mandag, juni 04, 2012

Nødutgangs siste klubbkonsert før sommeren


Klubb Nødutgang siste konsert før sommeren setter inn for fullt. Men klubbkonsertene på Dama di, er tilbake i september i år!

I morgen kl 21:00 (åpner kl 2000) starter sesongens siste konsert og på menyen står Psykisk Tortur og DimHunGer. Og som alltid er konserten gratis.

DimHunGer er et prosjekt som ble startet i 2010 og debuterte under Nødutgang festivalen samme år. Utspringet er naturligvis Bodøs eget HumdinGer, og består av intet mindre enn alle medlemmene av sistnevnte. Det som opprinnelig var et hard-rock-punk band, ble transformert til et eksperimentelt prosjekt som fyller rommet med lange låter med en masse gitarimprovisasjoner over bankende rytmer, mens vokalisten gir oss en endeløs strøm av vers om menneskehetens feilbarlighet i en støyende poesi. DimHunGer opptrådte til stor jubel i Tyskland i fjor og fortsetter her suksessen på hjemmebane.

Psykisk Tortur tar en ny vending, duoen som nå er Lars Nicolaysen og Ronny Wærnes forbereder konserter i Tyskland på Schiphorst festivalen og på Dama Di!

Bandet/duen ble dannet i 1984 i Bodø, av Lars "Skjit-Lars" Nicolaysen og Tore "NXP"Nilsen (senere Stemland). Deres improviserte musikk var orientert rundt metall perkusjon, sement blander og drill, inspirert av artister som Einstürzende Neubauten, John Cage og Boyd Rice/NON. De gjorde fire konserter i lokalområdet i løpet av '84 og '85, men med unntak av noen meget få svorne fans så var mottagelsen blant folk særdeles negativ. Opptak fra disse konsertene var grunnlaget for senere utgivelser av duoen etter at de høsten '85 bestemte seg for å ta en pause. De var på det tidspunkt nektet adgang på alle lokale spillesteder pga musikken og deres sceneshow. Det skulle ta over 20 år før de sto på en scene igjen...

I anledning den aller første (og fortsatt eneste) avantgarde festivalen i Nord-Norge, Nødutgang Festivalen i Bodø 2006, gjenoppstod bandet, denne gangen utvidet til trio med Ronny Wærnes. Denne trioen gjorde en serie konserter i tiden som fulgte inntil Tore måtte trekke seg pga sviktende helse. Lars og Ronny fortsatte som duo, og lydbildet, fortsatt dominert av metall perkusjon, har ekspandert med bl.a. trommer og elektronisk støy. Duoen har påbegynt innspillingen av en ny CD som vil bli utgitt i forbindelse med Psykisk Torturs konsert på Avantgarde Festivalen i Schiphorst, 23 juni 2012.