fredag, november 17, 2017

Magnus Bein RIP

Magnus Silsand Skulbru (1991-2017), mest kjent som Magnus Bein, er død, kun 26 år gammel. Opprinnelig fra Leknes, og har etter det hatt adresse en rekke plasser. De siste årene har han hovedsaklig bodd i Bodø, hvor han har gjort seg sterkt bemerket i musikkmiljøet og av mange spådd til å bli den neste store artisten fra byen.

Som 17-åring begynte han å studere ved musikklinja i Narvik. Med det startet han for alvor på en musikk karriere som brakte han rundt i landet på festivaler og egne konserter. Først bare som Bein, deretter som The Brain of Bein. Som det gjort konserter og lagt ut låter på internett. Etterhvert fikk han med seg musikere for å bedre fremheve hele lydbildet. Samtidig skiftet soloprosjektet navn til Bein & The Vibe Circus og ble et permanent band med adresse i Bodø. Som det debuterte de på Kanonrocken på Sinus, 8 juni 2013. Samme året spilte de på bl.a. Parkenfestivalen og i november på Bodø HardCore Festival. I februar 2014 vant de BoLarm og fikk som premie spillejobber på Slipen scene på Rognan, Trænafestivalen og på Rootsfestivalen i Brønnøysund det året. I august 2014 ble de oppløst.

Etter dette gikk han solo igjen som Magnus Bein og har gjort en rekke konserter. Samtidig ble han involvert i elektronika prosjektet Identisk entitet, og medvirket på deres tre utgivelser i 2014 og 2015. Alle på Draug Media. Men det var soloartisten som folk hadde mest forventninger til.

I 2015 fikk han 100.000 kroner fra fondet «Stjerneløft» som skal løfte fram og videreutvikle artister i Nordland. Pengene ble brukt på å gå i studio i Oslo med meget rutinerte musikere og Kjartan Kristiansen (fra Dumdum Boys mm) som produsent. Resultatet ble to utgivelser som Magnus Bein. Først singelen «Waited Too Late» i september 2016, og måneden etter kom EPen «Creatinga persona – part 9328». Han gjorde sine siste konserter under Kulturnatt i Bodø sentrum 13. oktober i år.

Det er uten tvil et stort talent og en folkekjær artist som nå har gått bort. Han vil bli husket og sterkt savnet. Hvil i fred.