torsdag, februar 22, 2018

Castro – Infidelty (album anm.)


Endelig er Castro tilbake med sitt oppfølgeralbum, etter den knallsterke debuten. Siden dengang har de rett før jul sluppet en trespors singel, men ellers vært svært usynlig. Nok om det, nå er de her igjen, og svært mange takk for det.

Dette bandet har så mye rutine og ex band navn å vise til at det kan ta pusten fra noen og enhver. Hvem elsker vel ikke Israelvis, Life...But How To Live It? og Funny Farm for å nevne noe de har hatt mer enn en finger i? Rutinen kommer fram fra første sekund, men ikke på en sånn flinkis måte, med ett jeg-behersker-mitt-instrument-så-godt-at-jeg-ikke-gidder-lage-god-musikk syndrom. Dinosaur rock er dette definitivt ikke. Dette er vitalt og forfriskende og viser at pønk alla 2018 kan være lekende og aggressivt på en behersket måte og ha melodier som smyger seg inn og tar tak i rockefoten din og får den til å gjøre dagens øvelser til en pur glede.

Låtene er i starten så korte at man må nesten kjøre de i repeat ett par ganger før man slipper «Ironimo Is Dead» løs. En diamant av en låt. Og etterpå kommer de som perler på en snor. Låter som etthvert band ville ha gitt både fot og fingre for å ha komponert. Katja synger kanskje bedre enn noen gang og bandet følger sprudlende etter. Kjemien rett og slett tyter ut av høyttalerne i nok et mesterverk. Lyden er sikkert og perfekt utført av Per Borten, som også skal ha en flik av takk for dette albumet har blitt så solid som det har blitt. 

Hvis noen lurte på om de skulle klare å følge opp debuten, så er svaret ett definitivt ja, det har de klart til gangs. Enhver som elsker pønk, eller liker rock kan ikke unngå å ha dette albumet nært sin CD eller vinyl avspiller, for denne vil stå som en markeringsbøye i mange år fremover. Ett mål for enhver heretter er å hoppe etter Castro. Glem Wirkola og Boklöv stilen, det er Castro som ruler.

Albumet er din butikk i morgen, og sikkert også på din strømmetjeneste. Obs vinylen har en låt mindre enn CD utgaven, men fortvil ikke. CD følger med vinylen, i tillegg til tekstarket. Og en ting til, vil du ha LPen på farget vinyl må du bestille den på postordre direkte fra selskapene, ellers får du den på svart vinyl.