fredag, mars 04, 2011

Kari Jahnsen - Like Spinning EP (anmeldelse)

Det var mange som lagt merke til Kari Jahnsens i flere sammenhenger. Nå er hun her med en egen utgivelse. På høy tid vil mange si, og de som har ventet kan takke How Is Annie Records for at de har gitt verden denne EPen.

Jahnsen er en multi-instrumentalist med studier fra både Norge og England, det høres tildels i musikken hennes også. Hun er ikke en sånn "flinkis" musiker som kan brilliere til det kjedsommelige og ikke ha innlevelse nok til å holde på en lytter i 5 minutter, heldigvis. Hun er dyktig uten tvil, men hennes styrke er formiddlingen av innlevelse kombinert med låter i singer/songwriter tradisjon man kjenner så godt fra England, med en passelig dose norsk tradisjon.

Låtene er skjøre på en knallsterk måte som samtidig som de høres naken ut i øret, vokser inne i hodet. Rett og slett modent og elegant pop for alle som liker inteligent pop, altså musikk som har noe mer på hjertet enn å tilfredstille nuet. Dette er musikk også for morgendagen. Glem ferskvarene hos din platelanger, det du vil ha er musikk som tåler å bli spilt også om 5 år. Det du trenger da er denne EPen.