torsdag, mai 31, 2012

Svart Samtid #2

Endelig etter en uke i spenning (og litt masing) dukket postmannen opp med #2 av fanzinen Svart samtid.

Hvis man er avhengig av ferskvare såer ikke fanziner noe å satse på, men er du av de som vil vite mer enn hvordan siste turneen var eller hva man synes om sitt siste album, så er fanziner tingen. De er gjerne dypsindige i sine intervjuer og klarer å bringe frem nye vinklinger og ikke minst nye artister som man ikke har hørt om før. Så også Svart samtid.

I #2 kommer man under huden på Dark Times og danske Iceage. I tillegg til de nærmest obligatoriske plateanmeldelsene får man personlige beretninger om hvorfor fanziner er tingen og en rekke fotografier, som må betegnes som fotokunst. Vakkre å se på med en underfunfig undertone av at noe ikke er som det skal være. Til slutt ett intervju med kunstnersjelen Sunniva Aurora Dybvig (som også har gjort forsiden på #2). Alt fordelt utover 68 svart/hvitt sider i A5 format.

Layoutmessige er denne strammere enn #1 og virker svært bevist i utformingen. Selv om den er tett som betong er den samtidig åpen på en inntagende måte. Virkelig bra zine. Håper bare #3 kommer ut før jul :-)