fredag, mars 04, 2011

Ronny Wærnes - Tendentious D (album anm)

Bodøs mest aktive industri eksperimentalist Ronny Wærnes er tilbake med nytt album. Mange vil nok kjenne Wærnes som en mer utagerende støymusiker i gata til Lasse Marhaug, Torstein Wjiik etc. Der har han da holdt seg en stund, men samtidig har han også utforsket andre sider og klangverdner.

På "Tendentious D" er det mer ambient industrial music det er snakk om. Preferanser til noe av det Klaus Schultze gjorde på 70-tallet, blandet med mer noiseaktige elementer som tilsammen utgjør store egenartede åpne landskaper. Perfekt musikk for en dokumentar om ørken, tundra eller isødet. Selv om musikken ikke er spesielt actionpreget, så er dette svært så lyttervennlig. Dette er musikk for avslapping enten det er i stuen eller det er i bilen eller hvis man har behov for å lytte etter nyanser og progresjon. Med andre ord er dette musikk som burde appellere både til synthprog fansen og til noisemusikere med behov for pustepauser innimellom øktene.

Platen anbefales og det gjør også ett oppmøte neste gang Wærnes opptrer i nærheten av ditt nærområdet. Tirsdag 1. mars slapp Wærnes albumet med konsert på Dama di i Bodø. En konsert som viste at han behersker mange sider av improvisering både som solo artist og med lys levende rytmeseksjon i ryggen.