mandag, september 21, 2015

En liten oppsummering etter en lengre sommerferie...

Det har vært mindre aktivitet på denne bloggen i lengre tid så da har det hopet seg opp med diverse nyheter i varierende form og innhold. Så da er det på tide med en "oppdatering".

Vi starter med at Michael Krohn har startet egen blogg, som bærer det klingende navnet michaelkrohn.no. Godeste Krohn er indirekte svært aktuell i og med at det kommer en samleboks (både CD og LP) i november der bokstavelig talt hundrevis av norske artister coverer hver sin Raga Rockers låt. Mer om den boksen når den tid nærmer seg men låt fra White Lord Jesus feat. Einmal Kommt Die Libe kan man lese (og høre) mer om her. Boksen finansieres etter crowd funding prinsippet. Andre ting som finansieres på lignende vis er den ultimate boken om Motorpsycho, som skal være ute 16 oktober. Samme dag åpner det en større utstilling om bandet på Rockheim.

Ingvild Hammer, ex Behind Bars, Lost Luggage mm er tilbake. Nå som Suzy Dahl og har releaseparty for et album under det navnet på Internasjonalen i Oslo førstkommende onsdag (23/9). 1 til 3 oktober er det den årlige Trondheim Metal Fest fullpakket med band ytterst på den tyngste grenen av rocken. Neste års Inferno Metal Festival har startet å slippe artister, for de som er skikkelig utålmodige. Andre metalnyheter er at Kvelertak gjør 9 konserter i november som oppvarming for Anthrax og Slayer!! Av tyngere utøvere kan det også nevnes at Kampfar kommer med nytt album i november. Samme måned drar Shining på en svært omfattende Europaturne.

Ny video (i hvertfall siden før sommeren) fra Joddski som allerede har rukket å bli en kult hit. Releaseturne i løpet av oktober. Se og nyt (mer nytt under videoen).

Årets OktoberRock i Orkanger arrangeres 3 oktober med bl.a. Tindrum, Bente Smaavik m.fl. Sistnevnte kommer forøvrig med nytt album til neste år. Singel fra det kommende albumet slippes 25/9. Anbefaler alle som elsker kassetter og artister litt utenfor allfarvei å sjekke ut selskapet Take It Easy Policy. De ga nettopp ut KZer med Kim Hiorhtøy og Espen Friberg i ekstremt små opplag.

Fysisk format fortsetter der de aldri slapp og gir ut plater Verden ikke viste at de hadde gått glipp av. En rekke utgivelser og videoer har kommet i løpet av sommeren. Sjekk ut deres web for å bli oppdatert. Definitivt ett av de mest spennende selskapene i Norge. Det samme kan man si om Rune grammofon som heller ikke hviler på sine laurbær.

Bodøbaserte Identisk identitet har sluppet ny mixtape. Utgitt av Bodøs mest aktive label Draug media. Et selskap som er dypt involvert i Nødutgangfestivalen mm. Ett annet navn som popper oftere og oftere opp er debutanten Malene Markussen som kom med sin debutsingel 17/9. Ett annet navn i pop/rock leia er MEER som også slapp sin første singel 17/9 og det er fra ett kommende album. Tidligere i måneden kom det en ny singel fra DRM Klikk