onsdag, februar 01, 2012

diverse artister - Super Best Friends (album anm.)

Affordable Hybrid er ett svensk poprock orkester som tydeligvis kan sine saker. Men dette blir for ordinært. For mye Green Day goes pop til å skli ut av mengden og stålfeste seg i bevisstheten som et band man må sjekke ut. Synd for som sagt, de kan spille men spiller desverre for safe til å pirre nysgjerrigheten.

Neste band ut er Halden trioen Anti Poision Slammer. Her er det mer styggpent i kryssilden mellom PJHarvey og Dinosaur Jr en plass. Lyttervennlige låter, småvakre arrangeringer og tydelig hang til å høre på Sonic Youth i fritiden. Slettes ikke verst dette her og absolutt verdt en sjanse til for dette ga mersmak. Med dette materialet burde de være en potensiell overraskelse som oppvarming for ett mer kjent navn.

Göttemia er pønkveteraner fra fra Indre Østfold, som har spilt sammen i ti år! De beskriver sine musikalske geriljaangrep som høyenergisk bitterhetspunk. De om det, er ikke mye bittert å slenge vekk noen minutter med denne gjengen. Ikke det at de klarer å tilbringe sjangeren (pønk) noe nytt, men de skjemmer den definitivt ikke vekk heller. De svir av 12 låter i tidsdifferansen mellom 50 sekunder og 2 minutter 8 sekunder. Sånn skal det være.

Leaders Off har siste rilleside på dette dobbeltalbumet og spiller i lkhet med sine svenske landsmenn som åpnet platen, poprock. Småpene låter sklir forbi og klarer å pirre øregangen her og der. Litt Ramonske arrangeringer og JohnnyMarr aktig gitar på en slags new wave aktig musikalsk base så er sluttresultatet slettes ikke så værst, spesielt når de trør litt til og viser at det bobbler litt av energi i bandet. Helt sikkert ett band som vil komme tilbake sterkere.

Alt i alt en meget bra introduksjon til til svenske og to norske band. Fordelt over hver sin LPside så er dette helt klart en plate som nok vil bli spilt mer enn en gang i de hjem den til slutt havner i. Er du nysgjerrig på hva fremtiden vil bringe er det mulig at akkurat dette er en forsmak.