fredag, mars 04, 2011

Albumanmeldelse: Bigbang - Epic Scrap Metal

Bigbang er tilbake med det nye albumet «Epic Scrap Metal» og denne gangen prøver de å gå nye veier med «lave skuldre og høy energi», sjangerforskjeller fra låt til låt, og uten noe stort fokus på studio-perfeksjon.

Men før vi starter på hovedfokuset, altså musikken, kan vi jo først og fremst nevne at gutta fortsatt sitter litt i den samme gamle «Girl in Oslo» fella lyrisk sett som de satt i for 10 år siden, med tekster som involverer ganske så mye bruk av ord som baby og Hollywood (selv om de heldigvis ikke synger på norskengelsk denne gangen). Med tanke på at platen skal ha et slags symbolsk subtilt budskap syns jeg de kanskje burde ha prøvd å skrive noe dypere tekster for anledningen.

Uansett, tilbake til musikken, og her var det faktisk en ganske god dose med variasjon i låtene. Musikalskt svinger det fra pop-ballader og pop/rock låter som «No One» og «Everybody and Their Broken Heart», til hard rock og heavy metall låter av Soundgarden typen (uten noen videre sammenligning), som i tittel-låta «Epic Scrap Metal». Dette gjør at platen passer bra å spille av på fest med folk som har litt forskjellig musikksmak. Og for de som er interessert i gjesteartister kan det jo også nevnes at både Thomas Seltzer fra Turboneger, den amerikanske sangeren Lissie og vår egen Thom Hell dukker opp på albumet, samt et kor bestående av naboene til Øystein Greni på låta «Cigarette». Men det er verdt å vite at det er flere pop-låter en hard rock låter på plata til tross for tittelen «Epic Scrap Metal».

Bigbang er i disse dager på Norgesturné. De er kjent som et bra liveband, og låtene kan godt funke like bra, om ikke bedre, live som i studio. Hvis du er en fan er det egentlig ingen ting som burde hindre deg i å dra på konsert med dem i år.

Ekstra Linker: Olaf Olsen, Nikolai Hængsle Eilertsen