mandag, februar 01, 2010

Uavhengig Platebutikkdag på Henie Onstad.

Big Dipper, Tiger og www.looop.no presenterer Montée, Pow Pow og Alfabulator Søndag 7. februar kl. 13:30 på Henie Onstad.

God, uavhengig, alternativ og eksperimentell kvalitetsmusikk trenger tilsvarende gode, uavhengige, alternative og eksperimentelle distribusjonskanaler. Henie Onstad Kunstsenter markerer dette ved å feire de tre mest toneangivende uavhengige platebutikkene i Norge med en egen konsertdag 7. februar.

Big Dipper, Tiger og Looop er tre norske butikker som kompromissløst har promotert alternativ, eksperimentell kvalitetsmusikk i årevis. De tre butikkene er og har vært en livsviktig distribusjonskanal og inntektskilde for små artister og plateselskaper i Norge som ikke vanligvis får hylleplass og radiospilling. Disse tre uavhengige platebutikkene er et midtpunkt og møtested for musikkinteresserte og gjør et enestående arbeid for å spre kvalitetsmusikk, dyrke frem et musikalsk mangfold og en svært interessant musikkscene.

For å sette søkelys på arbeidet de uavhengige platebutikkene gjør, har Henie Onstad Kunstsenter bedt Big Dipper, Tiger og Looop velge seg hvert sitt band til å spille konserter på Høvikodden 7.februar. Med det inviteres publikum til en hel dag med konserter, vinyl- og cd-salg.

Big Dipper har gjennom sin butikk, plateselskap, hifi-avdeling og insisterende promotering av vinylmediet vært premissleverandør for mye av hva musikkinteresserte i Oslo har hørt på i en årrekke. Big Dipper har valgt bandet Montée som i 2009 slapp debutalbumet ”Isle of Now” til strålende kritikker. Bandet bestående av Anders Tjore, Maya Vik, Erlend Mokkelbost & Marius Simonsen lager en type skamflink total pop som ingen andre i Norge gjør det. Ingen ”tre grep og sannheten” her, bare utrolig fengende, gjennomarbeidet og eskapistisk pop.

Tiger er en uavhengig platebutikk med røtter i hardcore, indie og diy-bevegelsen som siden 1996 har vært Oslos fremste leverandør av hardcore og punk plater i tillegg til garagerock, LoFi og eksperimentell musikk. Med sitt plateselskap Fysisk Format og distribusjonsel- skapet Diger har de pushet kvalitetsmusikk som ellers aldri ville vært å få tak i Norge. Tiger har valgt det instrumentelle bandet Pow Pow som med debutalbumet Leaving Las Palmas i 2007 skapte mange overskrifter og var et kjærkomment nytt tilskudd til norsk post rock. Bandet, bestående av Thomas Aslaksen, Anders Bjørke, Sigurd Thomassen, Andreas Rutlin, Per Magnus Gundersen spiller en type instrumentalrock som minner om Tangerine Dream og Jean Michael Jarre som møter CAN i Tago Mago modus. På Henie Onstad vil de presentere helt nytt materiale fra den nye skiva som kommer i 2010.

www.looop.no er en internettbutikk og organisasjon for eksperimentell musikk i Norge og har i en årrekke vært den fremste formidler av norske støy og improvisasjonsmusikk med et spesielt fokus på norske plateutgivelser i begrensede opplag. Looop har satt sammen bandet Alfabulator spesielt til 7.februar, bestående av Per Gisle Galåen, Kai Mikalsen, Martin Powell og Petter Flaten Eilertsen.

Konsertene er gratis ved kjøp av museumsbillett. (80 kr vanlig/50 kr student) Dørene åpner 13.30 og konsertene starter kl 14.00.