torsdag, september 08, 2011

Stian Fjelldal - En altfor vakker park (album anm)

Stian Fjelldal har gjort et stemningsfullt og lavmælt album i grenselandet mellom pop og visesang med "En altfor vakker park". Han begynte å spille i band som ung journaliststudent for drøye 10 år siden i Bodø og nådde medias oppmerksomhet med bandet Minus Mike. Siden da har han også gitt ut plater med duoen Son of Sam og nå tar han steget fullt ut på egne bein. Det vil si ved sin side har han hatt multiinstrumentalist Kriss Stemland (Samvirkelaget, Igor Kill Band mm) som støttespiller, så også nå.

Fjelldal har tidligere sluppet “Håbløs” på selveste nasjonaldagen og har blitt B-listet på NRK petre siden da. Nå er hele albumet her og klarer han å følge opp forventningene? Svaret må bli ja. Lot du deg forføre av bløde konsonater og låten "Håbløs" vil du elske denne platen. Produsent Håkon Gebhardt har klart å få fram detaljene på en måte som trekker trådene tilbake til "Timothy's Monster" og lener seg opp mot både Crowded House og Cat Stevens kombinert med små psykedeliske innslag i Beach Boys gata. I det hele tatt er dette moden pop fra en som har vært ute en vinternatt og kommer inn i varmen for å tonesette sine tanker om den erfaringen.

Tekstene er hverdagsskildringer som noen og enhver kan kjenne seg igjen i. Musikken er bygd opp rundt en gitarlinje og fylles ut med varsomhet av andre instrumenter, mens vokalen svømmer taktfullt og sikkert inn i dette og kompleterer låtene. En svært lyttervennlig og fin debut som fort kan bli høstens store hit.