torsdag, august 28, 2014

Biosphere på Sandhornøya!!

Sandhornøya, hvor er det? Noen mil i luftlinje sør for Bodø ligger en av de vakreste strandområdene i Nordland. Her er kunstprosjektet SALT lokalisert. Dette åpner i helga, og det markeres med tilstelninger både fredag og lørdag.

Fredagen inneholder bidrag i form av alt fra improvisasjon til moderne korsang. Artister som en sammensetning av musikere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, DJ Are Mokkelbost vil fokusere på det nære i sin musikalske oase. Ensamble Ylajali er ett kvinnekor som fokuserer på ny musikk. Lonnie Holley er en amerikaner som improviserer vokal der og da og til slutt Yang Fudong som er en av Kinas fremste kunstfilm utøvere. 

På lørdag 30 august blir det konserter med en rekke artister som appellerer til kunstmusikkpublikumet og på samme tid til andre med åpent sinn og øre for musikk litt utenfor allfarvei.

Denne kvelden kan man oppleve på samme billett så forskjellige artister som electronica/ambient artisten Biosphere, Wardruna som bruker alt fra naturens rikholdige register til lur, horn, munnharpe osv. Slagr som betegner sin musikk som noe i mellom kammer musikk og elektronisk ambient. Og til slutt Elle Márjá Eira som blander joik med elektroniske elementer.

Alt dette under en stor kunstinstallasjon akkompagnert av fuglesang og bølgeskvulp