onsdag, mars 09, 2016

Blood On Wheels – II – It´s All A Lie (album anm.)

Dønn ærlig hardrock som åpner med å fortelle at «Told you what you wanna hear/Lie to you». Når albumet har undertittel «It´s All A Lie» kan man bli fristet til å tro at Blood On Wheels prøver å bløffe noen. Gudene vet hvem for det skinner fort igjennom at dette er oppriktig rotekte rock. Dette albumet er alt annet enn en løgn.

Ved første lytt høres låtene OK ut. Man oppdager at rockefoten går og man nynner med og har det ganske så koselig. Ja nesten litt for koselig. Det bedrer seg for hver avspilling. Da gror rammeverket i låtene fram låt for kåt, riff for riff. Da kommer røttene fram og man føler at dette er nok et steg i riktig retning og viser at det gror i bandet og i låtene og rillene gir det hele enda ett magisk puff i riktig retning. Fra førstealbumet fram til dette andre albumet har de gjort som Prøysen og funnet fram blanke ark, men uten å skrote seg selv.

Her lurer Stooges, Leather Nun og lokale favoritter som Null$katte$nylterne og Caddilac i kulissene men retappet og omkonstruert til det hele har blitt Blood On Wheels. Mørbanket og pisket ut igjen i en helhjertet rocka versjon med et klart og tydelig svimerke på her eneste låt. De finner ikke opp det berømte kruttet på nytt, men så er nå ikke det poenget med denne sjangeren å bryte ned definisjoner og sjangre, men å gjøre det beste man kan innenfor gitte rammer. Der gjør bandet en meget overbevisende på dette albumet.

Dette er seig skitten rock som ikke gir ved dørene men som tar deg med inn i deres musikalske univers. Dørene er herved åpne og enhver med en rocka fot (eller to) bør av ren egeninteresse ta minst to tre lytt på dette albumet. Garanterer at til da har du forstått hvorfor akkurat du bør investerere i dette albumet som er ute digitalt og på en nydelig rød vinyl LP.