fredag, desember 15, 2017

Blood On Wheels – Money (single anm.)

Dette bandet har holdt på siden 2009 og gir fortsatt jernet når de har muligheten. Etter fjorårets album og singel er de nå på tampen av 2017 tilbake med singelen «Money». 100 første kommer med silketrykkplastomslag, deretter uten. Alle på nydelig grønn vinyl. Mens A siden har vært tilgjengelig på strømmetjenester siden 26 mai i år, er den nå tilgjengelig på vinyl (fra 8 desember) i lag med B siden som hittil har vært uutgitt.

Hovedlåten er en typisk Blood On Wheels låt der den setter opp en uptempo rytme i lett gjenkjennelig gitarorientert rock retning, med klare influenser både til punk og hard rock. Det svinger fint og flott og lyden er perfekt for denne typen musikk. Skjønner godt at låten er valgt som A side da den har en eller annen hook som setter seg og man går rundt å nynner på låta enten man vil eller ikke.

Der A siden sparker ivei, roer B siden seg betraktelig ned. Ikke noen ballade (heldigvis), men en rolig låt med inspirasjon mot noe Roky Erickson kunne gjort på 1980-tallet. Ikke dårlig men når man først har svidd gummi på A siden blir det til at man spiller A siden en 3 – 4 ganger til. Typisk B side som nok heller gjør seg som låt nummer 3 på side B på en LP. Ikke dårlig men litt for anonym til å sette rockefoten i høygir.

Konklusjonen blir uansett at dette er mer enn godt nok til å skru opp forventningene til neste års album fra dette trønder orkesteret. I mellomtiden er denne singelen en selvfølge for enhver som liker gitarorientert rock med blokkbokstaver.