fredag, november 17, 2017

Kobi - Outward From A Core Area Of The North (EP anm.)

Det er selvsagt alt for mange som seiler under radaren til folk flest, og dessverre er Kobi en av disse. Prosjektet er en offentlig hemmelighet som burde vært flere sin. At det har vært nokså stolt fra den fronten de siste årene hjelper selvsagt ikke, men nå er de tilbake, og takk for det.

Liker man elektronisk kraut eller drone synth eller meditativ musikk så er Kobi midt i blinken, så også på EPen "Outward From A Core Area OfThe North". Den er å finne på Bandcampen til det Amerikanske selskapet Sliber Records og den er akkurat så dyr som du er villig til å gi for den. Ganske nøyaktig 15 minutter lang og det er selvsagt alt for kort. Som all god musikk er den alt for kort uansett hvor lang den måtte være.

Utgivelsen består av tre komposisjoner som hver for seg er i samme sfære, men samtidig skiller seg godt fra hverandre. Åpningslåten har et tilsnitt av industripreg som gjør den litt mørk i uttrykket. Andre låt er litt mer tilgjengelig og mye mer rytmisk. En litt eksotisk rytme som gjør seg godt i forhold til resten av lydbildet. Vakker og innsmygende rett og slett. Mens siste låt roer alt ned og åpner alt opp i et svevende lydlandskap. Tilsammen er de tre låtene nok en bekreftelse på at Kobi er et prosjekt vel verdt å sjekke ut.

Kobi har en solid katalog bak seg så er du ikke familiær med dem, er det bare å starte med denne EPen og jobbe seg bakover.