mandag, oktober 05, 2020

666 – 666 (album anm.)

Få, om noen nordnorske band er så myteomspunnet og hausa mer opp enn 666. Nå er de endelig å få på vinyl fra Amerikanske Nuclear War Now! Productions (ANTI-GOTH 497) Det er alt for få som har fått gleden av å høre black metalens første røtter i Norge. Låtene har vært gitt ut før på CDr utgivelser i ekstremt små opplag og bortimot hemmelig for alle andre enn «menigheten» da de tre utgivelsene neppe rundet 100 eksemplarer hver. Alt dette og mere til gjør dette til pliktkjøp for enhver som har ett fnugg av interesse for tungrock, og svartmetal i særdeleshet.

Inspirert av det råeste og tøffeste på metalfronten dengang da (les Venom, Motörhead osv) kombinert med røtter i pønken (les Stooges, MC 5), så er mixen klar. Hardt, rått og for datiden fort nok. I dag ikke så fort, men tøffere enn toget er de definitivt ennå. Musikalsk holder dette overraskende høyt nivå ennå for de av oss som liker de hardere banda av NWOBHM bølgen og norske Flax (som var sørgelig alene på metal utgivelsesfronten her hjemme i mange år).

Det som nok får noen til å steile er lyden, da vi snakker her om over middels bootleglyd. For de som har hørt CDr utgivelsene vet de hva det snakkes om, men lyden er ett par knepp bedre her. Uansett HIFI folket kan bare glemme denne utgivelsen. Men så er denne mer ett etterlengtet historisk dokument over ett av de viktigste bandene i norsk metal. Som nevnt snakker vi her om starten på en av Norges største musikalske eksportartikler.

Det bør vel anmerkes at tekstene er nok støtende for mange da det fokuseres på de mørke sidene ved kristendom, samfunnets mørkere sider og på sex av en sort som de fleste forbinder med Fifty shades of grey eller Historien om O. Provoserende ja, men samtidig med en snev av samfunnskritikk, som nok henger igjen fra da store deler av bandet utgjorde pønkebandet Norgez bank.

Denne kommer i to utgaver. En på svart vinyl med A2 poster med diverse fotos, tekster og utklipp. I tillegg en begrenset utgave på rød vinyl i 100 eksemplarer, som i tillegg inkluderer tøymerke og klistremerke. Platen er for salg over disk i Tromsø på Backbeat og i Oslo på Katakomben. Støtt platebutikkene og dra innom/bestill fra en av dem. Husk dette er kommet i lite opplag så ikke tenk deg om, bestill nå!!