fredag, mars 04, 2011

Magne Hovden - MGP (bok anmeldelse)

En roman om MGP sirkuset, tja tenker man og blar opp og starter å lese. Og joda boken er lettlest og morsom den. Akkurat som MGP sirkuset er.

Magne Hovden har med boken satt MGP sirkuset i opplevelsene til bandet The Vikings. Et band som har likhetstrekk med ett tidligere finsk bidrag, da kostymene er like viktige, om ikke nesten mer viktig, enn musikken. Med høy aftershave faktor og bakgrunn i danseband med norsktopp suksess samler hovedfiguren Stavros rundt seg sine brave menn og kvinner for å bedrive musikalske tokt i MGP land.

Innimellom dette har Hovden sneket inn litt krim for å piffe opp historien og Per Sundnes dukker opp støtt og stadig (og har attpåtil skrevet forordet). Boken er lettlest og underholdende uten at noen tror at dette holder til Nordisk råds litteraturpris. Men så er en bok om MGP nødt til å ligge i kiosklitteraturens sfære for å ikke tape kred blandt de av oss som motvillig innrømmer at vi ser både den norske og den internasjonale finalen hvert år. Absolutt underholdning som burde være midt i blinken for alle MGP fans. Nå er det bare å vente på film utgaven som skal komme innen neste MGP går av stabelen.