske Brit Awards innen 2013. Kulturministeren har i sommer også økt støtten til Music Export Norway betydelig over statsbudsjettet.

Satsning på norsk musikkeksport blir hilst velkommen av de aller fleste - men spørsmål reiser seg samtidig:
- er det realistisk å politisk vedta slike mål?
- hvor må denne utviklingen starte - nasjonalt eller lokalt/regionalt?
- er artistmiljøet for dårlig per dags dato? Eller er det bransjen som må styrkes? Eller er det media som er sløve og ikke ser gull blant gråsteinen?

Trondheim, hjembyen til What's Going On?, har selv hatt noen skrinne år eksportmessig. Kun en demoartist til By:Larm 2008, og Urørt-sjefen uttalte i februar at det gikk lengre og lengre tid mellom hver gang han oppdaget en spennende artist fra Trondheim. Hva skal til for at Trondheim skal kunne lede an i denne utviklingen? Har Trondheim forutsetninger for å bli et fyrtårn for eksport og utvikling?

For å diskutere problemstillingen fra både nasjonalt og lokalt synspunkt, har What's Going On? invitert følgende personer til Blæst denne fredagen:

- Bård Flikke (Pstereofestivalen, styremedlem i Music Export Norway, tidl. export manager i Midtnorsk Jazzsenter etc)
Yngve Brox (kommunalråd for Høyre, mangeårig lokal- og regionalpolitiker)
- Henning Severud (musikkjournalist i NRK P3)
- Sveinung Sundli (musiker i Gåte, tidl. sjef for Storåsfestivalen, eier utestedet Familien)

Møteleder er Stephen Ørmen Johnsen, som med mangeårig erfaring fra politikk såvel som musikkliv er klar for å stille deltakerne til veggs på disse viktige problemstillingene.

WHAT’S GOING ON? er en organisasjon som har som hovedmål;
- å stimulere til og legge til rette for økt musikkeksport fra Norge.
- inspirere til økt musikalsk aktivitet på små og mellomstore steder i Norge, og bidra med kunnskap og nettverk for å profesjonalisere de ulike miljøene.

Dette skal oppnås igjennom:
- turneer i Norge der ny, spennende britisk musikk presenteres gjennom konserter, og der det stimuleres til diskusjon og gi veiledning gjennom seminarer/workshops/debatter (tilpasset nivået i det enkelte miljøet)
- kun konsertbaserte promoteringsturnéer i Storbritannia for etablerte og "eksportklare" norske artister. Målet er i 2010 å arrangere fire slike turnéer; to i Norge og to i Storbritannia.

Junipher Greene på Rockefeller


Junipher Greene er for de som ikke vet det norges første progband som spilte i Afrika og ga ut det legendariske albumet Friendship i 1971. Etter det gjort en rekke album og navnet deres skrives nå med gullskrift. Dette er altså en konsert de fleste bør få med seg.

Kovenant spiller hele Nexus Polaris albumet live!

Eksklusiv og unik Kovenant konsert på Inferno sitt ti-års jubileum. Bandet spiller hele Nexus Polaris skiva med disse originale medlemmene fra albumet; Nagash, Psy Coma, Hellhammer, Sverd & Jezebel Deva!

Kovenant ble dannet i 1992 av black metal artistene Nagash og Blackheart/Psy Coma som ga ut første skiva "In Times Before the Light" i 1997. Året etter fikk de platekontrakt med det tyske plateselskapet Nuclear Blast og fikk med seg Sverd (Arcturus), Sarah Jezebel Deva (Cradle of Filth), Hellhammer (Mayhem) og Astennu (Dimmu Borgir, Carpe Tenebrum) i bandet. samme året ga de ut den legendariske skiva Nexus Polaris som de også mottok spellemannsprisen for i 1998.

Tidlig Kovenant kan minne om Dimmu Borgir, noe som er naturlig siden Nagash har både spilt og samarbeidet med bandet opp gjennom årene. På Nexus Polaris skiva beveger de seg mer mot industriell elektronisk metal, men fortsatt med klare referanser til symfonisk black metal. Nexus Polaris ble gjenutgitt i 2002 med to nye versjoner av låta New World Order fra albumet Animatronic, som de også fikk spellemannsprisen for i 1999. Original låtene på Nexus Polaris ble stående urørt.

Kovenant har utviklet seg fra å være et symfonisk black metal band og regnes i dag som et industri metal band så konserten på Inferno blir en reise tilbake til begynnelsen. Bandet består i dag av Stian Arnesen (Nagash/Lex Icon) vokal, bass og keyboards. Amund Svensson (Blackheart/Psy Coma/Pzy-Clone) – guitar og keyboards. Begge musikk- og låtskrivere fra 1993 til i dag. Albumet Nexus Polaris regnes av fansen for å være bandets beste.

torsdag, oktober 08, 2009

Støybelagt Norge

Snart er det ny NØDUTGANG i Bodø og SPRØ MUSIKK i Arendal, i tillegg skal det støyest både i Oslo og i Bergen.

Førstkommende søndag 11 oktober skal Void of Voices og Merzbow sette hverandre stevne på Henie Onstad Kunstsenter

Attila Csihar (f. 1971, Ungarn) er en legende i black metal musikken. Som vokalist har han en helt egen stil å synge på som kombinerer metallmusikkens vokalteknikker med samtidsmusikkens utvidede stemmebruk. På siste halvdel av 80-tallet var han leder for det Ungarske bandet Tormentor, som nå regnes blant grunnleggerne i genren. Da den norske black metal scenen vokste frem på tidlig 90-tall ble Csihar invitert til å synge på den nå legendariske Mayhem-platen De Mysteriis Dom Sathanas. Etter det jobbet Csihar med det mer eksperimentelle bandet Plasma Pool før han i 2004 ble medlem av Mayhem igjen etter at Maniac, bandets vokalist i ti år sluttet. Csihar har de siste årene også vært vokalist i drone-kult-metal bandet Sunn0))). Void ov voices er Csihars nye soloprosjekt hvor han utelukket jobber med stemme og samplere.

Merzbow er den ukronete kongen av støymusikk i verden, no doubt about that. Japaneren Masami Akita (f. 1956, Japan) startet sitt Merzbow-prosjekt i 1979. Inspirert av Kurt Schwitters, Wieneraksjonisme, dada, psychedelia og prog-rock bestemte Akita seg for å skape et nytt sonisk uttrykk som forkastet alle musikalske normer. Målet var å kombinere Schwitters ideer om søppel som materiale, med rockens mest ekstatiske høyder. Resultatet ble den moderne støymusikken, hvor Merzbow i dag er den desidert største og mest anerkjente artisten. Akita er også den mest aktive, med over 300 utgivelser bak seg (inkludert Merzbox; en 50CD-boks) og viser ingen tegn på å slakke ned. De siste årene har Akita, som er veganer, vært opptatt av dyrs rettigheter og brukt sin stemme som støymusikkens ledende navn for å fremme sin sak. Konserten er en del av samtidskunst utstillingen To be heard is to be seen, kuratert av Tone Hansen, Lars Mørch Finborud og Lasse Marhaug.

Sistnevnte har også mer enn en hånd på Bergen støyfest kommende helg. Fredag kommer Consumer Electronics med Philip Best og Marhaug, Skull Defekts og Maranata. Lørdagen byr på Merzbow, Skullflower med Matthew Bower og til slutt John Wise, kunstner og komponist fra Los Angeles.

onsdag, oktober 07, 2009

Sprø musikk festival 10. oktober

Sprø musikk festivalen oppsto 1982 som en liten utendørs festival i skogen på Eydehavn, med vekt på rar musikk utenfor allfarvei. Vokste voldsomt de 3 neste år. festivalen lever fremdeles i manges minner som den fremste happening innen norsk undergrunnsrock på 80-tallet. Fra 1986 til 2005 avholdt årlig, men bevisst redusert til en SPRØ MUSIKK FEST, i skogene på Eydehavn. – Gjenopplivet høst 2008 som et innendørs arrangement på Munkhaugen Kultursenter. Årets SPRØ MUSIKK avholdes også her, den 10. oktober, og mye tyder på at det vil bli en ny, årlig tradisjon på Munkhaugen.

De som deltar i år er;

FAMLENDE FORSØKStartet 1981 av Robert Ommundsen og Dave Jørgensen fra Eydehavn, utvidet året etter med Hans Petter Christensen fra Solåsen, Arendal. Dette er fortsatt besetningen, 23 år etter starten. Utgitt 6 – 7 kassett-album og 2 LP’er under eget navn og deltatt på flere samleplater enn de selv har oversikt over. Gruppen var ikke død, men lagt på is, da de 2008 ble engasjert for å delta på den eksperimentelle Nødutgang Festivalen i Bodø, der de til sin overraskelse opplevde å være dyrket som kult-helter. Deltok etterpå på den doble CD-utgivelsen Maskindans. Spiller nå på Sprø Musikk som en opptakt til en prestisjetung konsert på Høvikodden Kunstsenter søndag 25. oktober.

COALMINE:5
Formet midt på 80-tallet av Øyvind Bjørnsen og Johan Schlanbusch og utvidet med Renato bartolomeo og Pål Mortensen, alle fra Arendal. Etterhvert utvidet med Tore Sten og brødrene Terje og Tore Mentyijærvi. Utgitt 2 kassett-album (hvorav 1 dobbelt) og 1 LP. Gjenoppstått sommeren 2009 for å delta på Sprø Musikk. På mange vis er Coalmine:5 en slags tvilling til Famlende Forsøk i et parallellt univers, men med et helt annen utrykksform. Begge band er unike i norsk sammenheng.

THREE DRUNKEN MAIDENS
Er Signeline Lundstrøm og Signy Haugen fra Eydehavn og Kari K. Kveim fra Arendal. Oppsto 2005 med acapella utgaver av vovede folkeviser, hovedsaklig fra de britiske øyer, nå utvidet med norske skillingsviser av den sørgelige sorten. Deltatt på Kjempestaden 4 siste år, følte seg nødt til å bytte navn til det mildere Three Jolly Maidens, da de i 2007 sang for det norske og europeiske kongehus.

SOLBERGSENGEN
Er ledet av Kjetil Engen, som må betraktes som vår tids Lillebjørn Nilsen eller Finn Kalvik. Textene hans er høyst personlige, intime og hudløse inntil det smertefulle, men med et band av dyktige musikere fra Nitriden, Eydehavn, låter det som smør i øret. Kjetil og gjengen er å regne som veteraner i Sprø Musikk sammenheng.

JØRUND VÅLANDSMYR
Er også en ung, gammel kjenning innen Sprø Musikk, hvor han han spilt i flere sammenhenger. Nå som soloartist med egne låter innen en slags country folk sjanger som du aldri skulle ane hadde norsk opprinnelse. Jørund har vært gjestevokalist på de to siste album med The Smell Of Incense.

ZALVATION
Er et heavy rock band fra Sandefjord hvorav et av medlemmene, Torgeir, har deltatt på flere Sprø Musikk fester enn de fleste. De er i ferd med å øve inn en ny trommeslager, og stiller derfor med elektroniske rytmer. Vi vet ikke så mye om bandet, men det er vår kvailifiserte gjetning at dette blir tungt og støyende!

tirsdag, oktober 06, 2009

To nye Origami Republika videoer på You Tube i dag

For oversikt over Origami Republika sine videoer gå hit.

Bodø HardCore Festival slipper nye navn

BHCF slipper ett nytt navn for hver dag denne uken på deres blogg. I går slapp de Cold Mailman. I dag og til og med søndag vil det komme nye navn til årets festival som blir den 12 i rekken.

Nettzinen Luna Kafé med nytt nr ute nå

En av de lengstlevende nettfanzinene i Norge, Luna Kafé, har kommet med nytt nr nå sist helg. Som vanlig er det en rikholdig meny fra den store verden de tilbyr. Av norske innslag nevnes anmeldelser av Petter Carlsen sitt album "You Go Bird" og Øyvind Ryan sin "Perfekt harmoni". Del 3 i serien Metronomicon Audio vs. Jester Records. Det må også nevnes at dette er utgave nr 160 fra nettzinen. Imponerende intet mindre. Neste nr skal være på nettet 2. november.

Video til "Line" fra Sverre Knudsens siste album

mandag, oktober 05, 2009

NØDUTGANG 2009 album ute nå

Så er årets NØDUTGANG album ute for å promotere festivalen i Bodø. I år går den av stabelen i tidsrommet 22-25 oktober og noen av artistene som skal opptre der er med på denne samleplaten som ligger til gratis nedlasting her.

Musikk fra Norge har tidligere omtalt årets program her, her og her.

lørdag, oktober 03, 2009

Rock Till We Stinks (anmeldelse)

“I`m ready for some rock`n`roll/I am ready for some fun” sånn åpner samleren “Rock Till We Stinks!” (Hit Me Records) av og med Gatecrashers. Låta setter på mange måter standarden med sine raske takter og tekst i Backstreet Girls land.

Samlingen inneholder 13 låter fra 13 forskjellige Oslo band som mer eller mindre er pønka i sin framferd. Neste band ut er Prikkedød som er pønka i grenselandet mellom 77 pønk og HC med en naiv tekst som er svært sjarmerende om det å drikke seg dritings. Replaceable Heads og Crime Club er litt mer tro mot rock`n`roll myten og leverer to helt greie låter. Fant leverer ok allsangpønk, mens Goldcrush leverer platens mest solide bidrag. En steintøff og hard låt som er nydelig arrangert og bør være en klar nachtspiel klassiker i Blitzmiljøet. Amper er av den sjarmerende sorten og leverer en ok HC låt. Sülk bedriver HC pønk med en Baarlisk gitar som driver låten framover og skiller den ut fra mengden. Kongefamilien er en slags norsk utgave av Splodgenesabounds. Morsomt. Pink Dirt er norges eldste nålevende pønkband og har ikke utviket seg mye men der ligger noe av sjarmen også. Her leverer de en tidstypisk pønklåt fra rundt 1979 i 2009 drakt. Borderline Bitches har utvilsomt Backstreet Girls som forbilder og blir dessverre bare en ok skygge av sine forbilder. Stinky Fingers har platens dårligste lyd men redder seg inn på en anmasende låt som har noe med seg. Trolig er det den særegne engelskuttalelsen som redder sangen. Feilfødt avslutter med en låt tatt rett ut av HC boka. De leverer en blodfylt låt om kjøtteting som kan få enhver vegetarianer til å vurdere livsgrunnlaget, kombiner dette med en perfekt låt. Aaaah det var bandet sitt det.

Alt i alt en meget bra oversikt over Oslos pønk miljø sånn midtveis i 2009. Obligatorisk for pønksamlere og Oslo patrioter. Sitter med inntrykk at flere av disse bandene kunne ha levert bedre låter etter å ha hørt MySpacene deres, men det er nå så det er. Vel verdt pengene uansett og har ført til at man blir bedre kjent med noen band som man velger å sjekke ut litt mer. Sagt på en annen måte, dette er akkurat hva du forventer av en samler, noen knall låter og mye greit nok.

torsdag, oktober 01, 2009

International grindcore samler fra Lukket avdeling

Bergensbaserte Lukket avdeling har gitt ut en CD med Europiske grindcore band som har fått tittelen "European Fastness". Platen koster kun 50 kr og burde fenge interessen til de fleste som er inne i denne sjangeren og forhåpentligvis noen utenfor menigheten.

Lukket avdeling har under planlegging en split 7" EP med Livstid og Human Error som skal ut i god tid før julehandelen mens en LP med Di kjipe, som har fått tittelen "Kor e du no", skal ut over nyttår engang.