torsdag, august 27, 2009

NØDUTGANG slipper artister til årets festival del 1

Så er de fire første artistene offisielt sluppet til årets NØDUTGANG festival i Bodø. I år er den flyttet fra rundt St.Hans tider på sommeren til 22-25 oktober. Som vanlig blir konsertene avholdt på Gimle og Sinus, og sikkert flere plasser også.GX Jupitter-Larsen & the Haters

The Haters er en konseptuell kunsttropp fra USA som ble startet i 1979. The Haters er en av de tidligste gruppene innen sin sjanger og er nå en av de mest kjente i verden. Hovedpersonen bak The Haters er GX Jupitter-Larsen. Hans far var norsk, men har inntil han opptrer på NØDUTGANG festival 23. oktober 2009 ikke vært i Norge før. Gruppen er hovedsakelig Jupitter-Larsen sitt da han er eneste faste medlem. Således er det nesten en konstant forandring i hvem som er The Haters som gjerne inkluderer lokale artister i den byen The Haters opptrer.

Med The Haters har han opptrådt over hele verden og nå står også Norge for første gang på turneplanen. NØDUTGANG har jobbet aktivt fra festivalen ble startet for å få nettopp GX Jupitter-Larsen & The Haters til vår festival fordi de er verdensledende innen noise sjangeren. At The Haters er populære tyder nok en utgivelsesliste som inkluderer over 300 CD og plateutgivelser i tillegg kommer en rekke kassett utgivelser. The Haters har tidligere bidratt på to utgivelser fra Bodø selskapet Requiem Productions på 1980-tallet.

GX jupitter-Larsen har de seneste årene bodd i Hollywood, California hvor han har fortsatt sin kunstneriske aktivitet som musiker, komponist, filmmaker, forfatter og performance kunstner. Han startet sin kunstneriske karriere innen punk bevegelsen, som han snart videreutviklet på sin høyst personlige måte. Han har vært aktiv som multikunstner siden slutten av 1970-tallet og har utmerket seg bl.a. innen post-art, kassettkulturen på 1980-tallet, som kunstmaler og på fanzine fronten. Han har også hatt flere radioshow som tilsammen har vart i mer enn 3500 timer fordelt over 31 forskjellige radiostasjoner i 11 land. I løpet av 1990-årene var han lyddesigner for performance kunstneren Mark Pauline sitt robotkunstprosjekt Survival Research Laboratories.

Som en rød tråd i Jupitter-Larsen sitt kunstneriske virke ligger en miks av estetikk og konseptuel besettelse, spesielt mot forfall og finne nye veier å se verden på, i tillegg til profesjonell wrestling og hans egne oppfinnelser av forskjellige måleinstrumenter.

For mer informasjon; #1 #2Next Life

Next Life kombinerer gamle analoge videospillyder fra Commandore 64 med ekstremt suggererende hardcoreriff og tunge miditrommer. Next Life består av Hai Nguyen Dinh og Trond Jensen, to kjente skikkelser fra Oslo´s alternative støymiljø, selv om bandet bare er en duo, høres det ut som en busslast med musikere som alle spiller så blodet spruter. Har hittil gitt ut en 7" i 2000 og en CD i 2006.

For mer informasjon; #1 #2 #3 #4


Hosho

Hosho er en trio basert i Berlin, men bestående av amerikanske John Hughes på bass, og Chad Popple på trommer pluss tyske Joerg Hochapfel på piano. De spiller komponert og spontan-improvisert musikk. Gjennom en kollektiv innsats blir hver fremførelse aldri lik, og komposisjonene er ment å skulle utfordre og utforske det tradisjonelle jazztrio-formatet. De er influert av alt fra be-bop til afrikansk og asiatisk musikk. Frihet i den musikalske interaksjon står uansett sterkt i bandet, og det borger for en sterk opplevelse. Musikken sies å være både rytmisk propulsiv, perkussiv og svingende.Julius Androide

Bland forskjellige elektroniske sjangrer, tenk på musikk inspirert av drømmer og barndomsminner. Nydelige melodier, komplekse rytmer og fantastike lyder! Julius Androide er et solo prosjekt for Bodømusikeren Egil Ursin, som etter lang fartstid i en rekke Bodøband, har etter hvert etablert seg som en av Bodøs med ettertraktete soloartister.

For mer informasjon; #1 #2 #3 #4 #5

I tillegg har Zan Hoffman røpet på Facebook at også han skal opptre på årets NØDUTGANG festival. Vi kommer tilbake mer om hans opptreden når det blir offisielt.

For mer informasjon; #1 #2 #3 #4