mandag, mai 13, 2019

Adrian Cox & Lys assia - Lime, Prednisolon & Ding Ding Hao (album anm.)

AdrianCox og duoen Lys assia er tilbake igjen etter at de hadde reunion i 2018 etter nærmere 30 års stillhet med albumet «drøm rart, lillevenn», Det inneholdt intet mindre enn 30 korte instrumentaler i grenselandet ambient/støy/elektronika. En klar videreutvikling av uttrykket fra deres to tidligere album; «spor, snø» (1989) og «serenade for blå gitar» (1990).

Årets album heter «Lime, Prednisolon & Ding Ding Hao» og er kortet ned til kun 29 musikkstykker fra A-Å. Her har Adrian Cox og Lys assia utforske kombinasjonen av skjønnhet og støy innenfor det de kaller kort musikk. Deres definisjon bygger på at låtene/komposisjonene er over i løpet av +/- ett minutt. Kort tid etter starter neste låt. Noen ganger er de for kort andre ganger passe lang, men alltid interessante nok til en runde til.

Her kombineres mye av det som er kjent fra Cox sitt musikalske univers med litt småeksperimentel synth, som i korte utvalg grenser til synthpop (ihvertfall for ett utrenet øre, sjangerfacisme er ett minefelt av fallgruver) andre ganger svinger det i motsatt retning, altså mer eksperimentelt. Dette er absolutt ett hørbart album som følger fint opp deres comeback album. Likte du det vil du elske dette, eller elsket du det vil du like dette.

Kanskje ikke det som vil toppe VG listen noensinne, men absolutt verdt en lytt for alle som liker god musikk. Blir låtene for korte har de av hensyn til de som blir stresset av kort musikk sluppet EPen «Quodlibet (more Lime, Prednisolon & Ding Ding Hao)» der syv av sporene fra albumet presenteres i lengre versjoner.

«Lime, Prednisolon & Ding Ding Hao» finner du på de fleste strømmetjenester + at den gis ut på en promo-kassett i svært begrenset opplag. Da er det bare å lytte og kose seg å håpe duoen opptrer på en scene nært deg en gang i ikke alt for fjern framtid.