fredag, november 30, 2012

-phy – Tree House (album anm)

Indierockens død er betydelig overdrevet, og det beviser Trondheimsbandet -phy til gangs med sitt comeback album «Tree Houses». Et album som viser, nok en gang, at man har verdensartister i eget land.

Her viser bandet hvilke eminente musikere de er. Å høre gitarspillingen til Petter Vågan er alltid en fryd for øret, og her følger han opp med stemningsskapende gitarspill slik bare han klarer. I tillegg en rytmeseksjon som bygger opp om stemningene uten å prøve å dominere lydbildet. Til sist en klokkeklar vokalist som helt tydelig har skolering, men likefullt klarer å kombinere dette med innlevelse. Alt for mange skolerte vokalister mister innlevelsen, det har Kirsti Huke beholdt. Dette er musikk til kortfilmer som ennå ikke er skapt.

Noe av det som virkelig fremhever «Three House» er de sterke låtene som gror for hver avspilling. Slike album er det verden trenger. Dette albumet er bygd på fagkunnskap og talent som har skapt ett lyttervennlig og slitesterkt sluttprodukt. Arrangeringene tilfører låtene ekstra dimensjoner og produseringen har frembragt ett klokkeklart lydbilde som underbygger opplevelsen. Coveret er av den nydelige sorten også (der de 200 første vinyl LPene på gul 180 grams vinyl kommer med utstanset cover). Hele albumet er en potensiell klassiker fra innpakkingen til lyden. Platen er å få kjøpt på vinyl fra i dag av og har vært tilgjengelig som CD og DL siden i fjor. Ett helt klart «må ha» innkjøp i disse førjulstider.