onsdag, juni 06, 2012

Skada vara - Et apeliv (EP anmeldelse)

Tromsø bandet Skada vara har nettopp sluppet EPen "Et apeliv". EPen er en svært så overbevisende plate som garantert får alle ut på dansegulvet.

Bandet sprudler og spiller ska med klokkeklar preferanse til både 2-tone og Jamaicansk 60-talls ska. Innimellom legges det inn noen reggae takter, du vet den mest kjente avarten fra ska. Reggae inspirasjonen høres nok best på "Fred" som tidvis kan minne litt om Manna i deres glansdager. Ellers kjøres det på med ska slik som mange forbinder den med den oppblomstringen sjangeren hadde i England i dragsuget etter pønken, med 2-tone bølgen, noe man hører klart i en låt som "Kvit uka".

EPen avsluttes med en skaifisert versjon av Jokke & Valentinerne klassikeren "Alt kan repareres", og de kommer faktisk godt unna med versjonen. Alt for mange planker låta uten å gi den sitt særpreg og dermed blir det bare pinlig, her viser Skada vara mot og rutine og gjør en versjon som glir rett inn i repertouaret deres. For de som ikke har hørt låten før ville man ha trodd at det var deres låt. Et eksempel til etterfølgelse når det først skal gjøres versjon av andres låter.

Når det i tillegg må gis ros for en svært så ryddig og fin lydproduksjon, så er det bare å anbefale platen på det varmeste. Sliter man med humør eller vær (eller begge deler) så bør man definitivt lytte til det tilnærmete kvarteret som Skada vara har utgitt for å finne tilbake gnisten. Kjøp.