torsdag, desember 14, 2017

Nytt(ige nyheter)

Musikk Fra Norge ønsker alle lesere gledelig nyttår og tett før det en riktig god jul. Fram til 8. januar vil det nok være ganske så rolig her inne (kommer en plateanm. eller tre før jul).

Lurer du på hva du skal gjøre i romjula så er to meget gode alternativer å oppsøke Public i Bodø til Bodø Metalklubbs romjulskonsert (som også markerer klubbens oppstandelse fra en lengre dvale) med de lokale bandene Bædoddjos, The Prime og Bunnslam. Event her. Er man sør i landet så anbefales Berusalems releaseparty på Halden mikrobryggeri, også det 27. desember. Event her.
Er man i førjulsstemning har nyMusikks Komponistgruppe en liten konsert med ny musikk for gitar. Musikk av Hugo Arne Harmens, Lasse P. Nøsted og GeirF. Stavsøien. Det skjer i dag i Kampen kirke i Oslo fra 19:00. Mer om den her.

Det er nå 23 eks igjen av den limiterte utgaven av den kommende Bærre på Jævel Vol. 3 (rød splatter vinyl) - det vil være mulig å kjøpe denne ut uke, så lukkes salget. Denne versjonen vil aldri bli å få kjøpt i butikk. Kan kun bestilles ved å gå via denne linken (mere info om band/låter etc finnes også i linken)

Den spanske labelen Guerssen, har gjenutgi Bazar sitt andre album Storbyrock på nytt igjen som LP og CD!

Torsdag 24 mai 2018 starter Pønk i parken i Sarpsborg. Billettene er lagt ut for salg nå på denne linken (der er også listet opp hvem som spiller når)

Lasse Marhaug gir ut nytt album i morgen. Det har fått tittelen "Terminal B Kirkenes" og gis ut som kassett i 14 (!) eksemplarer og ubegrenset digitalt.

Himmelhøyt slapp singelen ”Er det ingen som skal straffe meg for dette?” 1. desember. Vel verdt å sjekke ut for de som liker poprock. Samme dag slapp popduoen Wulff-Stenseng (som består av Marte Wulff og Einar Stenseng) sin debut singel "Det går over". Singelslippene den dagen inkluderte også singelen "F.Y.C.C" fra Ålesundspønkerne Hella Rebelliön. Og siden sist har Hilma Nikolaisen gitt ut singelen «Merrily Merrily». Allfar har derimot gitt ut en EP innen pop/rock sjangeren. 31 desember gir Beglomeg ut årets siste singel i form av "Kom deg over"

9. mars er Ondt Blod tilbake med sitt andre album, ”Natur” på Fysisk Format! Vi snakker her om NordNorsk hardcore med samiske røtter, med innstikkere fra metall. Albumet ble spilt inn i år, hundre år etter det første samiske folkemøtet. ”Natur” er i følge presseskrivet «...et samisk skrik fra kolonien, et kamprop mot en fortsatt pågående fornorskning og kolonisering. ”Natur” hyller menneskenaturens flere sider, fest og champagne møter gift og jævelskap, infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. Ondt Blod viser med ”Natur” at de er en kraft som ikke kan stoppes. Musikk-Norge burde feste bardunene.». Med slike ord er det bare å glede seg. Før/under/etter albumet slippes spiller de her:

2. - 3 Februar: Trondheim Calling, Trondheim
22. - 23. Februar: Barents Spektakel, Kirkenes
08. Mars: Ludo, Harstad
09. Mars: Driv, Tromsø
10. Mars: City Scene, Alta
16. Mars: Østsia, Kristiansand
24. Mars: Rock Mot Rus, Andenes
13. April: Kvarteret, Bergen
14. April: Tou Scene, Stavanger
20. April: Parkteateret, Oslo
03. Mai: Dama Di, Bodø
05 Mai: BråK, Mo i Rana

I den norske folkemusikktradisjonen er musikken uløselig knyttet opp mot fortellingene, og de gode fortellerne. Felespiller og komponist Susanne Lundeng er en av de fremste folkemusikerne i landet og har bidratt sterkt til å sette den nordnorske folkemusikken på kartet. I 2016 vann ho Spellemannprisen for plata 111 Nordlandsslåtter - hilsen Susanne Lundeng. Felespelar Ove Larsen var den første som tok doktorgrad på NordNorsk folkemusikk, og er i dag professor i musikkvitskap ved Nord universitet. Nå møter de felespiller og vokalist Tuva Syvertsen til en samtale der de gode historiene står i sentrum, på Nasjonalbiblioteket i Oslo i morgen. Event finner du her.

"Disintegrate" heter Adjentist sitt debutalbum, som slippes i morgen.

12 januar kommer Stian Fjelldal med nytt album!

Platesamleren nr 122 kommer ut rett oppunder det store gaverushet til jul. Gjennomgående i farger i A5 format (for eventuelle nykommere), og hele 122 sider tykt. Selvfølgelig er bladet i svært begrenset opplag, og det blir ikke til salgs noe annet sted, enn via post. Eventuelt restopplag vil bli solgt på plaemesser i løpet av våren 2018. Ønsker du bladet sendt i posten må du da sette inn kr 160,- på konto 6074.12.53588 (Bjørn Luka) (kr 170,- i Europa og kr 180,- i resten av verden). Det er inkludert porto. Når dere har betalt, må dere samtidig sende navn og adresse til bluka (at) online.no Også dette nummeret vil bli sendt fortløpende når pengene har kommet inn på konto.
Forhåpentlig med start av utsendelse i slutten av denne uka. Da bør det være i postkassa før jul. I dette nummeret nevnes følgende lesestoff: Incredible Records - ganske så ukjent norsk selskap, Them - alle skandinaviske singler + veldig mye mer, Led Zeppelin - Alle japanske singler, Yan Friis og et T.Rex album og selvfølgelig mye mer.

Som før nevnt kommer In Vain sitt nye album «Currents» ut 26. Januar. I mellomtiden kan man nyte videoen til «Seekers Of The Truth»