onsdag, november 15, 2017

The Last Man - The Redshift (EP anm.)

Et relativt nytt bekjentskap fra Oslo er The Last Man. De har holdt på noen år med spilinger i Oslo og Drammen og vil nå lengre ut med sin musikk. Som naturlig er så har de vært i studio og spilt inn sin EP, som har fått tittelen The Redshift.

Vi snakker her om et metalband som forholder seg til god gammeldags hhardrock og kombinerer dette med influenser fra NWOBHM og en touch av prog her og der. De finner ikke opp kruttet på nytt, men dette er definitivt ikke helt uten originalitet heller. For å være debuten så kan man trygt si at dette lover godt for framtiden.

Låtene er smakfullt arrangert, produksjonen er meget bra og de spiller/synger teknisk godt, noe som vitner om at de har holdt på noen år. Alt ligger til rette for at The Last Man kan fort bli et nytt navn som nevnes i metalkretser med fynd og klem hvis de slipper seg litt mer løs. Med litt mer overraskende rytmeskifter, litt mer progtendenser og fullt album kan dette bli svært så lyttervennlig.

Uansett solid debut som lover godt for framtiden. En EP som byr på lyttervennlig metal som burde klinge godt i ørene på de fleste som sverger til sjangeren. De har releaseparty for EPen 17 november, mer om den konserten finner du her