torsdag, mars 10, 2011

Ny Sex Pistols bok, nå er det Trondheimskonserten det handler om.

Vi blir vist aldri lei alle mytene om Sex Pistols to opptredener i Norge i 1977. Pønkhistoriker Trygve Mathiesen har allerede laget en brilliant bok om Pistols konsert i Oslo, nå kommer konserten i Trondheim etter samme lest. Masse nye upubliserte bildser, masse historier som hitill har vært forbeholdt lystige lag i den private sfære og ikke minst en helhetlig framstilling av alle de løse trådene inn i ett bokverk.

Alle som har lest boken om Oslo konserten vet hva man har i vente. Her får man alt og litt ekstra. Boken blir sluppet i morgen i Trondheim (hvor ellers?) på Galleri Lilje, Ferstad Gård (Veimesterstien 12a, på Byåsen). Boken kan man få igjennom sin lokale bokforhandler, eller hos cdon.com eller kanskje like greit direkte fra forlaget. Åkke som er boken ett pliktkjøp for alle som er levende opptatt av både musikk i Norge og subkulturele fenomener enten det er av sosiologisk eller sosialantropologisk vinkling. Boken er som den forrige skrevet på engelsk.

Så er det bare å håpe at også Pistols tredje, og foreløpig siste konsert i Norge (Tromsø, 30 august 2008) blir til ett praktverk en gang i framtiden....