lørdag, april 25, 2020

A Good Hiding – A Good Hiding (album anmeldelse)

Dette er A Good Hiding sitt debutalbum, fra et band som har holdt på i 10 år (!) og har smidd låter og perfeksjonert de snarere enn å springe i studio. Vi anmeldte deres andre EP "Come Get Some" i 2017. En plate som skapte forventninger om noe større ved neste korsvei. Nå er den her, og det er ett knallsterkt svar på tiltale.

Musikalsk er dette en inspirert hardrock i tomrommet mellom Backstreet Girls, Barbie Bones og Motorpsycho i sine mer hardtslående øyeblikk. La det være sagt med en gang, dette er like knallsterkt som de tre nevnte og burde appellere til enhver med ett fnugg av en rockfeeling i kroppen. For å ha det sagt først som sist, dette er ett knallsterkt album, som ikke har ett eneste svakt øyeblikk. Fra første riff og til stiften når etiketten på side to er korona og alt det andre noe som ikke eksisterer. Vil du flykte fra pandemien er dette svaret for de fleste av oss.

Albumet åpner med ett spark til hjembyen med «Oslo City Wasteland». Derifra og ut freser de avgårde med en selvfølgelighet som gjør at all tvil blir blåst vekk. Dette er rett og slett bunnsolid rock av god gammeldags merke. En låt som heter «Speedfreak» er albumets roligste låt, til tross for tittelen. Ett lite pusterom før de viser hvor veggen skal stå. For dette er en vegg av vel laget ROCK, med store bokstaver. Albumet roper etter enhver med rockefoten i behold.

Denne eksisterer bare i 250 eks, og foreløpig er Big Dipper eneste nettbutikk som distribuerer dem. Så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Skulle egentlig feires med releaseparty nå på våren men i disse koronatider er det som seg hør og bær utsatt til 5 september. Det er bare å krysse av i kalenderen, for den festen vil du ikke gå glipp av.