onsdag, februar 01, 2012

Zreen Toyz & Øystein Jørgensen - Abyssal Soundscapes (album anm.)

I ly av medias oppmerksomhet kom franske Zreen Toyz og norske Øystein Jørgensen ut med ett felles album 15 januar i år. Vi snakker her om ambient synth i krautrock land.
                                                                              
Albumet åpner med Jørgensens komposisjon "Sub" som kunne ha vært soundtracket på ett Attenborough innslag fra Marianergropens liv. Det svømmer lyder forbi som kunne ha vært hva som helst men som ikke er til å definere der og da, samt at sterkere mer industrielle tema kommer og går.

Som åpningskuttet så fortsetter albumet, men da i en mer klangrik utgave og med varierende temaer. Bruken av ikke rytmiske klangbilder som glir inn og over og under hverandre i strømmer er både avslappende og stemningsskapende. Men det som drar dette vekk fra muzak og over i stor kunst er hvordan de begge har utnyttet mulighetene og utforsket hverandres musikalske tilnærminger.

Hver for seg har de tendenser til å bli for minimalistiske, tilsammen skaper de nye musikalske landskaper som bringer tankene til klassikere fra artister som Klaus Schulze og Conrad Schnitzler når de er på sitt mest ambient. Likefullt har duoens musikk elementer av både ting som Throbbing Gristle og ColinPotter har gjort. Men mest av alt er de seg selv. Det er også det som får dette albumet ut av mengden og inn i listen over album som utmerker seg og utvikler sin sjanger.

Albumet kan lastes gratis ned her. Med den prisen har du ikke råd til å gå glipp av dette albumet.