fredag, juni 01, 2012

Informasjonsportal for musikere

Presseskriv fra MIC;
Norsk musikkinformasjon tilbyr nettbasert hjelp for artister. Har du spørsmål om alt fra platekontrakter, rettigheter, tips til innspilling, organisasjoner, søknader, stipender, internett og sampling av musikk til beskrivelse av ord og uttrykk i musikkbransjen? Dette stedet å lete!

Artisthjelpen gir deg svar på over 250 spørsmål av typen "Hva er en 360-avtale?", "Hvorfor trenger du manager? " og "Hva er en bandavtale?". Den inneholder også en omfattende ordliste, samt lenking til eksterne kilder hvor man kan få mer informasjon og finne flere svar.

- Aldri før har så mye informasjon om musikkbransjen og tips til livet som musiker blitt samlet på ett sted. Dette er helt unikt, sier forfatter av Artisthjelpen og musiker AndersOdden. Han kjenner bransjen fra innsiden etter mange år i band som Magenta, Apoptygma Berzerk, Celtic Frost, Cadaver og Satyricon, samt verv i organisasjoner som GramArt og Tono. Odden ga også nylig ut boken "Piratliv" om sitt liv backstage i black metal miljøet og organisasjonslivet.

Tjenesten er delt opp i kategorier som Fordeling og økonomi, Konsertvirksomhet i Norge og utlandet, Manager, Merchandise og merchandiseavtaler, Musikkforlag og forlagskontrakter, Organisasjoner, Plateselskap og kontrakter, Produsent / Produksjonsselskap, Rettigheter og tillatelser, Sosiale medier internett og musikk, Søknader og stipendordninger, Tariffer og standardsatser, Tips til innspilling, samt Ord og uttrykk.