fredag, april 28, 2023

Purified In Blood mellom to permer

Norske albumklassikere holder på ennå, og takk for det. Her er det mye som har tålt tidens tann og holder stand. Gamle skatter blir som nye på CD og LP, og litt bortgjemt, men like viktig (viktigere vil nok noen mene) finner vi bokavdelingen.

I disse dager har det kommet nye titler på boksiden. «Reaper of souls-albumet oppsummerer det kollektive raseriet, engasjementet og konsumet av vegansk proteinpulver som ble inntatt av en sekstett av straight edgere fra Hommersåk, oppfostret på Iron Maiden, Earth Crisis og frisk fjelluft.» Sånn åpner den korte teksten om Purified In Blood sitt debutalbum fra 2006.

På den tiden var de et straight edge band, noe de la på hylla, i lag med bandet i januar 2007. Året etter var de tilbake, like levende opptatt av dyrs rettigheter og andre standpunkt fra den første perioden, men musikalsk hadde de nå tatt inn mer metaltakter og blitt mye hardere i sounden.

Men her skal det handle om deres straight edge karriere. Således den andre boken (får vi håpe, trenger at du og nok mange andre betaler noen få kroner i forkant så prosjektet kan starte opp.) om norsk Straight edge. Vi har tidligere rost Fredrik Bakkemo og hans bok om Onward, og håper og tror denne blir like interessant. Purified In Blood boken skal føres i pennen av Stavangermannen Fredrik Brimsø, som er kommentator, frilansjournalist og musiker.

I disse dager kommer også boken om Hole In The Wall sitt selvtitulerte debutalbum oppe for crowdfunding. Den boken skal skrives av Siren Steen, som nå er pensjonert musikkbibliotekar. Tidligere har hun blant annet vært medredaktør av Norsk pop- og rockleksikon, medlem i Spellemannsjury og i Innkjøpsordningen for musikk i Norsk kulturråd. Hun var også medlem i arbeidsgruppen Institutt for norsk populærmusikk, som banet veien for Rockheim. Altså i de beste hender.