mandag, juni 11, 2018

Nytt(ige nyheter)


Straw Dogs var muligens Norges første band som spilte heavy metal og som fikk dette eviggjort på vinyl. Musikk fylt til randen med element av tung blues, hard rock og ikke minst NWOBHM. De var unike i sitt slag på den tiden i Norge og blir nå hyllet med et album som består av låter fra deres EP, bidrag på samleplaten «Kraftrock» og to demo låter som ikke har vært utgitt før. Alt innpakket i ny design. Bandet ble mest kjent rundt på Trondheims scener men også med noen knallsterke konserter i Oslo, før Gilly døde og bandet ble oppløst i 1982.

Iskald kan opplyse at de kommer med albumet 'Innhøstinga', som er ute 31 august i år! Samme dag blir det releasekonsert på Sinus i Bodø. 

Intervju med Lasse MarhaugBandcamp sin www i anledning hans selskap Pica Disc som er aktiv som bare det. Siden sist har Marhaug gravd fram i fra sitt arkiv et live opptak fra Inferno festivalen 26 mars 2005, hvor Lasse er gjesteartist med selveste SUNN O))).

Når man er inne på Inferno så har de allerede solgt ut første runde med billigbilletter til neste års festival. Ennå ingen grunn til panikk da det er flere igjen, men erfaringsmessigst er denne festivalen gjerne utsolgt i god tid før førstkommende påske, så ta på spanderbuksene og gi deg selv en strålende julegave i god tid før jul. Navn som Taake, Gaahls Wyrd, Avast og noen fler er allerede sluppet og flere kommer. Sjekk festivalens web for flere artister etterhvert som de slippes. 

Minner om at Fysisk format er 10 år (gratulerer) og at det markeres på Blitz til helga med stor bursdagskonsert over to dager!

Stian Fjelldal er svanger med sitt femte album og i den forbindelse slipper han singelen "Verdensrom" 15 juni.

Death metal bandet Art of Deception slipper singelen "Dark Psychosis" 15. juni på Rob Mules Records. De har gjort norske scener utrygge siden 2012 og gjort flere festivaler og varmet opp for navn som Kvelertak, Entombed A.D. og Blood Red Throne. Albumet"Path Of Trees"er ute 22 juni.

«Blood Money» er Blood On Wheels sitt tredje album. Man har forsøkt å beholde det enkle, men det råe og skitne lydbildet fra livebandet Blood On Wheels, og latt være å bruke unødvendig pynt. Det er fremdeles rock av den høylydte sorten, men det finnes også spor av lange utpust innimellom slagene. Tematikk om forbrukersamfunnet, verdensbildet, love & hate, bensin og fart setter standarden på dette albumet. Kommer i limited utgave i 500 eksempler på 180 gram grønn gjennomsiktig vinyl (CD inkludert) og er i butikk 29 juni. Kommer også på strømmetjenester. 

"Rex" er første singel fra Endoliths kommende foreløpig navnløse andre album. Låten tar for seg en tenkt situasjon der den mektigste skapningen i sin verden har åpenbare, uoverkommelige svakheter. Låten viser Endolith på sitt mest primale men samtidig storslåtte, med strykere fra NOSO/Arctic Philharmonic, arrangert av Bernt SimenLund. Låten representerer første steg i en ny retning for bandet, samtidig som om kjerneelementene er de samme.  

Pønkerne i Astmatisk Gapskratt fra Steinkjer slipper fredag 8. juni sin debutskive "Heller Fargerik Enn Kald" på vinyl og digitalt. Høsten 2015 og starten på 2016 bød på noen personlige nedturer og tunge lærdommer om at livet var kort og flyktig, og bandet svarte med å satse enda hardere. De slo tilbake i desember 2016 med singelen «Reis Dæ Opp!» og tilhørende musikkvideo. Det påfølgende året ble det satset hardt både på å spille ute, lage ny musikk og jobbe med debutalbumet, som nå er sluppet løs på almenheten.  

«Skjømming» er første singel fra Ingeborg Oktobers andre plate "Skjømmingsboka" som slippes til høsten. Selv sier hun følgende om utgivelsen; «Den kommende singelen kjennes som den viktigste og personligste låten jeg har gjort hittil. Ordet skjømming, som er beslektet med ordet skumring, bærer med seg en lengre, nordnorsk tradisjon. "Å sitte skjømming" er å ikke tenne lys før det har blitt fullstendig mørkt ute. Jeg tror mange opplever nettopp det å ikke tenne lys før det har blitt mørkt i livet.» Siden slippet i 2014 har Ingeborg Oktober spilt på en rekke festivaler, vært opptatt med å være frontfigur i bandet Likholmen (med bl.a Stefan Sundström) og spilt i blant annet Grønland, Finland og Danmark. 2016-Duetten "Kanskje..." med artisten Æ, ble lista på blant annet P1 og Ordentlig Radio, og medførte opptreden på blant annet God Morgen Norge på TV2. 8. august. skal Ingeborg og bandet Likholmen fremføre årets Northern Soul under Varangerfestivalen. 

Konserter fra Skambankt i nærmeste framtid:
June 22 - Tons of Rock, Halden, NO
June 23 - Steinkjerfestivalen, Steinkjer, NO
July 13 - Måkeskrik, Kristiansand, NO
July 14 - Rootsfestivalen, Brønnøysund, NO
July 19 - Bukta, Tromsø, NO
July 28 - Hillbilly Huckfest, Ål, NO
August 4 - Audunbakken, Odal, NO
August 9 - Varangerfestivalen, Vadsø, NO
August 24 - Kartfestivalen, Gvarv, NO
September 9 - Huseby Harvest, Skedsmokorset, NO
Steptember 20 - Hotel Cecil - København, DK
September 21 - Atlas - Århus, DK
September 22 - Posten - Odense, DK
og mens man venter på at de kommer til deg kan man hvile ører og øyne til denne: