onsdag, februar 01, 2012

When Smoke Sets - Shake A Hole In The Earth!

Med debutalbumet "Shake A Hole InThe Earth" har When Smoke Sets gitt verden ett band som kombinerer Backstreet Girls hang til Chuck Berry riffbasert rock med en rekke andre musikalske rettninger fra ska til glamrock og hard rock.

Albumet åpner som et godstog full av hard rock stevner inn i æret dit, før låten plutselig går over i ska-takter som er Hoplang Knut og Ska Patrol verdige. En merkelig kombinasjon som burde hørt helt malplassert ut, men som faktisk fungerer overraskende bra på åpningslåten "In Shit We Rumble". Neste låt er mer opp mot andre destinasjoner i det musikalske landskapet hvor gitarer flerrer vekk enhver motstand. De skaper ikke noe nytt, men de resirkulerer rockehistorien fra 60-tallet og langt inn på 90-tallet på en forfriskende og forførende måte.

At bandet har bragt inn elementer fra så mange retninger redder dette albumet, for det blir aldri kjedelig. Tøft er muligens en fellesfaktor for alle låtene. Det låter som en gjeng festglade rockere som har overdose av ADHD i kroppen og mangler medisin for å få dempet kreativiteten sin. Eneste måte er å svi av instrumentene i studio og det er akkurat hva de gjør.

En mer soleklar nachspiel klassiker er det lenge siden verden har hørt. Dette er ukomplisert og thight rock med baller så det holder. Live må dette bandet være en frydefull opplevelse som får rockefoten på hvem som helst til å gå amok.