onsdag, februar 21, 2018

Sunswitch – Totality (album anm.)


Metal trioen Sunswitch som har en besetning med bass, trommer og tuba!! Det må jo bare bli fantastisk, eller??

Her svinger de to låtene som utgjør dette albumet, fra lavmælte, nesten minimalistiske passasjer til mer brutale utblåsninger. Det gjerne på samme låt, eller skal vi si komposisjon. Selv om det i følge presseskrivet er en del improvisasjon inne i bildet, så er dette ikke noe de fant på i øyeblikket de var i studio. Dette er gjennomarbeidet og solid som fjell.

Ambiente lydlandskaper skaper et fargerikt og åpent landskap i hodet på lytteren. Et landskap som gror, vokser, inntar hele lydbildet på en utrolig vakker og kompromissløs måte. Dette er i sine mest kraftkrevende stunder både innslag av doom og ørlite stoner metal også. Å sjangerfeste dette må være et mareritt for enhver sjangerfascist. Det varierer og svinger fra det ene til det andre med overganger som støpt i sement.

Helhetlig er det mest beskrivende for dette instrumental albumet på tilsammen ca 37 minutter. Alle som er åpne for å la seg forføre av musikk må sjekke ut dette. Totality er alt or vakkert til å overlates til de få som vet sin besøkelsestid. Dette burde enhver som beveger seg utenfor VG listen sjekke ut øyeblikkelig.

Albumet kom på rød vinyl på norges mest gjennomførte plateselskaper, Crispin GloverReords, i januar i år. Alle kom med vedlagt CD og en utrolig vakker plakat. Som alt annet på Crispin Glover er det topp kvalitet fra design til lydproduksjon til det musikalske. Løp og kjøp.