tirsdag, juni 05, 2018

Andre Doomsday nå på lørdag


Doomsday startet i fjor som en endagers metal fest(ival) i Bodø. Da med Iskald som selvsagt avsluttet kvelden med låten «Doomsday». En festaften av de sjeldne for et sulteforet metalpublikum i Bodø city, Bodø by. I fjor som i år blir det kun artister fra Salten, men ambisjonene og planene er klare allerede for å bygge ut til neste år. For at det skal skje må årets Doomsday bli like knall som fjorårets.

Årets plakat
I år åpner fest(ival) aften med to relativt ferske Bodø band; Avada og Nekrosis. Begge har gjort runden på de lokale ungdomsklubbene og er mer enn klar til å innta Sinus scenen nå på lørdag. Begge har bygd seg opp et repertoar av egne låter som de har komponert selv, og begge oser av talent. Dette er framtiden for byens metalscene, ikke gå glipp av de nå.

Sacramental Fall er et ekstrem metal band som ble startet høsten 2003. Våren 2005 spilte de inn det som til nå er deres eneste utgivelse; Purgatory. Etter dette en rekke personellskifter før de ble oppløst i 2007. I 2012 kom de så smått sammen igjen men har ikke gjort konserter før nå! Deres comeback konsert vil du ikke gå glipp av.

Opprinnelig var Massive Failure booket men de måtte kaste inn håndkledet før de rakk å gjøre sin debutkonsert. Inn på kort varsel har Skadefro kommet. Et av Bodøs hardeste og mer rutinerte metalband. De har de senere årene gjort noen konserter det ennå går gjeteord om. Kompromissløst på en måte som får veggene til å skjelve og publikum i ekstase.

Doom- og Stonerduoen Hellavator fra Fauske er kveldens hovedband (eller sist ut om man vil). Bandet, eller rettere sagt duoen, er en konsert du definitivt kommer til å huske når du har opplevd det. Med en vegg av lyd og en innstilling som tilsier at det ikke finnes en morgendag, er Hellavator en opplevelse fra begynnelse til slutt. Det «trøkket farlig bra av at de kun er en trommis og en vokalist/gitarist på scenen, hvor savnet av en bassist ikke var der overhodet» (Metal-Norge.com). Debutalbumet «Ruin» slippes 10 august 2018. Allerede nå er singelen «The Hangman» sluppet digitalt. Møt opp og få en forsmak på hva verden har i vente i august i år.

Dørene åpner 20:00. Første band går på 20:30 og billetter kan du kjøpe her. Det blir under 18 år på balakinen og over 18 i selve salen på Sinus. Etter konserten fortsetter festen på Public (for de som er over 18 år)