onsdag, desember 13, 2017

Htlrsntzl – Fry Your Local Htlr (mini album anm.)

Tromsø har fostret mange pønkaband oppigjennom tidene, og av og til oppløses de og restene av flere band finner hverandre og ender opp i en lokal «supergruppe». Det er historien til Htlrsntzl.

Etter de debuterte i oktober 1999 ble ishavsbyen aldri det samme igjen. Ryktet om dem nådde lengre enn de klarte å omforme i turneer eller i utgivelser. Det eneste de fikk ut var en hjemmebrent CDr i et ekstremt lite antall (hvor mange diskuteres ennå). Lang historie kort, nå har Fucking North Pole Records tatt "Fry Your Local Htlr" og fått den smeltet om på vakker vinyl. Vi snakker her om en seks-spors 10» mini album med det som finnes av opptak med Tromsølegendene.

Så første spørsmålet blir da selvfølgelig, har dette livets rett, og ja det har det. Lyden er litt tam her og der, men det tar bandet igjen med iver, spilleglede og låter som får foten til å rampe takten og hodet til å nynne med. Musikalskt åpner de med en køntripønk (!) låt som svinger som bare faen. Enhver mer eller mindre pønka lytter er definitivt kommet i stemningen etter å ha hørt den.

Deretter får man den ene pønka låta etter den andre og hele veien skinner det igjennom at bandet har hentet inspirasjon fra det meste av det som har skjedd i rockens historie fra 1950-tallet og frem til april 2001 når dette ble innspilt. Dette er rett og slett bunnsolid pønk rock med bånn pinne både på taktslagene og i tekstenes lett gjenkjennelige provokasjon.

Selvsagt innkjøp for enhver som er opptatt av norsk kvalitetsrock og ikke minst hvis man er ett fnugg opptatt av pønk, jepp god gammaldags pønk, som her og der grenser så snarest opp mot hardcore, uten å skli over i den avarten. Kudos til Fucking North Pole Records for å ha gjort dette tilgjengelig igjen. Denne gangen kom de 100 første på rød vinyl (kun tilgjengelig på forhåndssalg) og de resterende ble lagt ut med god gammeldags svart vinyl fra imorges av. Løp og kjøp.